Nyambut gawe sedhih

610 sungkawa Angin sepoi-sepoi nyembul hawa awan nalika penjaga kehormatan militer ngilangi gendera kanthi lintang-lintang lan garis-garis saka pethi biru lan perak, dilipat, lan masrahake gendera kasebut marang randha kasebut. Diubengi karo anak-anake lan putu-putune, dheweke meneng-menengan nampi panji lan ucapan apresiasi kanggo layanan bojone almarhum ing negarane.

Kanggoku panguburan kaping pindho mung sawetara minggu. Kancaku loro, sing saiki dadi duda lan sing saiki dadi randha, ilang pasangane durung wayahe. Kalorone almarhum ora ana sing entuk "pitung puluh" taun ing Alkitab.

Kasunyatan gesang

Pati minangka kasunyatan urip - kanggo kita kabeh. Kita kaget karo kasunyatan iki nalika ana wong sing ngerti lan tresna kita tilar donya. Napa kita katon ora nate siyap rampung kanggo ngilangi kanca utawa wong sing ditresnani nganti tiwas? Kita ngerti yen pati ora bisa diendhani, nanging kita urip kaya ora bakal mati.

Sawise dumadakan ngadhepi kapitunan lan kerentanan dhewe, kita isih kudu terus maju. Ora suwe, kita ngarepake tumindak kaya biasa - dadi wong sing padha - nalika ngerti manawa kita bakal ora padha.

Sing dibutuhake yaiku wektu, wektu kanggo ngatasi kasusahan - ngrasakake lara, nesu, kaluputan. Kita butuh wektu kanggo mari. Taun tradisional bisa uga cukup kanggo sawetara lan dudu kanggo liyane. Panliten nuduhake manawa keputusan gedhe babagan pindah, golek kerja liya, utawa omah-omah maneh ora kudu ditindakake sajrone iki. Wong enom sing duwe randha kudu ngenteni nganti mental, fisik, lan emosional bisa seimbang maneh sadurunge njupuk keputusan sing penting.

Sungkowo bisa dadi gedhe banget, nyusahake, lan ngrugekake. Nanging ora preduli, bocah sing sedhih kudu ngliwati tahap iki. Wong sing nyoba ngalangi utawa ngindhari pangrasane mung suwe-suwe pengalaman. Sungkowo minangka bagean saka proses sing kudu kita lakoni supaya bisa tekan sisih liyane - supaya bisa pulih kanthi total saka lara sing nyusahake. Apa sing kudu kita ngarepake sajrone iki?

Hubungan diganti

Pati pasangane dadi pasangan sing bebrayan dadi siji. Randha utawa randha kudu nggawe penyesuaian sosial sing apik. Kanca sing wis omah-omah isih dadi kancané, nanging hubungané ora bakal padha. Randha lan randha kudu nambah paling ora siji utawa loro liyane menyang kanca sing ana ing kahanan sing padha. Mung wong liya sing nandhang kasusahan sing sejatine bisa ngerti lan nanggung beban sedhih lan kapitunan.

Kabutuhan paling akeh randha lan duda yaiku kontak manungsa. Ngomong karo wong sing ngerti lan ngerti apa sing sampeyan alami pancen bisa menehi semangat. Lan yen ana kesempatan, dheweke bisa menehi panglipur lan dorongan sing padha kanggo wong liya sing butuh.

Sanajan ora gampang kanggo sawetara wong, saiki bakal tiba nalika kita kudu psikologis ngeculake mitra sadurunge. Cepet utawa mengko kita kudu ora "krasa maneh". Sumpah palakrama tetep "nganti mati kita pisah". Yen kita kudu nenikahan maneh supaya bisa nggayuh cita-cita urip, mula kita kudu bebas nindakake.

Urip lan gaweyane kudu diterusake. Kita diselehake ing bumi iki lan diwenehi umur urip kanggo nggawe karakter sing bakal dibutuhake kanggo kalanggengan. Ya, kita kudu sedhih lan ora kudu nyepetake gawe sedhih iki, nanging mung sawetara taun ing planet iki. Pungkasane, kita kudu ngluwihi kasusahan iki - kita kudu miwiti makarya, ngladeni, lan urip maneh nganti rampung.

