Apa Kristus ana ing ngendi Kristus ana ing kono?

367 yaiku Kristus ana ing ngendi Kristus ana ing kono Wis pirang-pirang taun ora mangan mangan daging babi. Aku tuku "sosis veal" ing supermarket. Ana wong sing ngomong: "Ana daging babi ing sosis vena iki!" Aku meh ora percaya. Ing print cilik, Nanging, ireng ing putih. «Kacilakan kothak awis» (pertunjukan TV Swiss) wis nguji sosis vena lan nyerat: sosis veal banget populer ing barbecues. Nanging ora saben sosis sing katon kaya sosis urat. Asring ngemot daging babi luwih akeh tinimbang vena. Ana uga beda rasa. Juri ahli nguji sosis urat paling laris kanggo "Kassensturz". Sosis urat paling apik mung ana 57% veal lan dirating minangka enak banget. Dina iki, kita nyawang label "Kekristenan" lan takon marang awake dhewe: "Apa Kristus ana ing endi Kristus?

Apa sampeyan ngerti wong sing Kristen apik? Aku mung ngerti salah sijine sing bisa ngomong tanpa mangerteni yen dheweke iku wong Kristen sing apik. Yesus Kristus piyambak! Sing liyan uga dadi penganut agama Kristen nganti saiki Kristus ngidini dheweke manggon ing dheweke. Apa jenis Kristen sampeyan? A Kristen 100%? Utawa sampeyan biasane kalebu awake dhewe lan mulane mung sing duwe label kanthi tandha tandha: "Aku Kristen"! Sampeyan kemungkinan banget pembilut?

Ana cara metu saka bingung iki! Sampeyan lan aku, liwat pamratobat, mratobat, kanthi tembung liya, ngowahi bali menyang Yesus dadi Kristen 100%! Iku goal kita.

Ing titik pisanan kita katon ing "tobat"

Gusti Yesus ujar supaya cara sing bener ing wedhus (menyang kraton) tumuju liwat lawang. Gusti Yesus ngandika saka awake dhewe: Aku iki lawang! Sawetara pengin menek ing tembok kanggo mlebu ing Kratoning Allah. Sing ora mungkin. Dalan kanggo kawilujengan sing wis diwenehake kanggo kita manungsa kalebu Repentance and faith kanggo Gusti, Yesus Kristus. Iku mung cara. Gusti Allah ora bisa nrima sapa wae sing kanthi cara liya nyoba munggah ing karajan. Yohanes Pembaptis ngandhani bus-bus. Iki minangka prasyarat kanggo wong-wong Israel nampi Yesus minangka Juruwilujeng. Iki bener kanggo sampeyan lan kula dina iki!

"Nanging sawise Yohanes dipenjara, Gusti Yesus tekan ing Galiléa lan ngabarake Injil Gusti Allah lan ujar: Wayahe wis teka lan Kratoning Allah wis teka. Salam lan Pracaya Injil » (Tandhani 1,14-15)!

Sabdane Gusti Allah banget cetha kene. Busses lan iman sing ana hubungane. Yen aku ora kesusu, banjur dhasaranku ora stabil.

Kita kabeh ngerti undang-undang ing lalu lintas dalan. Sawetara taun kepungkur aku mlayu menyang Milan kanthi mobil. Aku kepengin cepet-cepet lan mlayu cepet ing 28 km saben jam. Aku dadi begja. Lisensi pembalap saya ora mundur saka kula. Polisi menehi kula hukuman gedhe lan bebaya hukum. Bus sing dilakoni ing lalu lintas tegese kanggo mbayar jumlah lan tetep aturan.

Wiwit jaman dosa teka ing jagad liwat Adam lan Hawa, mula manungsa wis ana ing sangisoring dosa. Paukuman kanggo dosa iku pati langgeng! Kabeh wong mbayar paukuman kasebut ing pungkasane urip. "Taubat" tegese nggawe U-turn ing urip. Mratobat babagan gegayutan ego lan mratobat marang Gusti Allah.

Nggawe bus tegese: «Aku ngerteni kaluputane dhewe lan ngaku! «Aku wong dosa lan pantes pati langgeng! »Cara gesang egois nggawa aku menyang negara pati.

"Sampeyan uga tiwas amarga kaluputan lan kaluputan, sing biyen sampeyan urip kanthi cara kaya jagad iki, miturut kekuwatan sing mrentah ing udara, yaiku roh sing makarya ing wektu kasebut ing bocah-bocah sing ora setya. Antarane wong-wong mau, kita kabeh nate urip miturut kepinginan daging lan nindakake karep saka daging lan pikiran lan dadi anak sing nesu dening alam lan uga wong liya (Efesus 2,1: 3).

