Tugas gereja

Sastranegara manungsa adhedhasar pangerten manungsa sing winates lan penilaian sing paling apik bisa ditindakake. Saliyane, strategi Allah, panggrangane ing urip kita, didhasari pemahaman sing sejati saka realita dhasar lan pokok. Iki pancen kamulyan saka kekristenan. Diagnosa Kristen kabeh penyakit ing donya, saka konflik antarané bangsa kanggo ketegangan ing jiwaning manungsa, iku bener amarga nggambarake pangerten sing sejati saka kondisi manungsa.

Huruf NT mesthi diwiwiti kanthi bener, mula diarani "piwulang". Penulis NT tansah nelpon kita bali menyang kasunyatan. Mung yen dhasar bebener iki dibukak, apa dheweke bisa nggunakake aplikasi praktis. Kepiye bodho kanggo miwiti karo liyane saka sing bener.

Ing bab introduksi saka Efesus, Paulus nyatakake pirang-pirang statement babagan tujuan pasamuan. Iku ora mung tujuan kanggo kalanggengan, sawetara Fantasi mangsa misty, nanging tujuan kanggo kene lan saiki. 

Greja kedah nggambaraken kasucenipun Gusti Allah

"Amarga ing Panjenengane, dheweke wis milih kita sadurunge jagad iki digawe, supaya kita tetep suci lan tanpa cacad ana ing ngarsane" (Efesus 1,4). Ing kene kita bisa ndeleng manawa Pasamuwan ora mung dipikirake dening Gusti Allah. Iki direncanakake sadurunge sadurunge digawe jagad.

Lan apa kapentingan pisanan Allah ing Gereja? Dheweke ora kapengin weruh apa sing dikarepake dening gereja, nanging apa gereja iku. Kang kudu ndhisiki tumindak, amarga apa sing kita nemtokake apa sing kita lakoni. Kanggo mangerteni karakter moral umat Allah, penting kanggo mangerteni sifat Gereja. Minangka wong Kristen, kita kudu dadi tuladha moral ing donya, nggambarake karakter murni lan kesucian Yesus Kristus.

Sing jelas manawa wong Kristen sing sejatine, dadi uskup Agung utawa layang biasa, kudu nggambarake kekristenan kanthi jelas lan yakin manawa bisa urip, ujar, tumindak lan menehi reaksi. Kita wong Kristen disebut supaya "suci lan ora kena daksono" ing ngarsane Gusti Allah. Kita kudu nggambarake Kesuciane, iku uga tujuan Gereja.

Greja kudu mujudake kamulyane Gusti Allah

Paul menehi kita tujuan liya kanggo Greja ing bab kaping pisanan ing Efesus "Dheweke nggawe kita katresnan liwat Yesus Kristus kanggo putra-putra sing kudu dadi putrane, miturut kekarepane supaya memuji kamulyane sih-rahmat" (Ayat 5). "Kita kudu ngabekti marang kamulyane, kita sing wis ngarep-arep marang Kristus wiwit wiwitan" (Ayat 12).

Elingi! Ing ukara: «Kita wis ngarep-arep karo Sang Kristus wiwit wiwitan,» nuduhake kita Kristen sing tujuane manggon kanggo muji kamulyan. Tugas pertama pasamuwan ora kesejahteraan masarakat. Kesejahteraan mesthi penting banget kanggo Gusti Allah, nanging iku dudu tugas pisanan ing Pasamuwan. Nanging, kita dipilih dening Gusti Allah kanggo memuji kamulyan yen kamulyan bakal ngumumake kamulyane menyang jagad iki. Kaya sing nyebutake "Pangarep-arep kanggo Kabeh": "Saiki kita kudu nggawe kamulyaning Gusti Allah katon kanggo kabeh wong sing urip."

