Koyone apik kanggo dadi bener

236 sampeyan ora duwe apa-apa kanggo gratis Umume wong-wong Nasrani ora percaya marang Injil - panginten manawa kawilujengan mung bisa digayuh yen ana wong sing liwat iman lan urip sing sampurna. "Sampeyan ora entuk apa-apa ing urip." "Yen panginten bisa uga bener, mula bisa uga ora bener." Kasunyatan kasunyatan sing kondhang iki bola-bali dipasang ing saben kita liwat pengalaman pribadi. Nanging pesen Kristen nglawan kasebut. Injil iku sejatine sifate luwih endah. Nawarake hadiah.

Teolog Trinitarian sing pungkasan yaiku Thomas Torrence, kaya mangkene: "Yesus Kristus tiwas kanggo sampeyan kanthi tepat amarga sampeyan dosa lan ora pantes dheweke lan sampeyan bakal nggawe sampeyan dhewe, malah sadurunge lan preduli saka kapercayan sampeyan marang dheweke. Aku wis nate dakpencengi sampeyan lumantar katresnan, supaya ora bakal ngeculake. Sanajan sampeyan nolak dheweke lan nate dikirim menyang neraka, sih-tresnane ora bakal mandek ". (Mediasi Kristus, Colorado Springs, CO: Helmers & Howard, 1992, 94).

Ing kasunyatan, sing apik banget dadi bener! Mesthinipun punapa kathah tiyang Kristen boten pracaya. Mesthinipun punapa kathah tiyang Kristen mikir bilih namung tiyang ingkang kaparingan iman lan gesang tanpa cacad badhe pikantuk kawilujengan.

Nanging, Kitab Suci nyariosaken bilih Gusti Allah sampun maringaken kita sadaya - sih-rahmat, keadilan lan karahayon - lumantar Yesus Kristus. Kita ora bisa mbantu. Komitmen sing sampurna kanggo kita, katresnan iki ora bisa ditemokake, sih rahmat tanpa syarat iki, kabeh kita ora bisa malah duwe pangarep-arep kanggo urip sewu.

Umume kita isih mikir manawa Injil utamane babagan ningkatake tingkah lakune. Kita pitados bilih Gusti Allah mung nresnani wong-wong sing "langsung lan dalan sing bener". Nanging miturut Kitab Suci, Injil ora babagan ningkatake prilaku. 1 Yohanes 4,19 ujar manawa Injil iku babagan katresnan - dudu yen kita tresna marang Gusti Allah, nanging dheweke tresna marang kita. Kita kabeh ngerti manawa katresnan ora bisa ditindakake kanthi kekuwatan utawa kekuwatan, utawa miturut ukum utawa kontrak. Mung bisa diwenehake lan ditampa kanthi sukarela. Gusti Allah seneng menehi lan kepengin mbukak kanthi nyata manawa Sang Kristus urip ing kita lan ngidini kita tresna marang dheweke lan saben liyane.

Ing 1. Cor. 1,30 tegese Yesus Kristus minangka kabeneran kita, panguripan kita lan kaslametan kita. Kita ora bisa menehi kaadilan. Nanging, kita pitados dhumateng piyambakipun sedaya kagem sedaya kagem kita ingkang tanpa daya. Amarga dheweke luwih tresna karo kita, kita wis bebas saka ati egois kita kanggo tresna marang dheweke lan siji liyane.

Gusti Allah wis tresna marang sampeyan sadurunge sampeyan malah lair. Panjenenganipun tresna sampeyan sanajan sampeyan dosa. Panjenengane ora bakal mandheg ngasihi sampeyan, sanajan sampeyan gagal saben dina kanggo manggon nganti prilaku sing adil lan nyenengake. Iku kabar becik - bebener Injil.

dening Joseph Tkach


pdfIng urip sampeyan entuk apa-apa sing gratis!