basa awak

545 body language Apa sampeyan komunikator sing apik? Kita komunikasi ora mung liwat apa sing diucapake utawa ditulis, nanging uga nganggo sinyal sing diwenehake utawa ora sadar. Basa awak kita komunikasi karo wong liya lan ngirim informasi tambahan kanggo tembung sing diucapake kanthi sederhana. Contone, wong sing melu wawancara kerja bisa uga menehi pitutur marang calon pengusaha manawa dheweke kepenak, nanging tangan sing clinget lan kursi sing dienggo ngandhani. Siji wong bisa nggawe minat karo apa sing dikandhakake wong liya, nanging kontak mata sing kurang terus menehi game. Apike, rasul Paulus nerangake manawa saben kita minangka bagean saka awake Kristus: "Nanging sampeyan iku badan Kristus lan saben wong dadi anggota" (1 Korinta 12,27).

Pitakonan muncul: basa awak apa sampeyan komunikasi minangka anggota awak Kristus? Sampeyan bisa ngomong utawa nulis akeh sing apik, positif lan nyemangati, nanging cara sampeyan nindakake sing luwih akeh. Carane nggawe wangun urip sampeyan bisa nyatakake apa sing diarani nilai lan kepercayaan. Donyane sampeyan ngirim pesen sing bener sing nggawa menyang manungsa.
Apa kita minangka individu, pasamuwan lokal utawa pasamuan sing ati-ati, ramah lan reseptif kanggo wong liya? Utawa kita egois lan gila lan lagi wae ngewasi sapa sing metu klompok cilik dhewe? Sikap kita guneman lan komunikasi karo donya pengamatan. Tembung katresnan, panriman, apresiasi lan keprigelan kita bisa mandheg ing jejere yen basa awak kita nolak.

"Amarga kepiye awak lan isih akeh anggota, nanging kabeh anggota awak, sanajan akeh, dadi badan siji. Mangkono uga Sang Kristus. Amarga kita kabeh kabaptis dadi siji badan kanthi siji roh, kita wong Yahudi utawa wong Yunani, abdi utawa wong gratis, lan kita kabeh wis direndhem karo siji roh. Amarga awak ora dadi siji link, nanging akeh » (1 Korinta 12,12: 14).
Kita pengin ngakoni manawa basa awak kudu ngurmati kabeh manungsa kabeh. Yen kita nuduhake cara katresnan sing gedhe, dheweke bakal ngerti manawa kita kabeh dadi muridé Kristus amarga dheweke tresna marang kita lan nyerah kanggo awake dhewe. Gusti Yesus ngandika: «Aku menehi dhawuhe anyar: supaya kowe padha tresna-tinresnan. Kaya sing dak tresnani sampeyan, kudu padha tresna-tinresnan. Iki bakal ngandhani saben wong yen sampeyan murid-muridku: yen sampeyan menehi papan katresnan kanggo sampeyan » (Yokanan 13,34: 35). Nalika katresnan kanggo Kristus ing kita diwenehake menyang wong liya ing kabeh kahanan, basa awak nyatakake apa sing kita ucapake. Yaiku komunikasi sing efektif.

Tembung teka kanthi gampang metu saka tutuk lan murah lamun ora didhukung dening tindakan lan sikap katresnan. Nalika sampeyan komunikasi, apa liwat tembung ngandika utawa ditulis utawa cara sampeyan manggon, wong bisa ndeleng katresnan Gusti Yesus ing sampeyan. A katresnan sing ngapura, nampa, nambani lan entuk kabeh. Muga-muga dadi basa awak kanggo kabeh obrolan sing sampeyan gunakake.

dening Barry Robinson