HURUF PEKERJA


Krisis virus Corona

583 pandemi koronavirus Ora preduli apa kahanan sampeyan, ora kepiye wae kahanane surem, Gusti Allah sing welas asih tetep setya lan dadi Juru Slamet sing ana ing endi-endi lan maha asih. Kaya sing ditulis Paulus, ora ana sing bisa ngilangi kita saka Gusti Allah utawa ngisolasi kita saka tresnane: «Apa maneh sing bisa misahake kita saka Sang Kristus lan katresnan? Panandhang lan wedi mbok menawi? Penganiayaan? Keluwen? Mlarat? Mbebayani utawa Mati Kasar? Kita pancen diadhepi kaya sing diandharake ing Kitab Suci: Amarga aku kagungane sampeyan, Dhuh Pangeran, kita dianiaya lan dipateni ing endi wae - kita dipateni kaya wedhus! Nanging…

Gusti Allah mberkahi kita!

527 Gusti Allah mberkahi kita Huruf iki minangka layang bulanan pungkasan minangka karyawan ing GCI amarga aku pensiun sasi iki. Nalika aku nggambarake jabatan minangka Présidhèn saka komunitas iman kita, akeh berkah sing diparingake dening Gusti marang kita. Salah satunggaling berkah kasebut kagungan asma kita - "Grace Communion International". Aku mikir nggambarake owah-owahan dhasar kita minangka masyarakat kanthi cara sing apik. Kanthi sih-rahmatipun Gusti Allah, kita sampun dados komunitas internasional ingkang pinunjul (Komuni) ingkang ...

Nilai sejati kita

505 nilai sejati kita

Liwat gesangipun, wungunipun lan wungunipun, Gusti Yesus maringi manungsa nilai ingkang langkung kathah ngluwihi apa sing bisa kita gunakake, entuk utawa malah mbayangake. Rasul Paulus nerangake minangka kaya mangkene: "Ya, aku isih mikir kabeh iku kanggo karusakan kanggo kawruh entheng Kristus Yesus, Gustiku. Kanggo wong, kabeh iki wis dadi karusakan kanggo aku, lan aku mikir iku kotor kanggo aku kanggo menang Kristus "(Phil 3,8). Paulus ngerti yen urip, hubungan jero karo Gusti Allah liwat Kristus nduweni nilai sing ora ana ...

Apa ana prophecies?

477 prophecy Bakal ana wong sing ngakoni minangka nabi utawa pracaya bisa ngetung tanggal bali Yesus. Bubar aku weruh laporan babagan rabbi sing mesthi ngandhani prediksi Nostradamus karo Torah. Liyane wong sing ngucapake bab Gusti Yesus sing kaping pindho bakal ing Pentakosta 2019. Akeh para penyayang nyoba ngubungake berita sing saiki lan propheche Alkitab. Kark Barth nimbali wong supaya tetep didhasarake ing Kitab Suci nalika ngupayakake ...

Tujuan utawa pandonga

423 utawi pandonga Maneh, taun anyar wis diwiwiti. Akeh wong wis nggawe niat apik kanggo taun anyar. Biasane babagan kesehatan pribadi - utamane sawise akeh pangan lan ngombe sajrone liburan. Wong ing saindenging jagad nduwe komitmen kanggo nglakoni olahraga luwih akeh, mangan maneka garan lan umume pengin luwih apik. Sanajan ana apa-apa sing salah karo njupuk keputusan kuwi, kita Kristen ora duwe apa-apa ing pendekatan iki.

Niat iki kabeh nduweni kuwatir karo tekad manungsa, saengga dheweke kerep tundhuk. Ing kasunyatan ...

Lair prawan saka Yesus

422 prawan kembar Yesus Gusti Yesus, Putraning Allah kang gesang, dadi manungsa. Tanpa acara iki, ora ana Kristen sing bener. Rasul Yohanes nerangake mangkene: Mangkene kowe bakal sumurup Rohing Allah: saben roh sing ngakoni manawa Gusti Yesus Kristus wus rawuh dadi daging, iku asalé saka Allah. lan saben roh sing ora ngakoni Gusti Yesus iku ora saka Gusti Allah. Lan punika roh Antikristus sing wis krungu sing bakal teka, lan wis ana ing donya (1, Joh 4,2-3).

Lair prawan saka Gusti Yesus nyatakake yen Putraning Allah dadi manungsa kanthi lengkap nalika ...

