PUTRA


Pengajaran Pengangkatan

"Doktrin pengangkatan" sing disaranake dening sawetara Kristen ngrembug apa sing kedadeyan ing Gréja nalika Gusti Yesus ngasilake - nalika nerangake "teka kapindho", kaya biasane diarani. Piwulang kasebut ujar manawa para wong mukmin ngalami jinis munggah; yen dheweke bakal dilebokake ing Kristus, kapan wae nalika bali kanthi kamulyan. Intine, wong-wong mukmin pengangkatan dadi salah sijine: «Amarga kita ucapake karo ...

Apa kita urip ing sawetara dinten pungkasan?

Sampeyan ngerti yen Injil iku kabar apik. Nanging sampeyan ndeleng minangka kabar apik? Karo akeh sampeyan, kanggo sebagian besar uripku aku wis diwulang yen kita urip ing dina terakhir. Iki menehi kula worldview sing viewed bab saka perspektif sing mburi donya minangka kita ngerti dina iki bakal teka mung sawetara taun cendhak. Nanging yen aku behaved patut aku sadurunge ...

Aku bakal bali lan tetep ing selawasé!

"Iku bener aku mrana lan wus nyawisake papan, nanging merata bener aku bakal bali lan sampeyan bakal njupuk kanggo kula, dadi sing ngendi aku (Jn. 14,3). Apa sampeyan kepenginan supaya bisa kelakon? Kabeh wong Kristen, sing isih ana ing abad kaping pisan, ngupaya wangsulane Sang Kristus, nanging ing dina-dina lan umur dheweke nyatake ing shalat Aram sing prasaja: "Maranatha," sing tegese ...

Tekané Gusti

Miturut pendapat sampeyan, apa bakal dadi acara paling gedhe sing bisa kedadeyan ing panggung donya? Liyane perang donya? Panemon obat kanggo penyakit sing elek? Tentrem donya, sapisan lan kabeh? Mungkin kontak menyang intelijen extraterrestrial? Kanggo mayuta-yuta Kristen, jawaban kanggo pitakonan iki prasaja: acara sing paling gedhe sing bakal kedadeyan yaiku kedadeyane Yesus Kristus sing kapindho. Pesen utama saka Kitab Suci Pesen wutuh ...

Pangadilan Terakhir [pangadilan langgeng]

Ing pungkasaning jaman, Gusti Allah bakal nglumpukake kabeh urip lan wong mati sadurunge dhamparing Sang Kristus ing swarga kanggo pangadilan. Wong mursid bakal tampa kamulyan langgeng, minangka paukuman kang duraka ing tlaga geni. Ing Kristus, Gusti nindakaké panjaluk becik lan mung kanggo wong kabèh, kalebu wong sing ora percaya ing Injil ing pati. (Matius 25,31-32; Lelakune Para Rasul 24,15 Yohanes 5,28-29; pambocoran 20,11-15; 1 Timothy 2,3-6 ;. 2 Petrus 3,9 ;. ...

Apa ana paukuman langgeng?

Apa sampeyan wis duwe alasan kanggo ngukum bocah sing ora taat? Apa sampeyan tau nyatakake yen paukuman ora bakal rampung? Aku duwe pitakonan kanggo kabeh sing duwe anak. Ing kene ana pitakonan sing sepisanan: Apa anakmu ora kuwajiban marang kowe? Nah, ngenteni sawetara wektu kanggo mikir yen sampeyan ora yakin. Oke, yen sampeyan dijawab ya kaya kabeh wong tuwane liyane, kita teka menyang pitakonan liyane: ...

Pengadilan Terakhir

«Pengadilan teka! Paukuman bakal teka! Mratobata saiki, sampeyan ora bakal mlebu neraka ». Mungkin sampeyan wis krungu tembung utawa tembung sing padha saka para penginjil sing njerit. Tujuane yaiku: Nggawe pamirsa supaya komitmen karo Gusti Yesus kanthi wedi. Tembung kaya ngono kuwi ngganggu Injil. Mungkin iki ora adoh saka gambar "pengadilan kekal" sing akeh wong Kristen percaya kanthi medeni suwene pirang-pirang abad ...

Wedi pangadilan pungkasan?

Yen kita ngerti sing manggon ing Kristus lan mindhah lan duwe (Kisah Para Rasul 17,28) kang sing wis digawe kabeh iku, lan nebus kabeh iku lan sing tresna kita tanpa syarat, kita bisa kabeh wedi lan sumelang ing bab ngendi kita ngadeg karo Gusti Allah kanggo lay mudhun, lan kanggo ngaso ing kepastian cinta lan ngarahake daya ing urip kita. Injil iku kabar becik. Iku pancene ora mung kanggo sawetara wong, nanging kabeh ...