Apa kamulyaning Allah? Iku Gusti Allah piyambak, wahyu saka apa Gusti Allah lan apa. Masalah donya iki ora nggatekke Gusti Allah. Dheweke ora ngerti. Ing kabeh dheweke nggoleki lan ngumbara, ning dheweke nggoleki bebener, dheweke ora ngerti Gusti Allah. Nanging kamulyaning Allah kudu dicethakaké ana ing ngarsane Gusti Allah kanggo nedahake jagad iki kanthi bener. Nalika karya Gusti Allah lan sipat Gusti Allah dituduhake liwat pasamuwan, iku dimuliakake. Kaya Paul ing 2. Korintus 4, 6 wis nggambarake:

Amarga Gusti Allah sing dhawuh: "Cahya sing sumunar metu saka pepeteng!" Yaiku wong sing nyunarake cahya kasebut ing ati kita supaya kawruh babagan kamulyaning Allah dadi sumunar ing ngarsane Sang Kristus.

Wong bisa ndeleng kamulyaning Allah ing ngarsane Sang Kristus, ing karaktere. Lan kamulyan kasebut, kaya sing dingerteni Paulus, uga ditemokake "ing ati kita". Gusti Allah nimbali Gréja supaya ngumumake kamulyan saka karaktere, sing bisa ditemokake ing rai Kristus. Iki uga disebutake ing Efesus 1, 22-23: «Ya, dheweke duwe kabeh (Gusti Yesus) ing sikil lan nggawe dheweke minangka kepala sing paling dhuwur kanggo pasamuwan sing dadi badane, kebek karo kabeh sing ngrampungake kabeh ing kabeh. » Iki minangka pratelan sing akeh banget! Ing kene Paulus ujar manawa kabeh manawa Gusti Yesus iku (kebak) bisa dideleng ing awake, lan iku Greja! Rahasia greja yaiku manawa Kristus urip ing njero wanita lan pesen saka greja kanggo jagad iki yaiku martakake dheweke lan ngomong babagan Yesus. Paulus nerangake misteri kebenaran iki bab greja maneh ing Efesus 2,19: 22

Mulane, sampeyan ora ana maneh wong manca lan wong manca saiki, nanging sampeyan warganegara kabeh karo wong-wong mursid lan omah-omahé Gusti Allah, dibangun ing pasarean para rasul lan nabi, ing ngendi Kristus Yesus piyambak minangka panjaluk. Ing ngarsané saben guwa, sing ditemtokaké bebarengan, dadi gedhé ing Padaleman Suci ing Gusti, lan ing iki kowé uga wis dibangun dadi panggonan ing Allah ing sajroning Roh.

Iki minangka misteri suci greja, yaiku papan dununge Gusti Allah. Dheweke urip ing bangsane. Iki minangka panggilan Greja sing hebat kanggo nggawe Kristus sing ora kasat mata katon. Paulus nggambarake pelayanane dhewe-dhewe minangka model saka wong Kristen ing Efesus 3.9-10: "Lan supaya kabeh wong ngerti babagan gegayutane realisasi misteri sing dilarang wiwit jaman purba ing Gusti, sing Nggawe samubarang, mula saiki Kawicaksanan sing beda-beda saka Gusti Allah bisa uga diwartakake marang panguwasa lan kekuwatan ing wilayah swarga liwat komunitas. "

Cetha. Tugas ing pasamuwan yaiku "kawicaksanan sing dikembangake kanthi pirang-pirang kawicaksanan saka Gusti Allah." Dheweke diwartakake ora mung kanggo manungsa, nanging uga para malaikat sing nonton Pasamuwan. Iki "pasukan lan kekuwatan ing langit." Kajaba saka wong, ana uga makhluk liya sing ngurus pasamuwan lan sinau saka iku.

Mesthi ayat-ayat ing ndhuwur nggawe siji perkara sing cetha banget: telpon kanggo Gereja yaiku nerangake babagan tembung karakter Kristus sing manggon ing awake dhewe lan mbuktekake kanthi sikap lan tumindak kita. Kita kudu ngumumake kasunyatan sing bisa ngrampungake urip karo Sang Kristus sing urip lan kanthi cetha nggambarake owah-owahan iki liwat urip sing tanpa rasa tresna. Nganti kita nindakake iki, ora ana sing liya sing bakal ditindakake kanggo Gusti Allah. Iki minangka vokal Pasamuwan sing dingandikakake nalika nyerat ing Efesus 4: 1: "Dadi, aku ujar sampeyan ... Mlaku kanthi becik ing pagawean sing diwenehake sampeyan."