Kamulyan pangapurane Gusti Allah

413 kamulyan saka pangapurane Gusti Allah

Senajan pangapuran apik saka Gusti Allah minangka salah sawijining subyek sing paling disenengi, aku kudu ngakeni yen pancen angel malah bisa diwiwiti kanthi nyata. Gusti Allah wis ngrancang dheweke wiwit saka wiwitan minangka bebungah kang mulya, tumindak apuranen lan rekonsiliasi kanthi cara liwat Putraning, sing pungkasane mati ing salib. Ora mung kita dibebasake, kita dibalekake - "in tune" karo tritunggal tresnaku Gusti Allah.

Ing bukunipun "Atonement: Person lan Work of Christ", piyambakipun sampun ...

Gunakake hadiah wektu

gunakake hadiah wektu kita Ing 20. Ing sasi September, wong-wong Yahudi ngrayakake Taun Anyar, festival sing luwih penting. Iki mengeti awal siklus taun, ngelingi nyiptakake Adam lan Hawa, lan uga ngeling-eling nyiptakake alam semesta, sing kalebu wiwitan wektu. Nalika maca bab topik wektu, aku eling wektu iku uga nduweni makna sawetara. Salah sawijining wektu iku minangka aset sing bisa didol minangka miliarder lan pengemis. Kita kabeh duwe detik 86.400 sedina. Awit kita ora bisa nyimpen (wektu ora bisa dilebokake utawa dipateni), ...

Gusti Allah tresna marang kabeh wong

398 Gusti Allah tresna marang kabeh wong Friedrich Nietzsche (1844-1900) dikenal minangka "atheis paling utama" amarga kritik kasar marang iman Kristen. Dheweke nyatakake yen nulis Kristen, utamane amarga penekanan marang katresnan, iku minangka akibat saka dekadensi, korupsi, lan dendam. Tinimbang malah ngidini eksistensi Gusti Allah bisa, dheweke ngumumake kanthi ucapan sing kondhang "Gusti Allah wis mati" yen gagasan gedhe saka allah wis seda. Panjenenganipun dimaksudake kanggo ngganti iman Kristen tradisional (kang disebut iman sing mati lawas) liwat ...

kaelokan kang marasake awakmu

397 ngobati mukjizat Ing budaya kita, mukjizat tembung asring digunakake kanthi alesan. Contone, yen malah sukses ing extension bal-balan sing cocog tim ngageti kanggo njupuk liwat deflected 20-meter dijupuk ing goal menang, supaya akeh komentator televisi uga nganggo mujijat. Ing kinerja sirkus, direktur ngumumake kinerja mukjizat kaping papat dening seniman. Inggih, mbok menawi mekaten, punika mujizat-mujizat, nanging hiburan ingkang ageng.

Ajaib iku acara adikodrati sing transcends ...

Apa sampeyan mikir babagan eling sampeyan?

396 apa sampeyan mikir babagan eling Antarane filsuf lan ahli teologi, disebut masalah pikiran-awak (uga disebut masalah pikiran-awak). Iku ora babagan masalah koordinasi motor sing apik (kaya ngulu saka tuwung tanpa tumprap apa-apa utawa ilang game dadu). Nanging, pitakonan iku manawa badan kita fisik lan pikirane kita spiritual; utawa ing tembung liya, manawa manungsa murni fisik utawa kombinasi fisik lan spiritual.

Sanajan Kitab Suci ora langsung ngatasi masalah pikiran, ora ana bukti sing jelas ...

Apa hukum Musa uga bener kanggo wong Kristen?

385 uga minangka hukum Musa kanggo wong Kristen Nalika Tammy lan aku lagi nunggu ing lobi bandara kanggo nggawe penerbangan ngarep, ora ana sing weruh wong enom sing lungguh ing kursi loro lan mudhun maneh. Sawise sawetara menit, dheweke takon, "Sampéyan, sampeyan Pak Yusuf Tkach?" Panjenengané bungah ngomong karo aku, lan dhawuh marang aku sing mentas diusir saka komunitas Sabat. Ing obrolan kita, iki enggal bab angger-anggere Gusti Allah - dheweke nemokake statement aku menarik banget yen wong Kristen bakal ngerti yen Gusti Allah ...