Nanggepi kasepen lan kaluputan

Sampeyan bakal ngalami kasepen karo garwane sing wis almarhum wis suwe. Saben obyek cilik sing ngelingake sampeyan babagan dheweke bakal asring nangis. Sampeyan bisa uga ora bisa ngontrol nalika nangis. Sing bakal diarepake. Aja rumangsa isin utawa isin nalika medharake rasa pangrasane. Wong sing ngerti kahanane bakal ngerti lan ngurmati tresnamu sing jero marang pasangan sampeyan lan rasa kelangan sampeyan.
Sajrone wektu sing sepi kasebut, sampeyan ora mung bakal ngrasakake sepi nanging uga rumangsa luput. Pancen wajar yen dipikir maneh lan ngomong karo awak dhewe: "Apa sejatine sapa?" Utawa "Napa aku ora?" Utawa "Napa aku?" Apik banget yen kita kabeh sampurna, nanging kita ora sampurna. Kita kabeh bakal bisa nemoni rasa salah yen ana wong sing ditresnani tilar donya.

Sinau saka pengalaman iki, nanging aja nganti terus. Yen sampeyan durung cukup nresnani utawa ngapresiasi pasangan sampeyan, coba saiki dadi wong sing luwih tresna sing luwih ngregani wong liya. Kita ora bisa mbaleni maneh jaman biyen, nanging mesthi bisa ngowahi babagan masa depan kita.

Randha sepuh

Randha, utamane randha sing luwih tuwa, nandhang lara kasepen lan kasusahan. Tekanan jabatan ekonomi sing luwih murah ditambah karo masarakat sing fokus ing pasangan sing kita urip, digabung karo tekanan umur tuwa, asring banget nyebabake dheweke. Nanging yen sampeyan kalebu randha, sampeyan kudu nampa manawa sampeyan duwe peran anyar ing urip. Sampeyan kudu menehi akeh kanggo dituduhake karo wong liya, ora sepira umure sampeyan.

Yen sampeyan durung ngembangake sawetara bakat amarga tanggung jawab kanggo bojomu lan kulawarga, saiki bakal dadi wektu sing cocog kanggo ndandani. Yen latihan luwih dibutuhake, sekolah utawa seminar biasane kasedhiya. Sampeyan bisa uga kaget ndeleng pirang-pirang wong sing duwe rambut abu-abu ing kelas kasebut. Sampeyan bisa ngerteni manawa dheweke ora nemoni masalah karo kanca sing luwih enom. Apik tenan apa sing bisa ditindakake pengabdian serius kanggo sinau.

Wayahe sampeyan nemtokake sawetara target. Yen pendhidhikan resmi dudu kanggo sampeyan, analisa katrampilan lan katrampilan sampeyan. Apa sing sampeyan seneng tenan gawe? Bukak perpustakaan lan maca sawetara buku lan dadi ahli ing bidang kasebut. Yen sampeyan seneng ngundang wong, coba lakoni. Sinau dadi host utawa hostess sing apik. Yen sampeyan ora bisa tuku sembako sing dibutuhake kanggo nedha awan utawa nedha bengi, coba kabeh nggawa piring. Luwih-luwih melu urip. Dadi wong sing menarik lan sampeyan bakal nemokake wong liya sing kepincut karo sampeyan.

Jaga kesehatan sampeyan kanthi apik

Aspek penting banget sing ora digatekake wong akeh yaiku kesehatan sing sehat. Nyeri amarga kelangan wong bisa kabuwang kanthi fisik lan mental. Iki bisa uga ditrapake kanggo pria. Saiki dudu wayahe nguciwakake kesehatan. Jadwal janjian kanggo ujian medis. Jaga tingkat diet, bobot lan kolesterol. Apa sampeyan ngerti manawa depresi bisa dikontrol kanthi nambah olahraga ing rutinitas saben dina?

Miturut kemampuan sampeyan, golek sepatune sing apik lan wiwiti mlaku-mlaku. Gawe rencana mlaku-mlaku. Kanggo sawetara, wayah esuk paling apik. Wong liya bisa uga milih dina kasebut mengko. Mlaku-mlaku uga kegiyatan sing apik kanggo dikatutake karo kanca-kanca. Yen mlaku ora mokal, golek cara olahraga liyane sing cerdas. Nanging apa wae sing sampeyan lakoni, wiwiti olahraga.

Aja ngombe alkohol minangka krupuk

Ati-ati banget babagan panggunaan alkohol lan obat-obatan liyane. Akeh sing nyoba mbasmi penyakit kasebut kanthi nyalahake awak kanthi kakehan alkohol utawa nggunakake obat penenang sing ora disengaja. Alkohol dudu obat depresi. Iki obat penenang. Lan kaya obat-obatan liyane, iku kecanduan. Sawetara randha lan randha dadi alkohol.