Priksa manawa Gusti Yesus dhewe ngonfirmasi panggilan iki ing bab pambuka, ayat 8 Kisah Para Rasul. Sadurunge Gusti Yesus minggah ing bapakne, dheweke kandha marang para sakabate: "Nanging, sampeyan bakal nampa kekuwatan nalika Roh Suci teka ing sampeyan, lan sampeyan bakal dadi seksine Aku ing Yerusalem lan ing saindenging Yudea lan Samaria lan ing pungkasaning bumi. . »
Tujuan No. 3: Gereja kudu dadi saksi kanggo Kristus.

Panggilange pasamuan dadi seksi, lan seksi sing ngandharake lan njelasake kanthi jelas. Rasul Petrus nduweni tembung sing apik babagan paseksinine Pasamuwan ing surat kapisane: "Ing sisih liyane, sampeyan minangka balapan sing dipilih, kepribadian kraton, komunitas suci, wong sing dipilih kanggo properti, lan sampeyan kudu duwe kabecikan Dakkandhani (tumindak kamulyan) marang wong-wong sing wis nimbali sampeyan saka ing pepeteng dadi cahya sing jago. » (1 Petrus 2,9)

Elingi struktur "Sampeyan ..... lan kudune." Yaiku prioritas kita minangka wong-wong Kristen. Gusti Yesus Kristus tetep ana ing kita, supaya kita bisa kanthi jelas makili urip lan watak sing Maha Esa. Tanggung jawab saben wong Kristen nuduhake panjaluk kasebut menyang Greja. Kabeh dijaluk, kabeh dipanggoni dening Rohing Allah, kabeh diajab bisa ngrampungake panggilan ing jagad. Yaiku swasana sing jelas sing ana ing saindenging surat kanggo wong Efesus. Paseksen Greja kadang bisa ditulis minangka klompok, nanging tanggung jawab kanggo menehi kesaksian yaiku pribadi. Iki tanggung jawab kula lan pribadi sampeyan.

Nanging banjur ana masalah liyane yaiku: masalah kemungkinan kekristenan palsu. Dadi gampang banget kanggo Pasamuwan lan uga kanggo wong-wong Nasrani sing individu ngomong babagan karakter Kristus lan nggawe pratelan gedhe manawa ana sing nindakake. Akeh wong sing ora Kristen sing ngerti Nasrani luwih ngerti saka pengalaman manawa gambar sing diwenehake karo Kristen ora cocog karo gambar Alkitab sing sejati saka Yesus Kristus. Amarga ngono, rasul Paulus nerangake karakter kaya Kristus sing sejatine kanthi milih tembung kanthi ati-ati: «kanthi andhap-asor lan andhap asor, kanthi sabar kaya wong-wong sing padha sabar-sabar, lan kepengin njaga kesatuan roh liwat ikatan perdamaian . » (Efesus 4, 2 - 3)

Andhap asor, sabar, katresnan, kesatuan lan katentreman minangka ciri nyata Gusti Yesus. Wong Kristen mesthine dadi seksi, nanging ora sombong lan reged, ora kanthi sikap "suci tinimbang sampeyan", ora kanthi prakiraan hipokrit lan mesthi ora ana ing pandhangan gereja sing kotor ing endi umat Kristen ngadeg nglawan wong Kristen. Gereja ora kudu mbahas awake dhewe. Dheweke kudu lembut, ora meksa kekuwatane utawa golek prestise luwih akeh. Pasamuwan ora bisa nyimpen jagad iki, nanging Gereja Gustine bisa. Kristen ora kudu nyambut gawe kanggo Gereja utawa nggunakake energi urip kanggo dheweke, nanging kanggo Gereja.

Gereja ora bisa ngendhaleni Gusti nalika dheweke mundur. Gréja sing sejati ora ngupaya gain daya ing mripat donya, amarga wis duwe kabeh daya sing perlu saka Gusti sing manggoni ing kono.