Kesimpulan kula:
Amarga dosa-dosaku lan dosa-dosaku, aku mati, aku ora bisa dadi kasampurnané ing kasukman. Minangka wong sing mati, aku ora duwe urip ing aku lan ora bisa nindakake apa-apa marang aku. Ing kahanan mati aku gumantung banget karo pitulung saka Gusti Yesus Kristus, Juruslametku. Mung Yesus bisa mundhakaken wong mati.

Apa kowe ngerti crita ing ngisor iki? Nalika Gusti Yesus krungu manawa Lazarus lara, dheweke ngenteni rong dina sadurunge budhal menyang Lazarus ing Betania. Apa sing ditunggu Yesus? Wektu nganti Lazarus ora bisa nindakake dhewe-dhewe. Dheweke wis ngenteni konfirmasi sedane. Aku mbayangno apa sing dirasakake nalika Gusti Yesus jumeneng ing kuburane. Gusti Yesus ngandika "Angkat watu iku!" Marta, adhine almarhum mangsuli: "Dheweke ngombe, dheweke wis mati nganti 4 dina"!

Pitakonan:
Apa ana sing nyengsemake, sampeyan ora pengin Yesus mbabarake "kanthi nggulung watu?" Mbalik maneh menyang crita.

Wong-wong mau ngglundhungake watu kasebut lan Gusti Yesus ndedonga lan nyebut swara kanthi sora "Lazarus, medal!" Almarhum metu.
Wus rampung, swarane Gusti Yesus uga pindhah menyang sampeyan. Kratoning Allah wis cedhak karo sampeyan. Gusti Yesus nyauran kanthi swara banter: "Ayo!" Pitakonane yaiku, kepiye sampeyan bisa metu saka cara mikir lan tumindak sing egois, egois, mambu, lan sampeyan lakoni? Apa sing sampeyan butuhake Sampeyan butuh wong kanggo mbantu sampeyan mbalek watu. Sampeyan butuh wong sing mbantu ngilangi kembang kulit. Sampeyan butuh wong sing mbantu sampeyan ngubur cara mikir lan tumindak sing lawas.

Saiki kita tekan titik sabanjure: «Wong lawas»

Alangan paling gedhe ing gesang kawula yaiku sifat dosa kawula. Kitab Suci ngandika ing konteks "wong tuwa". Iki minangka kahanan saya tanpa Gusti Allah lan tanpa Kristus. Kanggo wong lawas krungu kabeh karsané Allah muni: cabul sandi, kotor sandi, karep begja kawula, pepenginaning sandi, kien sandi, brahala sandi, paukuman-Ku, bebendu sandi, duraka kawula, pitenah sandi, tembung begja kawula, kawula Gesang lan curangku. Paul nuduhake solusi kanggo masalah:

«Kita ngerti manawa wong tuwa kita wis salib bareng karo awake, supaya awak dosa bakal dirusak supaya kita ora ana maneh ngawula dosa. Amarga sing tilar donya wis dibebasake saka dosa » (Roma 6,6-7).

Kanggo aku urip ing hubungan sing cedhak karo Yesus, wong sing lawas kudu mati. Bab kasebut kedadeyan nalika aku dibaptis. Gusti Yesus ora mung njupuk dosa nalika seda ing kayu salib. Dheweke uga nglilani "wong tuwa" mati ing salib iki.

«Utawa apa kowé durung ngerti sing kabeh kita kabaptis dadi Kristus Yésus dibaptis dadi sedané? Dadi, kita dikubur karo dheweke liwat baptis dadi seda, saengga kaya Sang Kristus wungu saka ing antarane wong mati dening kamulyane Rama, kita uga bisa urip anyar (Roma 6,3-4).

Martin Luther nyebut wong tuwa iki "Adam lawas". Dheweke ngerti yen wong tuwa iki bisa "nglangi". Aku mesthi menehi "wong tuwa" kanggo urip. Aku nggunakake kanggo reged sikilku. Nanging Gusti Yesus wis siyap ngumbah maneh lan maneh! Saka sudut pandang Allah, aku dikumbah nganggo getih Jahshua.