Apa Gusti Yesus ngandika bab Roh Suci

383 apa yesus ngandika babagan roh suci

Aku sok-sok ngobrol karo wong sing pracaya sing kepengin mangerteni kenapa Roh Suci, uga Sang Rama lan Sang Putra, yaiku Gusti Allah - salah sawijine telu saka Trinitas. Aku biasane nggunakake conto saka Kitab Suci kanggo nuduhake kualitas lan tumindak sing ngenali Sang Rama lan Sang Putra minangka wong, lan Roh Suci digambarake ing cara sing padha karo wong. Banjur aku ngarani akeh gelar sing digunakake kanggo nyebut Roh Suci ing Kitab Suci. Lan pungkasanipun, aku bakal ngomong babagan apa sing diajokake Yesus babagan Roh Suci. Ing ...

Pangapunten: A kunci penting

376 ngapura kunci penting Nginepake sing paling apik, aku lunga karo Tammy (bojoku) kanggo nedha awan kanggo Burger King (kanggo dikarepake), banjur menyang Dairy Queen kanggo panganan cuci mulut (beda-beda). Sampeyan bisa uga mikir yen aku kudu isin amarga nggunakake slogan korporat, nanging minangka McDonalds nerangake, "Aku tresna." Saiki aku kudu takon sampeyan (lan utamane Tammy!) Kanggo pangapunten lan ngetokake lelucon bodho. Pangampunan iku kunci kanggo mbangun lan nggabungake sesambetan kang langgeng. Iki ditrapake kanggo sesambetan antarane ...

Saka layanan menyang sabanjure

371 saka layanan sabanjure Buku Nehemia, salah sawijining buku 66 ing Kitab Suci, mbokmenawa salah sijine sing paling ora ngelingi. Ora ana doa sing nyenengake lan dhaptar lagu kaya Pandhita, ora ana kahanane nyiptakake kitab kaya Kitab Purwaning Dumadi (1, Musa) utawa biografi Yesus utawa teologi Paulus. Nanging, minangka tembung inspirasi saka Gusti Allah, iku uga penting kanggo kita. Nalika ngglindhingake liwat Prajanjian Lawas, iku gampang diabaikan, nanging kita bisa sinau akeh saka buku iki - utamane kohesi sejati lan urip teladan.

Buku Nehemiah dadi salah ...

Agama Ateisme Anyar

356 minangka agama ateisme anyar Ing basa Inggris, baris "Lady, kaya aku katon, muji banget" dikutip saka Shakespeare's Hamlet, nggambarake wong sing nyoba kanggo ngyakinake wong soko sing ora bener. Tembung kasebut dumunung ana ing pikiran nalika aku krungu saka ateis sing nyatakake yen ateisme iku agama. Sawetara atheis ndhukung protes kanthi perbandingan ngandhut:

  • Yen atheisme minangka agama, banjur botak minangka werna rambut. Senajan bisa uga diarani meh jero, nanging mung siji ...

Apa sampeyan mikir babagan non-mukmin?

327 carane sampeyan mikir babagan ora pracaya gedhe Aku takon karo pitakon penting: Apa sampeyan mikir babagan wong sing ora precaya? Aku mikir iki minangka pitakon sing kudu dipikirake kabeh! Chuck Colson, pendiri program Prison Fellowship lan program Breakpoint Radio ing AS, nate mangsuli pitakon iki kanthi analogi: Yen wong wuta mlaku ing sikil utawa nyiram kopi panas ing kaos sampeyan, apa sampeyan bakal nesu? Dheweke dhewe mangsuli manawa bisa uga dudu kita, kanthi tepat amarga wong wuta ora bisa ndeleng apa sing ana ing ngarepe.

Mangga uga mbudidaya yen wong sing durung ...

Saiki Natal paling apik

319 dadi hadiah Natal sing paling apik Saben taun ing 25. Desember, Kristen mengeti kelahiran Yesus, Putraning Allah, lahir saka Maria Perawan. Kitab Suci ora ngemot informasi bab tanggal sing bener. Lair saka Gusti Yesus mbokmenawa ora ana ing mangsa mangsa nalika kita ngrayakake. Lukas ngandharake yen Kaisar Augustus mrentahake supaya penduduk ing kabeh negara Romawi bisa ndhaftar ing daftar pajak (Lk 2,1) lan "saben wong lunga, kabeh wong ing kutha," kalebu Yusuf lan Maria, sing ngandhut yaiku (Lk 2,3-5). Sawetara sarjana wis ngelingi ulang tahun sing asline Yesus ...

