Ngendi Gusti Allah?

wonten pundi dewa Iki slamet saka geni Revolusi lan nyumurupi New York dadi kutha paling gedhe ing saindenging jagad - gereja cilik sing diarani Kapel St. Paulus. Dununge ana ing sisih kidul Manhattan, diubengi gedung pencakar langit. Dheweke uga dikenal kanthi jeneng "The Little Chapel That Stand" [Eng. Greja cilik sing jumeneng]. Iki nampa julukan iki amarga ora rusak nalika menara kembar kasebut ambruk tanggal 11 September 2001, sanajan jarake kurang saka 100 meter.

Sanalika sawise serangan teroris tanggal 11 September, St Paulus dadi pusat operasi kanggo para penyelamat lan minangka titik kontak kanggo sedulur sing nggoleki apa-apa. Wis pirang-pirang minggu, ewonan sukarelawan saka komunitas sing beda-beda padha teka ing papan iki, sing kepengin banget ngrampungake tragedi kasebut. Anggota paroki St. Paulus nggawa panganan panas lan mbantu ngresiki. Dheweke menehi panglipur kanggo wong-wong sing kelangan kanca lan anggota kulawarga.

Nalika wedi banget lan butuh banget, kita bisa takon: "Ana ing endi Gusti Allah?" Aku ngerteni manawa gereja cilik bisa menehi pitunjuk babagan wangsulan. Kita yakin: sanajan ing lembah pati peteng, Gusti Allah nunggil karo kita. Kristus dhewe wis nyelehake awake ing posisi kita, dheweke wis dadi salah sawijine kita, cahya sing madhangi pepeteng kita. Dheweke nandhang kasusahan karo kita, atiné dadi krasa lara nalika ati lan semangat, mula kita bakal kalipur lan mari. Sanajan ing jaman tragis, Gusti Allah nunggil karo kita lan nylametake.

Greja cilik sing tetep mantep bakal terus ngelingake, manawa ing wektu sing mbutuhake banget, Gusti Allah wis cedhak - lan ana gegayuhan liwat Kristus, Gusti kita. Greja kanthi sakabehe minangka kesaksian kanggo iki lan tujuane kanggo ngelingake kita manawa Gusti Allah ora bakal ngidini kedadeyan apa wae ing urip iki sing bakal dikecualekake saka kaslametan total nalika wis tekan wektune. Kita ngelingi wong-wong sing ilang nyawane tanggal 11 September. Aku ndedonga supaya kita kabeh bakal ngerti manawa Pangeran kita ana lan nunggil karo wong-wong mau, lan bakal kelakon, kalebu kita.

dening Joseph Tkach


pdfNgendi Gusti Allah?