credo

007 credo Penekanan ing Yesus Kristus

Nilai-nilai kita minangka asas-asas dhasar sing kita mbangun urip rohani kita lan karo apa kita ngadhepi tujuan umum kita ing Jagad Jagad Allah minangka anak-anak Gusti Allah liwat iman ing Gusti Yesus Kristus.

We emphasize swara Alkitab swara

Kita setya karo ajaran Alkitab sing sehat. Kita yakin yen piwulang penting agama Kristen yaiku sing diadegake iman Kristen, sing ana kesepakatan sing amba ing pengalaman Gréja universal - lan piwulang kasebut wis dikonfirmasi kanthi kesaksian Roh Suci. Kita yakin manawa ora setuju babagan masalah peripheral ing Greja Kristen, sanajan alam lan ora bisa ditampa lan bisa ditampa kanthi bibli, ora bakal nyebabake pamisah ing awak Kristus.

Kita nandhesake identitas Kristen ing Kristus

Minangka wong Kristen kita diwenehi identitas anyar ing Yesus Kristus. Minangka para prajurit, kanca-kanca lan sedulur-seduluré, kita wis dilengkapi karo apa sing dibutuhake kanggo mimpin perjuangan iman sing bener - kita duwe! Gusti Yesus prajanji ora bakal ninggalake utawa nemu kita, lan yen urip ing kita, kita ora bakal ninggalake dheweke utawa liyane.

We nandheske kekuwatan Injil

Paulus nulis: "Amarga aku ora isin karo Injil; amarga iku kekuwataning Gusti sing mberkahi kabeh wong sing percaya » (Roma 1,16). Wong entuk mlebu Kratoning Allah kanthi nanggapi Injil. Kita maju Kratoning Allah ing Gréja Jagad Raya. Wong nampa Gusti Yesus Kristus minangka Gustine lan Penebus. Dheweke mratobat saka dosane, nuduhake kesetiaan lan kasetyane marang dheweke lan nindakake pakaryan ing jagad iki. Kanthi Paulus kita pracaya marang Injil lan ora isin amarga iku kekuwataning Gusti Allah kanggo nyimpen kabeh wong sing percaya.

We nandheske kanggo ngurmati jeneng Kristus

Yesus, sing tilar donya kanggo kita lan tresna marang, nelpon kita kanggo ngurmati wong kabeh urip kita. Ngerti yen kita aman ing katresnan, kita minangka wong sing setya paring pakurmatan marang kabeh hubungan kita, ing omah, ing kulawarga kita lan ing lingkungan kita, ing kemampuan lan kabisan kita, ing karya kita, ing urip kita wektu bebas, cara kita nglampahi dhuwit, wektu kita ing Gréja lan bisnis kita. Apa wae sing kita tindakake kanggo kesempatan, tantangan utawa krisis, kita tansah setya nggawa kamulyan lan kamulyan kanggo Gusti Yesus Kristus.

We nandheske katrangan marang kadhaulatan Allah ing Gréja

Gereja kita disiksa lan diberkahi dening Rama Swarga sing maha tresnani. Dheweke nuntun kita saka kesalahan piwulang lan salah sawijining tulisan ing Kitab Suci dadi kabungahan lan kekuwatan Injil sing murni. Ing keprigelan, miturut janjine, dheweke ora lali karo karya katresnan, sanajan ora sampurna. Dheweke nggawe pengalaman kepungkur minangka pasamuan sing migunani kanggo kita amarga iki minangka bagean saka perjalanan pribadi kita kanthi iman lengkap marang Juru Salamet. Kanthi Paulus, saiki kita bisa ngucap: "Ya, aku isih nganggep samubarang gawe piala marang kawruh babagan Kristus Yesus, Gustiku. Kabeh mau gawe piala marang dheweke, lan aku rumangsa dadi rusak Kristus. Para sedulur, aku durung nganggep manawa aku wis ngerteni. Nanging siji bab sing dakkandhakake: Aku lali apa sing ana ing mburi lan nggayuh apa sing ana ing kana lan mburu target sing wis ditemtokake, rega kemenangan saka panggilan swarga Allah ing Kristus Yesus » (Filipi 3,8.13: 14).

We nandheske prasetya lan pambangun turut marang panggilan Gusti

Anggota Gréja ing sakindhenging jagad sakabèhané dianggep sacara tradhisional, seneng banget kanggo nglakoni kersané Gusti. Kanthi ngarahake masyarakat iman kita marang pamratobat, reformasi, lan nganyari maneh, Rama Surgawi kita sing welas asih wis ngajeni sikap prasetya lan ketaatan tumrap karya Injil lan asma Yesus. Kita pracaya ing cara saiki lan aktif saka Roh Suci, nuntun lan kapenuhan Kristen kanggo mimpin gesang ilahi ing daya kebangkitan Gusti Yesus.

We nandheske banget pangibadah

Amarga kita kabeh digawe kanggo ngurmati Gusti Allah, Gréja Worldwide Worldwide pracaya ing ibadah sing dinamis lan memuji bungah saka Gusti lan Penebus kita, adhedhasar nilai-nilai budaya lan spiritual
Sensitivitas lan relevansi. Amarga anggota kita beda karo latar mburi, rasa, lan pilihan, kita ngupaya nyembah marang Gusti Allah liwat macem-macem gaya lan acara sing penting kanthi nggabungake tradisi lan kontemporer kanthi cara sing ngurmati jeneng Gusti kita.

We emphasize sholat

Komunitas iman kita pracaya pandonga lan laku pandonga. Pandonga minangka bagian penting ing urip ing Kristus lan minangka bagéyan penting saka ibadah uga ibadah pribadhi. Kita pitados bilih pandonga nyebabaken intervensi Allah ing gesang kita.

dening Joseph Tkach