Pengalaman karo Gusti Allah

046 pengalaman karo dewa «Ayo padha kaya saiki!» Minangka pangeling manawa Gusti Allah mirsa kabeh: sing paling apik lan paling ala, lan dheweke tresna marang kita. Telpon supaya mung kaya sampeyan saiki, minangka gambaran saka rasul Paulus ing Rum: «Kanggo Kristus seda kanggo kita wong duraka, sanajan kita isih ringkih. Meh ora ana wong sing mati amarga wong mursid; kanggo kabecikan, dheweke bisa ngancam nyawane. Nanging Gusti Allah nresnani katresnan marang kita, manawa Sang Kristus wis seda kanggo kita nalika kita isih dosa » (Roma 5,6-8).

Akeh wong saiki ora mikir babagan dosa. Generasi modern lan modmoden luwih dipikirake babagan rasa "kekosongan", "ora duwe pengarep-arep" utawa "sensitif", lan dheweke ngerti sababe perjuangan batin kasebut amarga rumangsa ringkes. Dheweke bisa uga nyoba tresna dhewe minangka cara supaya bisa ditresnani, nanging luwih cenderung tinimbang ora, dheweke rumangsa rampung, rusak, lan dheweke ora bakal aman maneh.

Nanging Gusti Allah ora netepake kita liwat kekurangan lan kegagalan kita; Dheweke ndeleng kabeh urip: sing apik, sing ala, sing ala lan tresna marang dheweke. Sanadyan Gusti Allah ora nyenengake tresna marang kita, kita kerep duwe wektu angel nrima katresnan. Ing jero kita ngerti yen kita ora pantes tresna iki. Ing 15. Ing abad kaping 19, Martin Luther nampi perjuangan sing angel kanggo mimpin urip sing sampurna, nanging dheweke tansah nemokake yen dheweke gagal, lan ing frustasi dheweke pungkasanipun nemokake kamardikan ing sih-rahmat Allah. Nganti saiki, Luther wis ngakoni dosa-dosané - lan mung nemoni pangarep-arep - tinimbang ngenali Gusti Yesus, Putraning Putra kang sampurna lan kinasih, sing ngilangi dosa ing donya, kalebu dosa-dosane Luther.

Malah dina iki, akèh wong, sanadyan ora mikir ing kategori dosa, isih duwe rasa keputusane lan kebak mamang, sing ndadekake perasaan sing jero yen ora bisa ditresnani. Apa sing kudu ditindakake yaiku yen Gusti Allah seneng lan ngasihi dheweke sanajan ana kekuwatane, senadyan tanpa idin. Gusti Allah tresna sampeyan uga. Sanadyan Gusti Allah sengit marang dosa, dheweke ora sengit marang kowe. Gusti Allah tresna marang kabeh wong, malah wong dosa, lan dheweke ora seneng dosa amarga dheweke kesengsem lan ngrusak wong.

"Ayo kaya sampeyan" tegese Gusti Allah ora ngenteni sampeyan supaya luwih apik sadurunge sampeyan tekane. Dheweke wis tresna sampeyan, sanajan apa sing wis ditindakake. Dheweke wis njamin cara supaya kabeh bisa misahake sampeyan. Dheweke wis njamin uwal saka saben pakunjaran pikiran lan jantung manungsa.

Apa sing nahan sampeyan mundur saka ngrasakake katresnaning Allah? Punapa mawon, kok sampeyan ora menehi beban kanggo Gusti Yesus, sing luwih saka bisa nindakake kanggo sampeyan?

dening Joseph Tkach