Ibadah utawa nyembah brahala

525 layanan ibadah Kanggo sawetara wong, pirembagan bab pamanggih donya katon luwih akademis lan abstrak - adoh saka urip saben dinten. Nanging kanggo wong-wong sing pengin urip sing wis ditranspor menyang Kristus dening Roh Suci, sawetara bab sing luwih penting lan duwe implikasi sing luwih penting kanggo urip nyata. Kadhaton kita nemtokake carane kita waca kabeh limo Insightful - Allah, politik, bebener, pendidikan, aborsi, marriage, lingkungan, budaya, gender, ekonomi, apa tegese dadi manungsa, asal saka Semesta - mung kanggo sawetara jeneng.

Ing bukunipun, The New Testament and the People of God, NT Wright mratelakake: "Pandangan jagad minangka inti saka eksistensi manungsa, lensa sing katon jagad iki, cithak biru kaya sing bisa dideleng ing sampeyan kudu urip, lan sing utama kabeh nduwe rasa identitas lan omah sing ndadekake wong bisa dadi sejatine. Ora nggatekake pandangan dunia, budaya dhewe utawa budaya liyane sing kita sinaoni, bakal dadi siji superficiality luar biasa " (Kaca 124).

Orientasi worldview kita

Yen perspektif kita, lan mulane kita identitas identitas sing disambung, luwih berorientasi duniawi tinimbang karo Kristus, piyambake nuntun kita adoh saka pikirane Kristus. Mulane, penting banget kanggo ngakoni lan ngatasi kabeh aspek pandangan kita sing ora tundhuk marang pamarintahan Kristus.

Iki dadi tantangan kanggo nyelarasake pandangan dunia sing luwih akeh marang Kristus, amarga nalika kita siyap nganggep Gusti Allah kanthi serius, kita biasane duwe pandangan dunia sing lengkap - siji osmotic (Pengaruh) uga mikir kanthi sengaja. Pembentukan pandangan dunia padha karo cara sinau bocah. Iki minangka kegiatan formal, kanthi disengaja bocah lan wong tuwa uga minangka proses kanthi tujuan khusus ing urip. Akeh-akehe mung kedadeyan karo nilai lan asumsi tartamtu sing rumangsa cocog kanggo kita amarga dheweke dadi dhasar saka sing ditindakake ngira-ngira (kaloro sadar lan ora sadar) apa sing bakal ditindakake lan ing saubenge. Minangka reaksi semaput sing asring dadi alangan paling angel kanggo tuwuh lan kesaksian kita minangka pengikut Yesus.

Hubungan kita karo budaya manungsa

Kitab Suci ngelingake manawa kabeh budaya manungsa ora cocog karo nilai lan cara Kratoning Allah. Minangka wong Kristen, kita nolak kanggo nolak nilai lan cara urip minangka duta saka Kratoning Allah. Kitab Suci asring nggunakake tembung Babel kanggo njlèntrèhaké budaya sing memungsuhan karo Gusti Allah lan ngarani "ibune ... kabeh tumindak sengit ing bumi" (Wahyu 17,5 Terjemahan Geneva Anyar) lan ngajak kita ngetrapake kabeh nilai lan tindak tanduk sing ora ana gandhengane ing budaya sing ana ing sekitar kita Kanggo nolak (jagad). Élinga apa sing ditulis karo Rasul Paulus babagan iki: "Ora luwih manut karo standar dunya iki, nanging sinau mikir kanthi cara anyar supaya sampeyan bisa diganti lan diadili apa ana sing dadi kersane Gusti Allah - apa sing apik apa Gusti wis seneng lan apa sampurna " (Roma 12,2 Terjemahan Geneva Anyar).

Ati-ati karo wong-wong sing pengin ngejak sampeyan kanthi filsafat sing kosong, sing cidra, kanthi pandangan saka manungsa sing sejatine kabeh babagan prinsip-prinsip sing ngatur jagad iki, dudu Kristus (Kolose 2,8 Terjemahan New Geneva).

Penting kanggo pagawean kita minangka pandherekipun Gusti Yesus punika perlu kanggo urip kanthi cara anti-budaya, minangka gegayutan karo ciri-ciri dosa budaya watara kita. Wis disebutake yen Gusti Yesus urip kanthi kaku ing budaya Yahudi lan tegesé didhasaraké ing nilai-nilai Kratoning Allah karo sikil liyané. Dheweke kerep nolak kabudhayan supaya ora ditangkap dening ideologi lan praktik sing minangka penghinaan marang Gusti Allah. Nanging, Yesus ora nolak wong ing budaya iki. Nanging, dheweke tresna marang dheweke lan duwe karep kanggo wong-wong mau. Nalika nandheske aspek budaya sing mbantah cara Gusti Allah, dheweke uga nandheske aspek sing apik - nyatane, kabeh budaya sing dicampure loro.

Kita disebut kanggo ngetutake conto Yesus. Kita ditangekake lan lengkap kanggo langit Gusti ngarepake kita sing kita ngirim tanpo pekso bimbingan Sabda lan Roh supaya kita bisa kawentar minangka utusane setya Inggris kang cinta, cahya kamulyan ing donya kerep peteng.

