Armoured God

Aku ora yakin apa sampeyan mikir babagan, nanging aku ora pengin ketemu sembarang singa liar sing ora dilindhungi! awak luar biasa kuat, kang criss-nyabrang karo Otot lan kuku kang retractable ageng wis sing piyambak bisa Cut kulit lan untu kuat, ngendi sampeyan ora pengin njaluk banget cedhak - Lion iki nganyari kanggo saka kanggo mangan sing paling mbebayani ing Afrika lan liyane Kanggo dadi kagungane bagean ing bumi.

Nanging, kita duwe mungsuh sing dadi pamburu banget. Malah saben dinane kudu urus-urus. Kitab Suci nggambarake Iblis minangka singa sing mlaku ing saindenging jagad golek mangsa gampang (1 Petrus 5,8). Dheweke licik lan kuwat sajrone nggoleki korban sing kuwat lan ora duwe daya tahan. Beda karo singa, kita asring ora ngerti kapan lan ing ngendi mbesuk mengko.

Aku elinga minangka anak aku supaya komik kang setan iki nggambarake minangka karakter kartun cute sing wis grin mischievous, siji nonjol saka buntut popok lan Trident a. Iblis bakal mung seneng banget kanggo ndeleng supaya kita amarga iki adoh saka kasunyatan ist.Der Rasul Paulus warns kita ing Efesus 6,12 sadurunge kita perang iku ora nglawan daging lan getih, nanging marang kakuwasan saka pepeteng lan wong sing manggon ing jagad peteng iki.

Kabar apik yaiku yen kita ora bisa ngrugekke kekuwatan iki. Ing ayat 11 kita bisa maca sing kita bersenjata karo waja sing mbungkus kita saka sirah menyang dhengkul, ngijini kita kanggo ngadhepi peteng.

Perisai Allah digawe khusus

Ana alesan sing apik kok disebut armor Gusti Allah. Kita kudu nganggep yen kita bisa ngalahake setan karo pasukan kita dhewe!

Ing ayat 10 kita maca manawa kita kudu kuwat ing Gusti lan ana ing kekuatan kekuwatane. Gusti Yesus Kristus wis ngalahake Iblis kanggo kita. Dheweke nyoba dheweke nanging ora nate nyerah. Liwat Yesus Kristus, kita uga bisa nolak setan lan panggodha, lan ing Kitab Suci kita maca manawa kita gambar Allah (Pangentasan 1). Dheweke dadi daging lan urip ana ing antarane kita (Yokanan 1,14). Dheweke ndhawuhi supaya nganggo sandhangane kanggo ngalahake Iblis kanthi pitulung saka Gusti Allah (Ibrani 2,14): "Amarga bocah-bocah saiki dadi daging lan getih, dheweke uga nrima kanthi rata, saengga sedane bakal njupuk kekuwatan saka wong-wong sing ngontrol pati, yaiku Iblis". urusan karo setan, kita kudu nganggo sandhangan lengkap Gusti Allah supaya kita bisa nglindhungi kerentanan manungsa.

Armor kanthi lengkap

Waja Gusti Allah ngreksa kita liwat lan liwat!
Saben uwong sing diterangake ing Efesus 6 duwe makna ganda. Padha, ing pundake, apa sing kudu ditindakake lan, ing sisih liya, apa sing mung bisa ditampa kanthi lengkap dening Kristus lan marasake awakmu.

Gürtel

"Dadi saiki wis mesthi, sabuk karo sabrangmu nganggo kabeneran" (Efesus 6,14)
Minangka wong-wong Kristen, kita ngerti manawa kita kudu ngucapake kasunyatan. Nanging sanajan penting dadi jujur, kejujuran kita ora cukup. Kristus uga ujar manawa dheweke iku dalan, bebener lan urip. Nalika kita nyandhet awake dhewe nganggo sabuk, kita ngubengi awake dhewe. Nanging, kita ora kudu nglakoni iki mung amarga kita duwe hadiah saka Roh Suci sing ngumumake bebener iki marang kita: "Nanging yen Roh Suci Bebener teka, dheweke bakal nuntun sampeyan kabeh Kabeneran" (Yokanan 16,13).