Kita nimbang titik sabanjure "Hukum"

Paul mbandhingake hubungan karo hukum karo perkawinan. Aku wiwitane nggawe kesalahane omah-omah karo wong Lewi tinimbang Yesus. Aku nyoba kanggo nggayuh kamenangan ing awake dhewe kanthi netepi ukum iki. Angger-anggering Toret minangka mitra sing apik lan luhur. Kuwi sebabé aku bingung ukum karo Gusti Yésus. Bojoku, ukum, ora nate ngalahake utawa ngganggu aku. Aku ora nemoni kesalahane. Hukum pancen apik lan apik! Nanging, ukum kasebut minangka "bojo" sing nuntut banget. Dheweke ngarepake kesempurnaan saka aku ing saben wilayah. Dheweke njaluk aku supaya omah tetep resik. Buku, sandhangan lan sepatu kudu ana ing papan sing bener. Panganan kasebut kudu disiapake ing wektu lan sampurna. Ing wektu sing padha, ukum kasebut ora ngangkat driji kanggo mbantu aku kerja. Dheweke ora ngewangi aku ing pawon utawa ing papan liya. Aku pengin mungkasi hubungane karo ukum amarga iku dudu hubungan katresnan. Nanging iku ora mungkin.

"Amarga wong wadon iku kena karo bojone miturut angger-angger, sajrone wong lanang urip; Nanging manawa wong iku mati, dheweke bebas saka hukum sing njiret wong lanang mau. Yen dheweke karo wong liya nalika bojone isih urip, dheweke diarani prawan; Nanging manawa bojone mati, dheweke bebas saka angger-anggering Toret, mulane dheweke ora laku jina yen njupuk wong liya. Mangkono uga para sadulurku, wis dipateni karo hukum awak Kristus, supaya sampeyan dadi bagian liyane, yaiku wong sing wungu saka ing antarane wong mati, supaya kita bisa metokake woh karo Gusti Allah » (Roma 7,2-4).

Aku dilebokake ing "Kristus" nalika seda ing salib, lan aku mati bareng karo dheweke. Pramila angger-anggering Toret kélangan hak sah kula. Gusti Yesus netepi ukum kasebut. Aku wis rumangsa saka Gusti Allah wiwit wiwitan lan dheweke nate nyawiji karo Kristus, supaya dheweke bisa melasi aku. Aku ngidini pitakon ing ngisor iki: Nalika Yesus seda ing salib, apa sampeyan uga mati bareng karo dheweke? Kita kabeh seda karo dheweke, nanging ora mburi crita. Dina iki, Yesus kepéngin manggon ing saben kita.

"Kanggo aku wis mati miturut ukum kanggo netepi angger-anggering Toret. Aku wis disalib karo Kristus. Aku urip, nanging saiki dudu aku, nanging Kristus urip ana ing aku. Amarga aku saiki manggon ing daging, aku precaya marang Putraning Allah, sing tresna marang aku lan nyerah kanggo aku » (Gal. 2,19: 20).

Gusti Yesus ngandika: «Ora ana wong sing duwe katresnan luwih gedhe tinimbang dheweke nyedhiyakake nyawane kanggo kanca (Yokanan 15,13) ». Aku ngerti tembung kasebut ditrapake kanggo Yesus Kristus. Dheweke ngorbanake nyawane kanggo sampeyan lan aku! Nalika aku menehi nyawaku kanggo Gusti Yesus, iku katresnan sing paling gedhe sing bisa dakkandhakake marang dheweke. Kanthi menehi uripku tanpa syarat marang Gusti Yesus, aku melu korban Kristus.

«Saiki, para sedulur, aku dakwenehake marang kowe, pangaksama Gusti, supaya awak bisa dadi korban sing isih urip, suci lan kepenak karo Gusti Allah. Yaiku layanan ibadah sing nyata » (Roma 12,1).

Kanggo nindakake bus nyata berarti:

  • Aku sengaja ngomong ya mati wong tuwa.
  • Aku pitutur marang panyuwun saka angger-anggering Toret sadurung patine Gusti Yesus.

Iman sing tegese:

  • Aku matur suwun kanggo urip anyar ing Kristus.

«Mulané: Yen ana sing ana ing Kristus, iku dadi titah anyar; sing lawas wis liwati, ndeleng, sing anyar wis dadi » (2 Korinta 5,17).

Titik wigati: "Gesang anyar ing Yesus Kristus"

Ing Galati kita wis maca: «Aku urip, nanging saiki dudu aku, nanging Kristus urip ana ing aku» . Apa urip anyar sampeyan ing Kristus? Apa standar sing digunakake Yesus? Dheweke ngidini omah sampeyan Supaya tetep (ati) reged lan reged? Ora! Gusti Yesus nuntut luwih saka tuntutan hukum! Gusti Yesus ngandika:

"Sampeyan krungu yen ujar:" Sampeyan ora kudu laku jina. "Nanging aku pitutur marang kowe: Sapa sing ndeleng wong wadon supaya kepengin, dheweke wis laku jina karo dheweke ing jero ati" (Matéus 5,27: 28).