Beware of idolatry

Kanggo manggon minangka utusan ing donya kanthi budaya sing béda-béda, kita ngetutake conto Yesus. We are terus-terusan nyadari dosa sing paling jero saka budaya manungsa - sing ndadekake masalah ing konco masalah saka pandangan donya sekuler. Masalah iki, dosa iki minangka idolatri. Kasunyatan sing nyenengake nyembah brahala nyebar ing budaya Barat sing modern lan musatake. We need eye alert kanggo ndeleng kasunyatan iki - ing donya ing saubenging kita lan ing pandangan kita dhewe. Nemtokake iki minangka tantangan, amarga idolatri ora tansah gampang ditemokake.

Idolatri minangka pangibadah soko liyane saka Gusti Allah. Iku babagan tresna, percaya lan ngladeni soko utawa wong luwih saka Gusti Allah. Saindhenging Kitab Suci, kita nemokake Allah lan para pemimpin sing wedi marang Gusti Allah sing mbantu wong ngenali idolatri lan banjur nyerah. Contone, Commandments Sepuluh diwiwiti kanthi larangan idolatri. Kitab Hakim lan kitab-kitab para nabi nyatakake babagan masalah sosial, politik, lan ekonomi amarga wong sing dipercaya wong utawa barang liyane saka Gusti Allah sing bener.

Dosa gedhe sing ana ing antarane kabeh dosa liyane yaiku nyembah brahala - nolak saka tresna marang Gusti Allah, mituhu lan ngabdi marang dheweke. Minangka rasul Paulus nyatakake, asil kasebut ngrusak: "Amarga, apa wae sing ngerti babagan Gusti Allah, dheweke ora menehi kaurmatan sing dikepengini lan ora dibayar karo dheweke. Dheweke kelangan awake dhewe ing pikirane lan pikiran sing ora dingerteni. sing ora duwe pangerten, dadi peteng. Nanging saka kamulyane Gusti sing ora katon, dheweke nyelehake gambar ... Mulané, Gusti Allah nuli uwal saka kekarepané atiné lan nilar wong-wong mau dadi laku maksiat, supaya wong-wong mau ngrusak awak " (Roma 1,21:23; 24; terjemahan Geneva Anyar). Paulus nduduhké manawa ora gelem nampa Gusti Allah minangka Gusti sing sejati ndadékaké laku jina, korupsi roh lan gelap jantung.

Sapa waé sing kasengsem ndandani pandangané wong-wong mau, kudu sinau Roma 1,16: 32, ing endi rasul Paulus nerangaké manawa nglawan brahala (masalah konco masalah) kudu dirampungake yen pengin terus ngasilake woh sing apik (nggawe keputusan sing wicaksana lan tumindak moral sing ora bener). Paulus tetep konsisten ing titik kasebut ing saindenging jabatane (Deleng, kayata, 1 Cor. 10,14, ing ngendi Paulus ngajak para Kristen supaya mlayu nyembah brahala).

Latihan anggota kita

Ngenali kasunyatan manawa idolatri urip ing budaya Kulon modern, penting banget kanggo mbantu anggota kita mangerteni ancaman kasebut. Kita kudu nggambarake pemahaman iki saka generasi ora aman sing nganggep idolatri mung minangka prakara rerupan kanggo obyek fisik. Idolatri luwih akeh tinimbang sing!

Nanging, kudu dielingake manawa panggilan kita minangka pimpinan jemaat ora kudu nuduhake wong-wong apa sejatine brahala utawa tumindak. Tanggung jawab sampeyan kanggo nggoleki dhewe. Nanging, kita diarani "pembantu kabungahan" kanggo mbantu dheweke ngerteni sikap lan tingkah laku sing nuduhake hubungane brahala. Kita kudu ngelingake bahaya musyrik lan menehi kriteria babagan Alkitab supaya bisa nyemak maneh asumsi lan nilai sing nggawe pandangan dunia kanggo nemtokake manawa ana konsisten karo iman Kristine sing dakkandhakake.

Paulus menehi pitunjuk kaya ngono ing serat kasebut ing pasamuwan ing Kolossä. Dheweke nulis babagan hubungane karo brahala lan kasakten (Kolose 3,5 Terjemahan New Geneva). Yen kita pengin nduwe apa-apa sing dikarepake, mula wis ngalahake ati - mula wis dadi brahala sing kita niru, mula bakal nggambarake apa sing dikepengake dening Gusti Allah. Ing jaman materialisme lan konsumsi sing saya gedhe, kita kabeh butuh pitulung kanggo nglawan greget sing nyebabake brahala. Donya ing saindenging pariwara dirancang kanggo menehi rasa ora puas karo urip nganti kita tuku produk utawa nyenengi gaya urip sing diiklanake. Kaya-kaya ana wong sing mutusake nggawe budaya sing kudu ngrusak apa sing diomongake Paulus Timotius:

"Nanging ketakwaan iku mupangate kanggo wong sing bisa wareg. Amarga kita durung nggawa apa-apa menyang jagad; mulane kita ora bakal nggawa apa-apa. Nanging yen kita duwe panganan lan sandhangan, kita mesthi kepenak. pengin sugih, tiba menyang panggoda lan kepencut, lan akeh kepinginan sing bodho lan mbebayani, sing nyebabake wong klelep lan ngrusak, amarga kepencut dhuwit minangka oyod saka kabeh piala; sawise ana sawetara hawa nafsu lan padha kesasar saka iman lan nggawe awake dhewe akeh pain " (1 Timotius 6,6:10 -).

