Hubungan sing rusak

Hubungan rusak 564 Salah sawijining masalah paling gedhe ing masyarakat Kulon yaiku hubungan sing rusak - kekancan sing wis dadi ora nguntungake, janji sing durung dijaga, lan nguciwani harapan. Akeh sing wis megat utawa nyekseni cerai nalika isih bocah. Kita wis ngalami rasa nyeri lan gulo ing jagad sing ora stabil. Kita kudu sinau, panguwasa lan kantor ora mesthi dipercaya, lan wong liya mung ngurus awake dhewe.

Akeh saka kita rumangsa ilang ing jagad aneh iki. Kita ora ngerti saka ngendi, tekane, saiki kita padha arep menyang ngendi, kepiye kepiye tekan ngendi utawa ana ing endi. Kita nyoba navigasi liwat bebaya ing urip uga bisa liwat lapangan tambang, ora nuduhake rasa lara sing kita rasakake lan ora ngerti apa upaya lan urip kita migunani.

Kita krasa banget dhewe lan nyoba kanggo mbela awake dhewe. We are wegah ngladeni awake dhewe lan percaya yen manungsa kudu nandhang lara amarga Gusti Allah nesu. Konsep Allah ora ana artine ing jaman saiki - sing bener lan salah iku mung mratelakake panemume, dosa minangka gagasan sing lawas lan rasa salah yaiku panganan kanggo para psikiater.

Wong-wong ing Kitab Suci maca babagan Yesus lan nyimpulake manawa dheweke nuli urip gaib, nambani wong kanthi mung ndemek, nggawe roti ora ana apa-apa, mlaku ing banyu, diubengi dening para malaikat perlindungan lan ajaib nambani gawe piala , Iki ora ana hubungane karo jagad iki. Mangkono uga critane babagan Salib Gusti Yesus, katon adoh saka masalah-masalah urip saiki. Wungunane iku warta apik kanggo dheweke, nanging kenapa aku kudu mikir manawa iku warta apik kanggo aku?

Gusti Yesus ngalami jagad iki

Kesakitan sing kita rasakake ing jagad sing asing yaiku persis jinis pain sing dingerteni Yesus. Dheweke dikhianati karo salah sawijining murid sing paling cedhak lan disalahake dening para panguwasa. Gusti Yesus ngerti apa kaya wong sing kudu disembah siji dina lan dipoyoki sabanjure. Seduluré Yesus, Yohanes Pembaptis, dipatèni karo panguasa sing ditunjuk déning bangsa Romawi, amarga Yohanes nyritakake kasedhiyan moral sing dikepengini. Gusti Yesus ngerti manawa dheweke uga bakal dipateni amarga dheweke takon babagan piwulang lan status pimpinan agama Yahudi. Yésus ngerti manawa wong-wong bakal sengit marang dheweke tanpa sebab lan kanca-kanca bakal mbangkang. Jinis jinis iki sing tetep setya karo kita, sanajan kita sengit, iku kanca sejatine, sebandinge pengkhianat.

Kita kaya wong sing tiba ing kali lan ora bisa nglangi. Yesus iku wong sing mlumpat menyang banyu sing adhem kanggo nulungi kita. Dheweke ngerti yen kita bakal nindakake sing paling apik kanggo ngrebut dheweke. Nanging ing upaya nekat kanggo ngangkat kepala munggah, kita nyurung menyang banyu.

Gusti Yesus menehi sukarelawan kanggo kita nuduhake cara sing luwih apik. Mungkin kita bisa dipercaya wong iki, yaiku Yesus - amarga dheweke wis siyap nyawisake nyawane nalika kita dadi mungsuh, luwih-luwih kita bisa dipercaya nalika dheweke dadi kanca?

Path urip kita

Gusti Yesus bisa nyritakake babagan urip, mula asalé lan saka ngendi kita arep lan kepiye kepiye. Dheweke bisa nyritakake babagan beboyo ing lapangan hubungan sing diarani urip. Kita ora kudu dipercaya banget - kita mung bisa nyoba sethithik kanggo ndeleng apa bisa digunakake. Yen ditindakake, mula bakal tuwuh rasa percaya diri. Nyatane, aku mikir yen dheweke bakal tetep apik.

Biasane kita ora pengin kanca sing mesthi pas. Ganggu banget. Gusti Yesus ora jenis wong sing ngucap, "Aku wis ngomong." Dheweke mung mlumpat menyang banyu, berjuang nglawan upaya kita kanggo ngilangake dheweke, nyeret kita menyang tebing kali lan ngidini kita ambegan. Lan ayo padha nganti kita tumindak salah maneh lan tiba ing kali. Pungkasane, kita sinau takon apa ana sing dadi kesandhung lan ing endi es sing tipis, mula kita ora kudu disimpen kanthi asring.

