Potret mandhiri

648 poto-poto Pakaryan pelukis Rembrandt van Rijn (1606-1669) wis entuk siji lukisan. Potret cilik "Wong Tua nganggo Jenggot", sing sadurunge pangripta ora bisa dingerteni, saiki bisa uga wis dingerteni kanthi jelas karo seniman Walanda sing misuwur, ujare ahli Rembrandt sing dikenal Ernst van de Wetering ing Amsterdam.

Nggunakake teknik pindai canggih, para ilmuwan mriksa lukisan Rembrandt. Dheweke kaget banget, pindai kasebut nuduhake manawa ana lukisan liya ing sangisore gambar kasebut - sing bisa dadi potret awake dhewe sing durung awal lan durung rampung. Kayane Rembrandt diwiwiti nganggo potret awake dhewe banjur nggunakake kanvas kanggo nglukis wong tuwa kasebut kanthi jenggot.

Sejarah bisa mbantu kita nemokake kesalahan sing bisa ditindakake nalika nyoba ngerti Gusti Allah. Umume kita tansaya percaya manawa Gusti Allah kaya gambar sing katon - wong tuwa sing jenggot. Iku cara seniman agama nggambarake Gusti Allah. Kita ora mung mbayangake yen Gusti Allah wis tuwa, nanging uga makhluk sing adoh, rada ngancam, cepet lan nesu nalika ora netepi standar sing mokal. Nanging cara mikir babagan Gusti Allah kaya lukisan wong tuwa sing ndhelikake potret awake dhewe.

Kitab Suci nyariosaken dhumateng kita bilih kita pengin ngerti apa sejatine Gusti Allah, kita mung kudu nyawang marang Yesus Kristus: "Gusti Yesus iku gambaring Allah sing ora kasat mata, sing mbarep sadurunge kabeh tumitah" (Kolose 1,15).
Kanggo entuk ide sejatine apa sejatine Gusti Allah, kita kudu mriksa konsep sing populer babagan Gusti Allah lan wiwit ndeleng manawa Gusti Allah dicethakake ana ing Yesus Kristus. Yen kita nindakake iki, gambaran lan pangerten sing sejatine tanpa adil saka Gusti Allah bakal katon. Bareng kita bisa ngerti apa sejatine sing dikira Gusti babagan kita. Yésus kandha, ”Filipus wis suwé aku niliki kowé, nanging kowé ora wanuh karo aku, Filipus? Sapa wae sing ndeleng aku ndeleng bapak. Banjur, kepiye sampeyan ngomong: Tampilake Rama kita? " (Yokanan 14,9).

Mung Yesus sing nuduhake apa sejatine Gusti Allah. Ora adoh saka wong sing adoh lan adoh, dheweke nuduhake manawa Gusti Allah - Rama, Putra lan Roh Suci - tresna marang kita tanpa syarat. Gusti Allah ora ana ing swarga ing endi wae, katon nesu lan siap mogok lan ngukum. “Aja wedi, kowe, wedhus cilik! Amarga bapak sampeyan seneng menehi kerajaan sampeyan » (Lukas 12,32).

Kitab Suci nyariosaken bilih Gusti Allah ngutus Yesus menyang jagad amarga dheweke tresna marang jagad - ora kanggo ngadili manungsa, nanging kanggo nylametake. «Gusti ora nundha janji amarga ana sing nganggep telat; nanging dheweke sabar karo sampeyan lan ora pengin ana wong sing ilang, nanging supaya kabeh wong mratobat (Tobat) temokake » (2 Petrus 3,9).

Sanalika lapisan kesalahpahaman diatasi, citra Allah bakal dicethakake sing nresnani kita luwih saka sing bisa kita bayangake. "Apa sing diparingi bapakku luwih gedhe tinimbang kabeh, lan ora ana sing bisa nyuwekke saka tangane bapakku" (Yokanan 10,29).

Liwat Yesus, kita dituduhake ati sejatine Allah kanggo kita. Kita ndeleng dheweke sejatine, ora adoh lan ora nesu lan ora peduli karo kita. Dheweke kasedhiya ing kene, siyap yen kita bakal nampa rangkulan maha, kaya Rembrandt sing nggambarake lukisan liyane, Wangsulane Putraning.

Masalah kita yaiku miturut cara dhewe. Kita nggunakake warna dhewe lan nggambar garis dhewe. Kadhangkala kita bisa ngilangi Gusti Allah kanthi lengkap saka gambar kasebut. Paulus kandha, "Kita kabeh nggambarake kamulyaning Pangeran kanthi pasuryan, lan kita bakal malih dadi gambar saka siji kamulyan menyang kamulyan liyane, yaiku Sang Roh," (2 Korinta 3,18). Miturut kabeh perkara kasebut, Roh Suci nggawe kita gambar Yesus sing dadi potret awake Rama. Nalika tuwuh karohanen, gambar iki kudu katon jelas. Aja nganti gambar liyane ngalang-alangi pandhangan sampeyan babagan sapa sejatine Gusti Allah utawa kepiye anggone nganggep sampeyan. Delengen Yesus, sing mung potret awake dhewe saka Gusti Allah, gambare.

dening James Henderson