Bagéyan saka pagawé kita minangka pimpinan gereja kanggo mbantu anggota kita ngerti carane budaya narik ati kita. Ora mung nggawe kepinginan kuwat, nanging uga duwe hak lan malah idea yen kita ora wong terkenal yen kita nolak produk sing diiklanake utawa diiklanake gaya urip. Babagan khusus babagan tugas pendidikan iki yaiku yen akeh perkara sing kita iduluki iku becik. Ing salawas-lawase, luwih becik bisa duwe omah sing luwih apik lan luwih becik. Nanging, nalika dadi hal sing nemtokake identitas, makna, safety, lan / utawa kamulyan, kita wis menehi admittance menyang idol ing gesang kita. Penting, supaya kita bisa ngewangi anggota kita yen hubungane karo sabab sing apik wis dadi idolatri.

Ngenali musyrik minangka masalah ing mburi masalah mbantu wong nyetel pedoman kanggo ngerti yen njupuk barang sing apik lan nggawe dheweke dadi brahala - soko sing ana hubungane karo syarat-syarat katentreman, kabungahan, ninggalake makna pribadi lan keamanan. Iki minangka prekara sing disenengi mung Gusti Allah. Barang-barang apik sing bisa nggawe wong dadi "perkara utama" kalebu hubungan, dhuwit, kemasyhuran, ideologi, patriotisme, lan uga takwa pribadi. Kitab Suci kebak crita babagan wong sing nindakake iki.

Idolatri ing umur pengetahuan

Kita manggon ing apa sing diarani para sejarawan nalika umur ngerti (beda karo jaman industri jaman biyen). Ing jaman saiki, nyembah brahala kurang nyembah barang-barang fisik tinimbang nyembah ide lan ilmu. Bentuk ilmu sing paling agresif nyoba kanggo menang ati yaiku ideologi - model ekonomi, teori psikologis, filosofi politik, lan liya-liyane. Minangka pimpinan gereja, kita ninggalake umat Allah yen ora mbantu mbantu ngembangake kemampuan kanggo awake dhewe ngadili manawa ide utawa filsafat sing apik dadi idola ing ati lan pikiran.

Kita bisa mbantu wong-wong mau kanthi latihan kanggo ngenali nilai-nilai sing paling jero lan asumsi-pamikiran donya. Kita bisa ngajari wong-wong mau babagan carane ngenali ing pandonga ngapa kok nanggepi banget apa sing ana ing berita utawa media sosial. Kita bisa mbantu wong-wong sing takon kaya mengkono: Yagene duka banget? Apa aku rumangsa kuwat? Apa nilai sing duwe lan kapan lan carane dadi sing dadi regane kanggo aku? Apa reaksi aku menehi kamulyan marang Gusti Allah lan nerangake yen katresnan lan rasa tresna marang Gusti Yesus kanggo wong?

Uga elinga yen kita dhewe ngerti "lembu suci" ing ati lan pikiran - ide, sikap, lan perkara sing ora dikarepake dening Gusti Allah, yaiku perkara-perkara sing "tabu". Minangka pimpinan gereja, kita njaluk supaya Gusti Allah nggawe jagad pandhangan kita dhewe, supaya apa sing kita ucapake lan nindakake bakal ngasilake pamrentahan ing Kratoning Allah.

kesimpulan

Kathah missteps kita minangka Kristen adhedhasar pangaruh sing ora diakui ing tampilan pribadi kita. Salah sawijine efek sing paling ngrusak yaiku kualitas Kristen kita sing cacat ing donya sing tatu. Senadyan mangkono, kita bakal nemokake masalah kanthi cara sing nggambarake pandangan partisan budaya sekular sing ngubengi kita. Akibaté, akeh kita bisa ngatasi masalah ing budaya kita, supaya anggota kita bisa ngrugekke. Kita utang menyang Kristus kanggo mbiyantu wong-wong supaya bisa ndeleng cara sing bisa ditemokake ing donya minangka panggonan kanggo pamikiran lan prilaku sing ora ngremehake Kristus. Kita kudu ngewangi para anggota kita ngira-ngira sikape ati sing ana ing cahya perintah Allah kanggo tresna marang Gusti Allah ing kabeh liyane. Iki tegese padha sinau kanggo ngenali kabeh lampiran idolatrous lan supaya ora.

dening Charles Fleming