Saka ulat nganti kupu-kupu

Uler cilik terus maju kanthi kangelan. Nanging bukaan menyang udhara lagi seneng entuk soko godhong luwih, amarga padha palatable. Nalika dheweke nemokake kupu lungguh ing kembang lan godhong swaying ing angin bali lan kasebut. Dheweke pancen ayu lan warni. Dheweke mirsani wong kang minangka mabur saka kembang kanggo kembang. A dicokot enviously dheweke Telpon metu wong: "Lucky sampeyan, mabur saka kembang kanggo kembang, Radiate ing ayu ...

Lazarus lan wong sugih - crita sing ora pracaya

Apa sampeyan tau krungu yen wong sing mati dadi wong kafir ora bisa digayuh dening Gusti Allah maneh? Iku doktrin kejam lan destruktif, bukti sing minangka ayat tunggal ing pasemon saka wong sugih lan Lazarus miskin. Kaya kabeh passages Kitab Suci, pasemon iki uga ana ing konteks sing spesifik lan mung bisa dipahami kanthi bener ing konteks iki. Iku tansah ala kanggo duwe doctrine ing ayat siji ...

Wunguné lan bali saka Yésus Kristus

Ing Kisah Para Rasul 1,9 kita marang: "Sawusé ngandika mangkono, panjenengané dadi visibly diangkat, lan méga nampa Dèkné saking arepanipune." Aku arep takon pitakonan prasaja ing titik iki: Apa? Yagene Yesus dijupuk kanthi cara iki? Nanging sadurunge kita njaluk menyang, ayo maca telung ayat sabanjure: "Lan nalika padha mirsani dheweke menyang swarga, ana, ana loro wong nganggo klambi putih karo wong-wong mau. Dheweke kandha, sampeyan wong ...

Kapindho rawuh Kristus

Gusti Yesus Kristus, minangka prasetya, bakal bali menyang bumi kanggo ngadili lan mrentah kabeh bangsa ing Kratoning Allah. Kang kapindho kapindho ing daya lan kamulyan bakal katon. Acara iki miwiti kebangkitan lan pahala para suci. (Yohanes 14,3, Wahyu 1,7, Matius 24,30, 1, Tesalonika 4,15-17, Wahyu 22,12) Apa Kristus Mbalekake? Apa sampeyan bakal dadi acara paling gedhe sing bisa kedadeyan ing panggung donya? ...

Apa Matius 24 ngandika bab "pungkasan"

Penting kanggo ngindari misinterpretasi pisanan kanggo ndeleng Matius 24 ing konteks sing luwih gedhe saka bab sadurungé. Sampeyan bisa uga gumun kanggo ngerti yen sajarah Matius 24 wis ana ing 16. Bab, ayat 21, wiwit. Ing kono ana pangandikane: "Wiwit jamane Yesus wiwit nuduhake marang para sakabate kepriye tindake menyang Yerusalem lan nandhang sangsara akeh saka para pinituwa lan para pangareping imam lan para ahli Toret ...

Mangsa ngarep

Boten kagantung lan prophecies. Iku bener. A pasamuwan utawa misionaris karya bisa duwe teologi bodho, dirijen lucu lan aturan ketat nonsensical, nanging padha duwe sawetara maps donya, gunting lan tumpukan koran, bebarengan karo Gusti sing akal bisa apik pencet-banjur, misale jek sing wong sing buckets ngirim dhuwit. Wong wedi karo sing ora dingerteni lan padha ngerti ...

Warisan sing ora bisa ditemokake

Apa sampeyan pengin wong bakal ngetok lawang lan ngomong yen paman sing sugih sampeyan ora tau krungu bakal mati lan menehi sampeyan rejeki gedhe? Ide yen dhuwit metu ora bisa dikendhaleni, impen akeh wong lan premis akeh buku lan film. Apa sampeyan arep nganggo kasugihan anyar? Apa pengaruhe ing urip panjenengan? Bakal dhewek ...

Mercy kanggo kabeh

Nalika ing dina tangisan, ing 14. September 2001, wong-wong ngumpul ing pasamuwan-pasamuwan ing saindhenging Amerika lan negara-negara liyane, padha teka ngrungokake tembung-tembung comfort, dorongan, pangarep-arep. Nanging, sawetara pamimpin pasamuan Kristen Konservatif duwe - kanggo menehi pangarep-arep nalisir niat sawijining bangsa grieving - inadvertently nyebar pesen, bek nglokro, discouragement lan wedi. Ya, ing wong sing cedhak serangan ...