Salajengipun, Gréja kedah sabar lan ampuh, mangertos bilih wiji bebener mbetahaken wanci budhaya, wanci wanci, lan wekdal kangge metokake woh. Gereja ngirim ora njaluk masyarakat kasebut kanthi cepet nggawe owah-owahan kanthi cepet ing pola sing dawa. Luwih, Gréja ngirimake conto sosial positif liwat conto dheweke kanthi nyingkiri piala, nglakokake keadilan, lan kanthi mangkono nyebarake benih bebener, sing banjur dadi akulturasi ing masyarakat lan pungkasane bakal ngasilake owah-owahan.

Tanda sing utama saka kekristenan asli

Ing bukune "Kurangnya Gugur lan Kisar saka Kekaisaran Romawi", sejarawan Edward Gibbon menehi sifat runtuh Roma supaya ora nyerang mungsuh, nanging bosok internal. Ana bagean ing buku iki sing dielingake Sir Winston Churchill amarga dheweke nemokake sing cocog lan ngajar. Penting, bagean iki nangani peran saka greja ing kerajaan sing wis mandhap.

«Sajrone babagan gedhe (Kakaisaran Romawi) diserang dening kekerasan terbuka lan dirusak dening pereputan sing alon, agama sing murni lan asor nggegirisi ing pikiran wong-wong, tuwuh ing sepi lan andhap asor, nampa kesenangan liwat ketahanan lan pungkasane ngangkat spanduk salib reruntuhan Capitol. » Tandha paling penting ing urip Yesus Kristus ing wong Kristen mesthi katresnan. Katresnan sing nampa wong liya kaya saiki. Katresnan sing maha welas asih lan pangapura. Katresnan sing nggoleki kanggo ngobati salah paham, pemisahan lan hubungan sing rusak. Gusti Yesus ngandika ing Yokanan 13:35: "Iki bakal ngandhani saben wong manawa kabeh para muridku yen padha tresna-tinresnan." Katresnan iki ora nate dicritakake lumantar pesaing, kesrakat, gumunggung, ora sabar utawa prasangka. Sampeyan minangka ngelawan penyalahgunaan, pitenah, bantalan lan divisi.

Ing kene kita nemokake daya sing nyedhiyakake sing mbantu Gréja kanggo nepaki tujuane ing donya: katresnan Kristus. Kepiye carane kita nggambarake kekudunganing Allah? Kanthi katresnan kita! Kepiye carane kita ngumumake kamulyaning Allah? Kanthi katresnan kita! Kepiye kita bisa nyumurupi kasunyatan Yesus Kristus? Kanthi katresnan kita!
NT ora sithik babagan pitutur babagan Kristen sing melu politik utawa mbela "nilai-nilai kulawarga," utawa ningkatake katentreman lan keadilan, utawa nentang pornografi utawa mbela hak-hak iki utawa klompok sing ditindhes. Aku ora ujar manawa Kristen ora kudu ngurus prekara-prekara iki. Sing jelas, sampeyan ora bisa duwe ati sing kapenuhan tresna karo wong lan ora prihatin babagan perkara kasebut. Nanging NT ora pati ngerti babagan prekara-prekara iki amarga Gusti Allah ngerti yen mung siji-sijine cara kanggo ngrampungake masalah kasebut lan ngobati hubungan sing rusak yaiku kanthi ngenalake dinamis anyar menyang urip wong - dinamis gesang Yesus Kristus.

Iku urip Yesus Kristus sing lanang lan wadon pancene kudu. Penghapusan peteng wiwit karo introduksi cahya. Penghapusan sengit diwiwiti kanthi introduksi cinta. Penyisihan saka penyakit lan depravity diwiwiti kanthi introduksi urip. Kita kudu miwiti kanggo ngenalake Kristus, awit iki minangka pagawean kita sing wis kasebut.

