Miwiti dina karo Gusti Allah

Aku percaya tenan yen luwih becik miwiti dina karo Gusti Allah. Sawetara dina aku miwiti karo "Sugeng enjing Gusti!" mangsuli. Ing wong liya aku ujar "Apik Gusti iku sesuk!" Ya, aku ngerti, yen saiki wis rada tuwa, nanging kanthi jujur ​​aku bisa ujar yen aku ngrasa saiki.

Setahun kepungkur, wanita sing aku bareng karo kamar ing konferensi para penulis mung apik. Ora suwe manawa kita turu, dheweke ngaso jam paling sethithik sajrone sholat utawa nyinaoni Kitab Suci sadurunge dheweke wiwit dina. Sekawan, lima utawa jam enem - sing ora masalah kanggo dheweke! Aku kenal wanita iki cukup apik lan isih ana rutinitas normal. Dheweke banget konsisten ing sing - ora ketompo ngendi dheweke ing donya sapunika, ora ketompo carane sibuk dheweke jadwal dina iku. Dheweke iku wong sing khusus banget sing aku ngujo banget. Aku meh felt guilty nalika aku marang dheweke ora padha sumelang ing bab cahya maca nalika dheweke tangi amarga aku bisa turu ing cahya banget.

Tulung dak salahna! Aku percaya tenan yen luwih becik sampeyan miwiti dina karo Gusti Allah. Wektu karo Gusti Allah ing wayah esuk menehi kekuwatan kanggo ngetrapake tugas-tugas ing dinane, mbantu kita golek katentreman ing tengah-tengah kuwatir. Sampeyan ngidini fokus ing Gusti Allah lan ora ngganggu kabeh perkara sing nggawe kita luwih gedhe tinimbang sing sejatine. Nulungi kita supaya tetep eling lan mratelakake tembung liya marang wong liya. Mangkono aku mbudidaya wektu ndedonga lan maca Kitab Suci esuk. Aku usaha, nanging ora mesthi sukses. Kadhangkala pikiranku gelem, nanging daginge saya ringkih. Paling ora minangka alesan alkitabanku (Mat. 26,41). Mungkin sampeyan uga bisa ngenali karo dheweke.

Nanging, ora kabeh wis ilang. Ora ana alesan kanggo mikir yen dina iki diukum amarga ana. Kita isih bisa mandheg lan ngakoni Gusti Allah paling ora saben esuk nalika tangi - sanajan kita isih ana ing kamar turu sing anget. Apike banget yen "Matur nuwun kanggo turu sing apik!" bisa nindakake karo kita yen kita ngerti yen ana ing ngarsane Gusti Allah. Yen ora turu kanthi turu, kita bisa uga ujar kaya ngono, "Aku ora turu turu bengi, dadi butuh pitulunganku kanggo miwiti awan." Aku ngerti sampeyan nggawe dina iki. Tulungi aku seneng. » Yen kita overslept, kita bisa uga ngomong kaya "Oh. Wis pungkasan. Matur nuwun Pak, kanggo turu ekstra. Saiki tulung aku enggal diwiwiti lan fokus marang sampeyan! » Kita bisa ngajak Gusti Allah supaya ngombe wedang kopi. Kita bisa ngomong karo dheweke nalika nyopir kerja ing mobil. Kita bisa menehi ngerti yen kita tresna marang dheweke lan matur nuwun marang katresnan tanpa syarat kanggo kita. Muga-muga ... Kita ora miwiti dina karo Gusti Allah amarga dheweke ngarep-arep utawa amarga dheweke ora seneng karo kita yen ora. Kita miwiti dina karo Gusti Allah minangka hadiah cilik kanggo awake dhewe, iki nemtokake sikap batin ing dina lan mbantu kita fokus ing spiritual lan ora mung fisik. Sampeyan kudu dadi perhatian kanggo urip kanggo Gusti Allah saben dina. Kepiye cara kita bisa nindakake yen ora miwiti dina karo dheweke ora bisa dipercaya.

dening Barbara Dahlgren


pdfMiwiti dina karo Gusti Allah