Kanthi kapercayan sadurunge tahta

379 kanthi kapercayan ing ngarep dhampar Ibrani 4,16 ujar, "Dadi ayo padha pindhah menyang dhamparing sih-rahmat kanthi yakin supaya kita nampa sih-rahmat lan nemu sih-rahmat nalika mbutuhake pitulung." Aku tau krungu khutbah ing ayat iki pirang-pirang taun kepungkur. Khotbah ora dadi wakil Injil kemakmuran, nanging khusus negesake manawa kita kudu takon marang Gusti Allah kanthi percaya diri lan kepala-kepala supaya bisa milih apa sing dikarepake. Yen dheweke apik kanggo kita lan wong-wong sing ana ing saubenging, mula Gusti Allah bakal ngerteni manawa kedadeyan kasebut.

Inggih, punika persis kula lan sampeyan ngerti apa? Gusti Allah ora maringi apa sing dakkandhakaké. Cukup mbayangno kuciwane! Iman saya sethithik banget, amarga aku rumangsa kadunungan rasa percaya marang Allah. Ing wektu sing padha, aku yakin manawa aku ora ngandel marang sakabehing perkara, aku tetep ora bisa nampa apa sing dakkandhakake marang Gusti Allah. Apa kredibilitas kita wiwit crumble yen Gusti Allah ora menehi apa sing kita kepéngin, sanadyan kita ngerti bakal luwih apik kanggo kita lan wong liya? Apa kita ngerti apa sing paling apik kanggo kita lan wong liya? Mungkin kita mikir, nanging ing kasunyatan, kita ora ngerti. Gusti Allah mirsani samubarang kabeh lan dheweke ngerti kabeh. Mung dheweke ngerti apa sing paling apik kanggo saben kita! Apa pancene rasa ora percaya sing ngalang-alangi tumindak Gusti? Apa tegese kanggo ngadeg karo pracaya sadurunge janjine Gusti Allah?

Wacana iki ora babagan ngadeg ing ngarsane Gusti Allah kanthi jenis panguwasa sing kita kenal - sawijining panguwasa sing wani, ditemtokake, lan kurang ajar. Nanging, ayat kasebut nggambarake apa hubungan sing akrab karo Imam Agung kita, Yesus Kristus. Kita bisa ngomong karo Kristus langsung lan ora butuh wong liya minangka mediator - ora ana pendeta, pendeta, guru, clairvoyant utawa malaikat. Hubungan langsung iki khusus banget. Ora mungkin wong sadurunge seda Sang Kristus. Sajrone jaman Prajanjian Lawas, Imam Agung minangka panengah antara Gusti Allah lan manungsa. Mung dheweke entuk akses ing papan sing paling suci (Ibrani 9,7). Panggonan sing luar biasa ing Kémah iki khusus. Dipercaya manawa iki anane Gusti Allah ing bumi. Kain utawa tirai misahake dheweke saka sisa candhi, ing ngendi wong-wong diijini tetep.

Nalika Kristus séda kanggo dosa-dosa kita, tirai nyuwil dadi loro (Mat. 27,50). Gusti Allah ora manggon maneh ing Padaleman Suci sing digawe manungsa (Para Rasul 17,24). Kuil iku ora dadi dalan manut karo Sang Rama, nanging kudu wani. Kita bisa ngomong marang Yésus babagan apa sing dirasa. Sampeyan ora babagan panjaluk lan panjaluk sing wani sing pengin ditemoni. Babagan kasebut minangka jujur ​​lan tanpa wedi. Babagan sing diwartakake mau kanggo wong-wong sing ngerti kita lan yakin manawa bakal nindakake sing paling apik kanggo kita. Kita rawuh ing ngarsane kanthi yakin lan kepala banget supaya kita bisa nemu sih-rahmat lan kabecikan kanggo mbantu kita ing wektu sing angel. (Ibrani 4,16) Bayangake, kita ora kudu kuwatir maneh babagan ndedonga nganggo tembung sing salah, ing wektu sing salah, utawa tumindak sing salah. Kita duwe Imam Agung sing mung ndelok ati. Gusti Allah ora ngukum kita. Dheweke pengin supaya kita ngerti kepiye tresna marang kita! Dudu iman utawa ora ana, nanging setya marang Gusti Allah sing menehi makna kanggo pandonga kita.

Proposal kanggo implementasine

Ngomong karo Gusti Allah sedina. Omongane kanthi jujur ​​babagan kepiye carane. Yen sampeyan seneng, ujar: «Gusti Allah saya seneng banget. Matur nuwun kanggo barang sing apik ing uripku. ». Yen sampeyan lagi sedhih, kandha: "Gusti, aku sedhih banget. Mugi kepenak kula. ». Yen sampeyan ora yakin lan ora ngerti apa sing kudu dilakoni, ujar: «Gusti, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni. Tulung aku supaya bisa ngerteni kekarepanmu ing kabeh sing ana ing ngarepku. ». Yen nesu, ujar, "Gusti, aku nesu banget. Tulung aku ora biso nyritakake mengko. » Nyuwun pangestu marang Gusti Allah lan supaya dipercaya. Ndedonga manawa kersane Allah ditindakake lan dudu duweke. Ing Yakobus 4,3 mangkene, "Sampeyan ora takon utawa nampa apa-apa amarga sampeyan njaluk kanthi niat ala, yaiku supaya sampeyan bisa ngilangi kepinginan sampeyan." Yen pengin nampa samubarang sing apik, mesthine sampeyan bakal njaluk barang sing apik. Baleni ayat-ayat Alkitab utawa lagu ing sadina-dina.    

dening Barbara Dahlgren


pdfKanthi kapercayan sadurunge tahta