Urip sing nebus

585 urip sing nebus Apa tegese dadi pengikut Yesus? Apa tegese bisa melu urip sing ditebus sing diwenehake Gusti Allah ing Gusti Yesus lumantar Roh Suci? Ateges ndadékaké urip nyata asli Kristal liwat conto kita, ngladeni kanthi mandhiri kanggo manungsa liyane. Rasul Paulus luwih adoh: "Apa sampeyan ora ngerti manawa awak sampeyan dadi candhi Roh Suci sing ana ing njero sampeyan lan manawa sampeyan duwe saka Gusti Allah, lan sampeyan ora duweke dhewe? Amarga sampeyan dituku; mulane Gusti muji karo awakmu » (1 Korinta 6,19: 20).

Yesus ngluwari kita liwat pakaryan kaslametan lan entuk kita dadi properti. Sawise ngonfirmasi prekara iki liwat iman Yesus Kristus, Paulus ngelingake kita supaya urip kanthi bener, urip anyar dibebasake saka dosa. Rasul Petrus ngelingake yen bakal ana guru sing palsu: "Kanthi ora sopan, dheweke bakal nyebarake ajaran sektarian sing bakal nyebabake karusakan, lan kanthi mangkono bakal nyingkirake gusti lan panguasa sing tuku dheweke dadi properti." (2 Petrus 2,1). Untunge, guru-guru palsu iki pancen ora duwe kuwasa kanggo mbalikke kasunyatane Yesus lan apa sing ditindakake kanggo awake dhewe. «Yesus Kristus nyerahake awake dhewe kanggo ngluwari kita saka kabeh tumindak sing ora adil lan ngresiki awake dhewe dadi properti kanggo properti sing kepengin banget nindakake tumindak sing apik» (Titus 2,14). Penyucian iki, sing asalé saka Gusti Yesus liwat layanan Roh Suci sing terus-terusan, nggawe kita urip kanthi nebus ing Yesus Kristus.

Petrus nerangake: "Amarga sampeyan ngerti manawa sampeyan ora ditebus nganggo dhuwit salaka utawa emas saka owah-owahan sampeyan kanthi cara para leluhure, nanging nganggo getih Kristus sing larang minangka domba sing ora resik lan ora sopan" (1 Petrus 1,18: 19).

Pengetahuan iki ndadekake kita ngerti kanthi lengkap pentinge Inkarnasi Yesus. Putraning Wadi Gusti Allah rawuh ing manungsa kanthi wujud manungsa sawise nrima sipat manungsa, sing banjur ganti lan saiki bareng karo Roh liwat kita. Dheweke ngidini kita urip kanthi aman.

Rukun liwat Gusti Yesus minangka pusat rencana kanggo manungsa. Rebirth utawa "supaya lair saka ndhuwur" yaiku pakaryan nebus sing ditindakake Yesus lan ditindakake ing Roh Suci.

"Nanging nalika kabecikan lan katresnan saka manungsa Juru Slamet kita muncul, dheweke bakal nylametake - ora amarga saka apa sing bakal kita lakoni kanthi adil, nanging sawise sih-sih - liwat siram maneh lan nganyari maneh ing Roh Suci, sing dilangkungi ngucapake kita akeh banget lumantar Gusti Yesus Kristus, Juruslamet kita, supaya kanthi sih-rahmat, kita bakal dadi ahli waris sawise pangarep-arep urip langgeng » (Titus 3,4: 7).

Liwat roh sing wujud, kita bisa melu manungso tumrap Gusti Yesus. Tegese kita melu katrangan putra lan kumpulane lan kumpul karo Sang Rama liwat Sang Roh Suci. Bapa-bapa Gereja awal kasebut kanthi mangkono: "Yesus, sing dadi Putraning Allah, dadi Putrane Manungsa, saengga kita, sing kanthi alami dadi anak saka manungsa alami, kanthi sih-rahmat dadi Putraning Allah".

Yen kita nyerah ing pakaryan Yesus lan Roh Suci lan menehi urip marang dheweke, kita bakal dilahirake menyang urip anyar sing wis digarap kanggo umat manungsa Yesus. Rebarth iki ora mung ngenalake kita menyang kulawargane Gusti Allah kanthi cara sing sah, nanging liwat rohani spiritual kita uga nuduhake djalmo manungso Kristus dhewe. Kita nindakake iki liwat layanan Roh Suci sing tetep. Paulus ngetrapake kanthi cara kaya mangkene: «Mulané: Yen ana wong sing ana ing Kristus, dheweke dadi makhluk anyar; sing lawas wis liwati, ndeleng, sing anyar wis dadi » (2 Korinta 5,17).
Kita nembe digawe ing Kristus lan diwenehi identitas anyar. Nalika nampa lan nanggapi jasa roh indhelling, kita lair saka ndhuwur. Kanthi cara iki kita dadi anak-anak saka Gusti Allah sing melu djalmo manungso Sang Kristus lumantar Roh Suci. Mangkene carane Yohanes nulis ing Injil kasebut: "Nanging sing nampani dheweke lan percaya marang dheweke, dheweke diwenehi hak dadi putrane Gusti Allah. Dheweke ora dadi sebab amarga dheweke dadi umat sing dipilih, ora liwat generasi lan kelairan manungsa. Gusti Allah maringi urip anyar iki mung » (Yokanan 1,12: 13 ngarep-arep kabeh).

Kanthi lair saka ndhuwur lan ditampa minangka anak saka Gusti Allah, kita bisa urip kanthi anyar, dirukun karo Gusti Allah, urip sing nebus ing Kristus. Apa sing ditindakake Gusti Yesus kanggo kita minangka Putrane Gusti Allah lan Putrane Manungsa dadi ing kita, saengga oleh sih-rahmat dadi anak-anaké Gusti Allah ing negara kita. Gusti Allah sing nyelehake wong-wong sing percaya ing hubungan sing wis anyar maneh karo awake dhewe - ing hubungan sing mempengaruhi kita kanthi akar sing ana. Mangkene, Paulus ngrumusake bebener sing nggumunake iki: «Amarga sampeyan ora nampa roh budak sing kudu wedi maneh; nanging sampeyan wis nampa semangat bocah cilik sing diarani: Abba, bapak! Roh iku nekseni marang Roh kita yen kita iku putrane Gusti Allah » (Roma 8,15-16).

Iki minangka kasunyatan, kasunyatan urip sing nebus. Ayo kita ngrameke rencana kawilujengan lan ngluhurake Triune Gusti Allah, Rama, Anak lan Roh Suci.

dening Joseph Tkach