Milenium

Millennium iku periode wektu sing dijelasake ing kitab Wahyu kang martir Kristen bakal mrentah karo Yesus Kristus. Sawise milenium, nalika Kristus wis ngalahake kabeh mungsuh lan subjugated samubarang kabeh, Panjenengane bakal masrahake Kraton marang Gusti Allah Sang Rama, lan langit lan bumi bakal digawe anyar. Sawetara tradhisi Kristen secara harfiah nerangake millennium sajrone ewu taun sadurunge utawa sawise kedadeyan Kristus;

Kanthi badan apa sing bakal ditangekake wong mati?

Sing percaya sing ditangekake kanggo urip sing ora langgeng ing wektu penampilan Kristus yaiku pangarep-arep saka kabeh wong Kristen. Mulane, ora kaget yen rasul Paulus, nalika krungu yen sawetara anggota Gréja ing Korintus mbantah kebangkitan, sing ora ngerti ing 1. Huruf menyang wong Korintus, bab 15, ditolak kanthi cepet. Kaping pisanan, Paulus ngulangi kabar Injil sing uga diakui: Kristus ana ...

Mlebu wektu

Injil ateges "kabar apik". Wis pirang-pirang taun, Injil ora dadi warta sing apik kanggo aku amarga aku wis mulang babagan akeh babagan urip sing urip saiki. Aku percaya yen "pungkasaning jagad" bakal teka ing sawetara taun, nanging yen tumindak kanthi bener, aku bakal diukum Mangsa Kasangsaran Agung. Tampilan jagad kaya iki bisa dadi gawe ketagihan, saengga siji cenderung kabeh ing jagad ...

Wekdal punika wiwitan sing anyar

Yen ora ana masa depan, Paulus nulis, bakal dadi bodho pracaya marang Kristus (1Kor 15,19). Wangsit minangka bagean penting saka iman Kristen. Pangandikan Kitab Suci nerangake manawa kita duwe pengarep-arep sing luar biasa. Kita bisa ndadekake kekuatan gedhe lan wani, yen kita fokus ing pernyataan inti, ora ing rincian sing bisa dipedhot. Babagan Panemune Panemune ora mburi dhewe - ngartikake ...

Hakim ing swarga

Yen kita ngerti sing manggon ing Kristus lan mindhah lan duwe, ing wong kang wis digawe kabeh iku, lan nebus kabeh iku lan tanpa syarat tresna (Kisah Para Rasul 12,32; Kol 1,19-20 Yo 3,16-17), kita bisa kabeh Wedi lan sumelang bab "ngendi kita jumeneng karo Gusti Allah" lan wiwiti ngaso ing urip kita ing kepastian cinta lan ngarahake kekuwatan. Injil iku kabar apik, lan mesthine ora mung kanggo sawetara ...

Apa ana prophecies?

Ana mesthi ana wong sing ngaku nabi utawa percaya yen bisa ngetung tanggal bali. Aku bubar ndeleng laporan babagan rabi sing jarene menehi tautan karo ramalan Nostradamus karo Torah. Wong liya mbadekake manawa bali Yesus bakal kelakon ing Pentekosta 2019. Akeh penyayang wangsit nyoba nggawe hubungan antara warta paling anyar lan Alkitab ...

Pengadilan Terakhir

Apa sampeyan bakal bisa ngadeg ing ngarsane Gusti Allah ing dina pangadilan? Iki minangka pengadilan kanggo kabeh wong sing urip lan wong sing wis mati lan ana gandheng cenenge karo patangen. Sawetara wong Kristen wedi karo acara iki. Ana sebab manawa kita kudu wedi, amarga kita kabeh padha nindakake dosa: "Kabeh padha dosa lan ora duwe kamulyan sing bakal diduweni sadurunge Gusti Allah" (Rum 3,23). Sepira kerepe sampeyan nindakake dosa? Kadhangkala? Saben dina? Manungsa pancen sipate dosa ...

Kaweruh ing kalanggengan

Iku ngelingake adegan saka film sci-fi nalika aku nemokake panemon sawijining planet kaya Bumi sing diarani Proxima Centauri. Iki dumunung ing orbit bintang Proxima Centauri. Nanging, ora ana sing bakal nemokake urip extraterrestrial (ing jarak 40 triliun kilometer!). Nanging, wong bakal terus takon manawa ana urip kaya manungsa ing njaba ...