Yesus sabar. Dheweke ngidini kita nggawe kesalahan lan malah ngidini kita nandhang kasalahan kasebut. Dheweke ngidini kita sinau - nanging dheweke ora bakal mlayu. Kita bisa uga ora yakin manawa ana, nanging kita bisa yakin manawa sabar lan pangapura luwih becik nesu tinimbang nesu lan ngasingake sesambungan. Gusti Yesus ora keganggu karo mamang lan anggepan kita. Dheweke ngerti sebabe kita ora gelem dipercaya.

Gusti Yesus ngomongake babagan nyenengake, babagan kabungahan, babagan kasenengan pribadi sing nyata lan langgeng sing ora bakal sirup, babagan wong sing bener-bener tresna sampeyan, sanajan ngerti babagan sampeyan. Kita digawe kanggo hubungan, dadi kita pengin dheweke akeh lan kuwi sing diwenehake Yesus. Dheweke kepengin supaya kita pungkasane nemoni dheweke lan nampa undhangan gratis kanggo pesta sing seneng lan santai.

Kepemimpinan Ilahi

Sadurunge kita dumunung urip sing cocog. Mula, Yésus kanthi sabar ngrewangi rasa nyeri ing jagad iki kanggo nunjuk jagad sing luwih apik. Kayane kita lagi mlaku-mlaku ing ara-ara samun lan ora ngerti cara sing bakal ditindakake. Gusti Yesus ninggal rasa tentrem lan keamanan swarga sing mulya kanggo nolak rumpi pasir kasebut lan nuduhake yen dheweke menehi kabeh sing dikarepake, yen mung ngganti arah lan ngetutake.
Gusti Yesus uga nyariosaken babagan kita saiki. Kita ora ing swarga! Nyuda babar blas. Kita ngerti iki lan dheweke uga ngerti. Dheweke ngalami. Pramila panjenenganipun kepengin ngluwari kita saking kekacoan iki lan menehi urip akeh banget, sing wis direncanakake wiwit wiwitan.

Ikatan kulawarga lan kekancan dadi loro sing paling seneng, ngrampungake hubungan sajrone urip kanthi becik - nanging sayangé ora mesthi mlaku kanthi apik lan iku salah sawijining masalah paling gedhe ing urip.

Ana cara sing nyebabake rasa sakit lan ana cara sing nyedhiyakake kesenengan lan kepenak. Kadhangkala, ing upaya, kita nyingkiri rasa nyeri lan uga kabungahan. Dadi kita butuh pandhuan nalika perang ing ara-ara samun sing ora kena rute. Ngenteni wae - ana sawetara jejak - jejak Yesus, nuduhake cara urip sing beda. Kita bakal tekan ngendi dheweke, yen kita ngetutake tiri.

Pangripta kepengin sesambungan karo kita, paseduluran katresnan lan bungah, nanging kita tetep ora ana pikiran lan kuatir. Kita ngapusi Pencipta kita, ndhelikake kita, lan nolak kita. Kita ora mbukak surat sing dikirim. Dadi Gusti Allah rawuh ing daging, ing Gusti Yesus, ing jagad iki kanggo ngandhani manawa kita kudu ora wedi. Dheweke wis ngapura, dheweke wis nyiapake sing luwih apik kanggo kita, dheweke kepengin bali menyang omah, ing papan kasebut pancen aman.

Pembawa pesen kasebut dipateni, nanging babar pisan ora ndadekake pesen dheweke. Gusti Yesus mesthi maringi persahabatan lan pangapunten. Dheweke urip lan ora mung nawakake kanggo nuduhake cara, nanging uga bisa lelungan karo kita lan ora bisa metu saka banyu sing es. Dheweke bakal ngancani kita ngliwati lan lancip. Dheweke nguwatirake lan sabar nganti pungkasan kanggo kesejahteraan kita. Kita bisa ngandelake dheweke, sanajan wong liya ora ngrayu kita.

Kabar apik

Kanthi kanca kaya Yesus, sampeyan ora perlu wedi marang mungsuhmu. Dheweke duwe kabeh kekuwatan lan kekuwatan ing jagad iki. Dheweke isih ngajak kabeh wong kanggo partai dheweke. Gusti Yesus ngajak sampeyan pribadi menyang partai kanthi biaya dhewe ing swarga. Dheweke terus maju kanthi ngajak ngajak undhangan. Dheweke matèni amarga kasangsaran, nanging ora bakal ngalangi sampeyan. Apa karo kowe? Mungkin sampeyan durung percaya yen ana wong sing bisa setya. Dheweke ngerti yen pengalaman sampeyan ndadekake ora pati ngerti penjelasan kasebut. Sampeyan bisa dipercaya Yesus! Coba dhewe. Kasedhiya ing prau. Sampeyan bisa mlumpat mengko yen sampeyan pengin, nanging aku mikir sampeyan pengin tetep lan pungkasane sampeyan bakal mandhiri dhewe kanggo ngajak wong-wong sing klelep numpak kapal.

dening Michael Morrison