Apa bedane antarane Yesus lan ukum. Angger-anggering Toret mbutuhake akeh, nanging ora menehi pitulung lan ora tresna sampeyan. Panjaluk Yesus luwih dhuwur tinimbang panjaluk hukum. Nanging dheweke bakal nulungi pesenan sampeyan. Dheweke kandha: "Ayo padha wae kabeh. Ngresiki omah bebarengan, pasang sandhangan lan sepatu ing papan sing bener ». Gusti Yesus ora manggon kanggo awake dhewe, nanging melu urip sampeyan. Iki tegese sampeyan ora kudu urip maneh, nanging melu urip. Sampeyan melu ing karya Yesus.

"Lan sababe, dheweke seda kanggo kabeh sing manggon ing kono, Aja manggon dhewe nanging sing tiwas lan wungu kanggo dheweke » (2 Korinta 5,15).

Dadi wong Kristen tegese urip ing hubungan sing cedhak karo Gusti Yesus. Yesus kepengin melu ing kabeh kahanan urip! Panjenenganipun dipundhasar iman ingkang sah, pangarep-arep lan katresnan ingkang leres. Dhaerah kasebut minangka Kristus piyambak. Ya, Yesus tresna sampeyan! Aku takon: Sapa Yesus kanggo sampeyan, wong?

Yesus kepengin nepangi atimu lan dadi pusatmu! Sampeyan kudu menehi urip rampung marang Gusti Yesus lan manggon ing katergantungan. Sampeyan ora bakal kecuwan. Yesus tresna. Dheweke menehi sampeyan lan pengin sing paling apik.

"Nanging tuwuh ing sih lan kawruh saka Gusti lan Pamarta Yesus Kristus" (2 Petrus 3,18).

Aku tuwuh ing sih lan kawruh, liwat pangerten "Sapa sing ana ing Yesus Kristus"! Iki ngganti prilaku, sikap lan apa sing daklakoni. Yaiku kawicaksanan lan kawruh sejati. Saben-saben GRATIS, hadiah sing ora dikepengini! Babagan kasebut saya tuwuh tambah akeh menyang kesadaran iki "KRISTUS IN US". Kadewasan yaiku urip kanthi harmoni ing "JAWA ING KRISTUS".

Kita kesimpulan «mratobat ana hubungane karo iman»

Kita waca «Apa dhemen lan pracaya marang Injil. Yaiku wiwitaning urip anyar ing Kristus lan ing Kratoning Allah. Sampeyan lan aku urip ana ing Sang Kristus. Iku warta apik. Iman iki minangka dorongan lan tantangan. Dheweke seneng banget! Keyakinan iki urip.

  • Delengen pengarep-arep ing jagad iki. Pati, bencana lan kasusahan. Dheweke percaya karo firmane Gusti Allah: "Gusti Allah ngalahake piala kanthi apik".
  • Sampeyan nemu kabutuhan lan keprihatinan saka manungsa, sadar yen dheweke ora duwe solusi kanggo wong-wong mau. Apa sing bisa sampeyan gunakake iki yaiku nduwe hubungan sing cedhak lan intim karo Yesus. Panjenengane piyambak kang ndadekake sukses, bungah lan tentrem. Mung bisa nindakake mukjizat pamratobat!
  • Dheweke sijine ing tangane Gusti Allah saben dina. Ora preduli apa sing kedadeyan, sampeyan aman ing tangane. Dheweke duwe kabeh kahanan sing dikendhaleni lan menehi kawicaksanan kanggo keputusan sing bener ».
  • Dheweke digawe cilik, didakwa lan dituduh ora ana sebab. Nanging iman sampeyan ujar: "AKU INI KRISTUS". Dheweke wis ndeleng kabeh mau lan ngerti sejatine uripku. Sampeyan dipercaya kabeh.

Paulus ngarumus bab ing pracaya ing basa Ibrani:

"Iman minangka kapercayan sing mantep babagan apa sing sampeyan ngarep-arep lan kapercayan sing ora bisa ditakoni ing apa sing ora sampeyan deleng" (Ibrani 11,1)!

Iki tantangan nyata ing urip saben dina karo Gusti Yesus. Sampeyan menehi wong kapercayan lengkap.

Kanggo kula, kasunyatan ing ngisor iki:

Yesus Kristus gesang 100% ing kula. Panjenenganipun nglindhungi lan nampi gesang kawula.

Aku percaya banget marang Yesus. Mugi sampeyan uga!

dening Pablo Nauer