panzer

"Rampung karo tank keadilan" (Efesus 6,14)
Aku tansah mikir kudu nindakake tumindak apik lan mursid kanggo nglindhungi dhewe marang setan lan panggodha. Sanajan kita minangka wong Kristen dijaluk ngupayakake standar moral sing luwih dhuwur, Gusti Allah ujar manawa kabeneran kita, sanajan dina sing paling apik, iku mung busana wernane. (Yésaya 64,5). Roma 4,5 nerangake manawa dudu tumindak kita, nanging iman kita sing nggawe kita bener. Nalika ngadhepi kabeneran Sang Kristus, setan ora duwe pilihan kajaba mlayu. Banjur dheweke ora duwe cara kanggo ngrusak ati kita amarga dilindungi dening tank keadilan. Nalika Martin Luther ditakoni kepiye carane ngalahake setan, dheweke kandha, "Inggih, nalika dheweke ngalahake lawang omah lan takon sapa sing manggon ing kono, Gusti Yesus tumeka ing lawang lan ujar," Martin Luther wis tau tekan kene urip nanging dheweke pindhah metu. Aku manggon saiki. Yen Kristus ngisi ati lan nglindhungi kita saka waja keadilan, sétan ora bakal entuk akses.

boots

"Booting ing Kaki, Siap Menenga Injil Damai" (Efesus 6,15)
Boots lan sepatu nglindhungi sikil kita nalika kita mlaku liwat rereget ing donya iki. Kita kudu nyoba tetep resik. Kita bisa nindakake iku liwat Kristus. Injil iku kabar apik lan pesen sing Kristus wis maringi kita; Kabar apik banget! Liwat panebusé, kita dilindhungi lan disimpen. Iki ngidini kita duwe perdamaian sing ngluwihi kabeh pangerten. Kita duwe tentrem ngerti yen mungsuh kita wis dikalahake lan kita dilindhungi saka dheweke.

tameng

"Ndhuwur kabeh, angkat tameng iman" (Efesus 6,15)
Perisai minangka senjata pertahanan sing nglindhungi kita saka serangan. Kita kudu ora pracaya marang kakuwatan kita dhewe. Iki bakal kaya tandha sing digawe saka aluminium foil. Ora, iman kita kudu adhedhasar Kristus amarga dheweke wis ngalahake Iblis! Galatia 2,16 sepisan maneh kanthi cetha bilih karya kita dhewe bisa nyedhiyani pangayoman kanggo kita: "Nanging amarga kita ngerti sing wong ora kabeneraké marga saka pandamelé Toret nanging liwat iman ing Gusti Yesus Kristus, malah kita wis pracaya ana ing Kristus Yésus teka, supaya kita padha kabenerake kanthi pracaya marang Sang Kristus lan ora kanthi angger-anggering Toret. amarga dening karya hukum daging dadi sabdho. " iman kita ana ing Kristus piyambak lan iman sing tetameng kita.

Helm

"Njupuk helem kawilujengan" (Efesus 6,17)
Helm bakal njaga pikiran lan pikiran kita. Kita kudu nindakake kabeh ing kekuwatan kita kanggo nglindhungi kita saka piala lan perfidious pikirane lan Fantasi. Pikiran kita kudu apik lan murni. Nanging tumindak luwih gampang kanggo ngendhalekake saka pikirane, lan Iblis iku master ing njupuk bebener lan distorting. Panjenenganipun seneng nalika kita sangsaya karahayon kita lan pracaya yen kita ora pantes utawa kudu nindakake apa-apa kanggo dheweke. Nanging kita ora kudu mangu-mangu amarga kaslametan kita ana ing Sang Kristus.

pedhang

"Pedhang roh, yaiku tembung Allah" (Efesus 6,17
Sabda Allah minangka Kitab Suci, nanging Kristus uga diterangake minangka Sabda Jahwéh (Yokanan 1,1). Loro-lorone mbantu kita mbela awake dhewe karo Iblis. Apa sampeyan bisa ngelingi wacana sing nggambarake kepiye Iblis nyoba Kristus ing ara-ara samun? Saben-saben dheweke nyebutake Sabdaning Allah lan setan langsung menehi (Matéus 4,2: 10). Sabda Gusti Allah minangka pedhang ganda rongga sing diwenehake kanggo kita supaya kita bisa ngerteni cara sing setan lan mbela awake dhewe.

Tanpa Kristus lan pandhuan saka Roh Suci, kita ora bisa ngetrapake Injil (Lukas 24,45). Peparinge Roh Suci supaya kita bisa ngerti Sabdanipun Gusti, sing mesthi nuduhake Kristus. Kita duwe gegaman paling kuat kanggo ngalahake setan: Yesus Kristus. Dadi aja kuwatir manawa sampeyan krungu swarane gemuruh. Sampeyan bisa uga katon kuat, nanging awake dhewe dilindhungi. Gusti lan Penebus kita wis nyawisake kita nganggo gaman kanggo nglindhungi: Kasunyatan, Kaadilan, Injil Damai, Iman, Kaslametan, Roh, lan Sabda.

dening Tim Maguire


pdfArmoured God