Neugepflanzt

190 ditanam ulang «Kayadene wit, sing mentas ditandur ing lepen banyu, sing nggawa woh-wohan ing wektu kasebut lan godhong-godhongan ora garing» (Jabur 1: 3),

Kelompok kadhangkala nggawa tanduran menyang lokasi sing luwih apik. Yen ana ing wadhah, bisa ditindakake kanthi gampang kanggo ngetokake suryo srengenge utawa ngubur apa wae sing perlu. Mungkin tanduran iki rampung digali munggah karo ROOT lan transplanted menyang ngendi bisa tuwuh luwih apik.

Umume terjemahan saka Jabur 1: 3 nggunakake tembung "nandur". Nanging, tembung "mentas ditandur" digunakake ing Kitab Suci Inggris Umum. Gagasan kasebut yaiku yen sing seneng dhawuhe Gusti Allah tumindak kaya klompok utawa dhewe kaya wit sing wis ditaleni. Terjemahan Inggris "Pesen" nggambarake kaya iki: "Dheweke minangka wit sing anyar ditanam ing Eden, sing ngasilake woh seger saben wulan, godhong-godhongan ora tau sirep lan mesthi mekar".

Ing teks Ibrani asli ana kriyo «schatal», tegese «masang», «ditransplirasi». Kanthi tembung liyane, wit kasebut dipindhah saka papan kasebut sadurunge menyang lokasi anyar supaya mekar kanthi seger lan luwih akeh ngasilake woh. Iki kelingan apa sing dikandhakake karo Kristus ing Yokanan 15:16: "Sampeyan ora milih aku, nanging aku milih sampeyan lan netepake sampeyan supaya bisa metokake woh lan tetep dadi woh."

Paralel kasebut luar biasa. Gusti Yesus milih kita supaya subur. Nanging supaya kita tuwuh, kita kudu semangat. Paulus njupuk konsep iki kanthi nerangake manawa wong-wong sing precaya ngasilake woh amarga dheweke urip lan lumaku ing Roh nalika didegake. "Kaya dene kowe saiki wis nampani Gusti Yesus Kristus, mulane padha lumaku ana ing batin, tumeka ing batin lan katata ana ing ngarsane, lan katuwuna ing iman, kaya dene kowe diwulangake kanthi sokur sokur" (Kolose 2:7).

pandonga

Matur suwun, Bapak, amargi narik kawigatosan kita saking wiwitan titik wiwitan dhateng gesang anyar, tegesipun wonten ing Yesus lan aman ing Panjenenganipun, ing asmaNipun kita ndedonga. Amin.

dening James Henderson


pdfNeugepflanzt