Saran sing wicaksana yaiku aja nganti kruk kaya ngono. Ora ateges sampeyan kudu nolak ngombe nalika acara sosial, nanging mesthi cukup moderat. Aja ngombe dhewe. Ngombe anggur, gelas ing kaca, utawa ngombe alkohol liyane kanggo turu ing wayah wengi ora bakal mbantu. Alkohol ngganggu kebiasaan turu lan bisa nggawe sampeyan kesel. Gelas susu anget bisa digunakake luwih apik.

Aja ngisolasi awakmu dhewe

Tetep berhubungan karo kulawarga. Umume wanita sing nulis, nelpon utawa liya-liyane tetep kontak karo kulawarga. Dhudha uga duwe kecenderungan nglirwakake tugas kasebut lan mula krasa sepi banget. Suwe-suwe, sampeyan bisa uga luwih cedhak karo kulawarga. Ing komunitas seluler kita, kulawarga asring nyebar. Randha utawa dhudha asring ditemokake udakara atusan utawa ewonan kilometer saka sedulur sing paling cedhak.

Nanging maneh, aja kesusu. Omah sing wis suwe, diubengi tangga teparo, bisa dadi swarga. Rencanakake reuni kulawarga, priksa wit kulawarga, wiwiti buku riwayat kulawarga. Dadi aset, dudu tanggung jawab. Kaya ing kabeh kahanan ing urip, sampeyan ora kudu ngenteni kesempatan. Nanging, sampeyan kudu golek lan golek.

Ngawula sampeyan!

Goleki kesempatan kanggo ngawula. Gabung karo kabeh klompok umur. Jomblo sing luwih enom kudu bisa ngobrol karo wong sing luwih tuwa. Anak kudu kontak karo wong sing duwe wektu kanggo menehi perhatian. Ibu-ibu sing isih enom butuh pitulung. Sing lara butuh semangat. Atur pitulung sampeyan ing endi wae sing dibutuhake lan ing endi sampeyan bisa nindakake. Aja mung lungguh lan ngenteni, muga-muga ana wong sing njaluk sampeyan lunga utawa nindakake apa-apa.

Dadi tangga teparo sing paling prihatin, paling apik ing blok apartemen utawa kompleks. Sawetara dina, butuh usaha luwih akeh tinimbang liyane, nanging bakal migunani.

Aja nglirwakake anak-anake

Bocah cilik nemoni pati kanthi beda-beda gumantung saka umur lan kapribadene. Yen sampeyan duwe anak sing isih ana ing omah, elinga yen sampeyan uga trauma amarga tiwase pasangane kaya sampeyan. Wong-wong sing kayane ora butuh perhatian, bisa uga wong sing butuh pitulung sampeyan. Kalebu anak ing kasusahan. Yen dicritakake bebarengan, mula bakal saya cedhak dadi kulawarga.

Coba balekake kluwarga sampeyan sanalika bisa. Anak sampeyan butuh stabilitas sing mung sampeyan bisa menehi lan sampeyan uga butuh. Yen sampeyan butuh dhaptar apa sing pengin sampeyan lakoni saben jam lan saben dina, coba goleki.

Pitakon babagan pati

Titik ing artikel iki yaiku babagan fisik sing bisa sampeyan lakoni kanggo mbantu sampeyan sajrone wektu sing paling angel ing urip sampeyan. Nanging matine wong sing ditresnani uga bisa nggawe sampeyan serius takon babagan arti urip. Kanca-kanca sing dakkandhakake ing wiwitan artikel iki rumangsa kelangan garwa, nanging dheweke ora putus asa utawa ora duwe pengarep-arep yen kelangan. Sampeyan ngerti manawa urip ing kene lan saiki mung sawetara, lan Gusti Allah wis nyawisake luwih akeh kanggo sampeyan lan wong sing ditresnani tinimbang kesulitan lan pacoban ing urip fisik sing bakal ilang iki. Sanajan pati minangka pungkasaning urip, Gusti Allah kuwatir banget babagan urip lan pati saben wong sing dadi umate. Pati fisik dudu pungkasane. Pencipta kita, sing ngerti kabeh manuk cilik sing tiba ing lemah, mesthi ora bakal lali karo matine manungsa sing ana. Gusti Allah ngerteni iki lan peduli karo sampeyan lan wong sing dikasihi.

dening Sheila Graham