Injil sing tuwuh ing iklim sosial sing padha karo kita: iki minangka jaman sing ora adil, divisi ras, angkara ganas, laku jaran, ketidakpastian ekonomi, lan wedi banget. Pasamuwan awal perang kanggo kaslametan ing sangsara lan mateni buron sing ora bisa dakkira saiki. Nanging pasamuwan awal ora ndeleng jabatane kanggo nglawan keadilan lan penindasan utawa ngetrapake "bener". Gereja awal ndeleng prentah kasebut kanggo nggambarake kasuciane Gusti Allah, mbukak kamulyaning Allah, lan menehi kesaksian marang kasunyatan Yesus Kristus. Lan dheweke nindakake kanthi jelas babagan katresnan sing ora ana watese kanggo bangsane uga kanggo wong njaba.

Ing njaba cangkir

Sapa sing nggoleki teks kanggo ndhukung serangan, protes boikot, lan tumindak politik liyane kanggo ngatasi kekurangan sosial bakal kuciwa. Yesus ngarani iki: "Ngumbah njaba". Revolusi Kristen sing bener ngganti wong saka njero. Iki ngresiki bagian ing njero cangkir. Iku ora mung ngganti tembung kunci ing poster sing digawa wong. Iku ngganti ati wong.

Greja asring kesasar ing kene. Dheweke dadi kepengin banget karo program politik, tengen utawa kiwa. Kristus teka ing jagad iki kanggo ngganti masyarakat, nanging ora liwat tumindak politik. Rencanane yaiku supaya dheweke bisa ngubah masyarakat kanthi ngowahi individu ing masarakat kasebut kanthi menehi ati anyar, pikiran anyar, reorientasi, arah anyar, kelairan anyar, urip sing anyar lan tiwas awake dhewe lan egois. Nalika individu kasebut diowahi kanthi cara iki, kita duwe masyarakat anyar.

Yen kita diganti saka njero, nalika ing jero wis diresiki, tampilan kabeh babagan hubungan manungsa diganti. Yen ngadepi konflik utawa salah, kita cenderung nanggapi rasa "mripat kanggo mripat". Nanging Gusti Yesus ngundang kita reaksi jinis sing beda: "mberkahi wong-wong sing nganiaya sampeyan". Rasul Paulus ngundang kita reaksi kaya ngono nalika dheweke nulis: "Dadi siji karo siji liyane ..... Aja menehi pitunjuk marang piala ..... Aja nganti ala ngalahake sampeyan, nanging ngalahake piala liwat kabecikan". (Roma 12, 14-21)

Pesen sing dipracayakake dening Gusti marang Gréja minangka pesen paling gedhe sing wis tau krungu. Apa kita kudu nglakokake pesen iki kanthi nengenake tindakan politik lan sosial? Apa kita bakal kepenak yen gereja mung organisasi sekuler, politik utawa sosial? Apa kita duwe iman sing cukup ing Gusti Allah, apa kita setuju karo dheweke yen katresnan Kristen urip ing gereja-gereja kang bakal ngganti donya iki lan ora mung kekuwatan politik lan liya-liyane?

Gusti Allah nimbali kita dadi wong sing tanggung jawab sing nyebar kabar kabungahan iki sing radikal, ngganggu, urip-urip Yesus Kristus ing kabeh masyarakat. Gereja perlu nglebokake commerce lan industri, pendidikan lan sinau, seni lan kulawarga, lan institusi sosial kita karo pesen sing kuat, transparan, lan tanpa katrangan. Wungu Gusti, Yesus Kristus, rawuh dhateng kita kangge nandukaken gesang kita tanpa wates. Dheweke siap lan bisa mentransformasi kita dadi wong sing sabar, sabar, bisa dipercaya, supaya kita bisa ngatasi kabeh masalah lan tantangan urip. Iki pesen kita kanggo donya lara kapenuhan wedi lan penderitaan. Iki pesen cinta lan pangarep-arep supaya kita nggawa menyang donya sing ora kuwat lan nekat.

We manggon kanggo nggambarake kasucian Gusti Allah, kanggo mbukak kamulyan Gusti Allah lan nyatakake kasunyatan bilih Gusti Yesus rawuh ngresiki lanang lan wadon ing jero lan metu. We live to love each other and to show love Christian world. Punika tujuan kita, punika minangka pagelaran Gréja.

dening Michael Morrison