Ing misi rahasia

294 ing misi rahasia Saben uwong sing ngerti aku ngerti aku minangka pengagum gedhe saka tokoh kultus Sherlock Holmes. Aku duwe barang dagangan liyane Holmes saka aku arep ngakeni aku. Akeh cara aku ngunjungi Museum Sherlock Holmes ing 221b Baker Street ing London. Lan mesthi aku seneng nonton akeh film sing difilmkan babagan karakter sing menarik iki. Wigati banget, aku seneng banget babagan episode anyar produksi BBC paling anyar, ing kana film bintang Benediktus Cumberbatch main peran detektif sing misuwur, karakter fiksi ...

Yesus punika rekonsiliasi kita

272 Yesus rekonsiliasi kita Kanggo pirang-pirang taun aku pasa ing Yom Kippur (Basa Jerman: Rekonsiliasi Hari), liburan paling dhuwur Yahudi. Aku iki pancen percaya yen rekonsiliasi karo Gusti Allah yaiku pengabaian pangan lan fluidine sing ketat ing dina iku. Akeh kita isih ngelingi cara sing salah. Nanging, kaya sing kita dingerteni, tujuan pasa ing Yom Kippur wis entuk rekonsiliasi (anak-anak) karo Gusti Allah liwat karya kita dhewe. We praktik sistem agama saka sih plus karya - lan diduga ...

Trumpet Day: Pésta kawujud ing Kristus

233 Trumpet Day sing dipentasake dening Yesus Ing September (utamané ing 3 Oktober taun iki), wong-wong Yahudi ngrayakake dina Taun Anyar, "Rosh Hashanah", sing ing basa Ibrani tegese "kepala taun". Bagéyan saka tradhisi wong Yahudi yaiku mangan sesajèning kepala iwak, simbolis kepala sekolah, lan sapanunggalané karo "Leschana towa," sing tegesé "taun sing apik". Miturut tradisi, riyaya Rosh Hashanah disambung karo dina keenam Minggu Penciptaan, nalika Gusti Allah nitahake manungsa.

Ing teks Ibrani saka 3. Kitab Musa 23,24 diwenehi dina minangka "Sikron Terua", ...

Pandonga - luwih akeh tinimbang tembung

232 luwih saka mung pandonga Aku ngira yen sampeyan uga wis ngalami jaman keputusane sing wis sampeyan ngakoni Gusti kanggo ngintervensi. Mungkin sampeyan ndedonga kanggo mukjizat, nanging jelas tanpa guna; Ajaib ora kelakon. Uga, aku ngira yen sampeyan banget bungah kanggo sinau sing pandonga kanggo marasake awakmu dijawab. Aku ngerti wanita sing wis tuwuh rib sawise ndedonga kanggo marasake awakmu. Dokter wis menehi saran marang dheweke, "Apa wae sing kudu dilakoni, tindak!" Akeh kita, aku yakin, wis ditresnani lan didhukung amarga kita ngerti ...

Injil - artikel bermerek?

223 Injil minangka artikel merek Ing salah sawijining film awal, John Wayne ngandhani kobongan liya, "Aku ora kaya nggarap wesi branding - nyengsarakake yen sampeyan ana ing panggonan sing salah!" Aku nemokake komentar dheweke cukup lucu, nanging uga nggawe aku kanggo nggambarake carane pasamuan bisa ngrusak Injil kanthi nggunakake teknik pemasaran sing ora becik, kayata promosi intensif produk-produk bermerek. Ing jaman sadurungé, pangadeg kita ngupaya jalur jual sing kuwat lan ndadèkaké kita dadi "pasamuwan sing sejati". Pendekatan iki kena pengaruh ...

Peparinge ibu

220 hadiah peparingane ibu Kamulyan minangka salah sawijining karya paling gedhe ing gawe Gusti Allah. Sing bali ing pikiranku nalika aku mentas mikir babagan apa sing bisa menehi ibu lan ibu mertua marang bojoku lan mertua. Aku seneng ngeling-eling tembung-tembung saka ibuku, sing asring ngandhani para sadulure lan aku yen dheweke seneng dadi ibuku. Sawise diwenehake marang dheweke, dheweke bakal nemtokake maneh katresnan lan agunging Allah. Aku mung bisa ngerti yen anak-anak kita wis lair. Aku isih elinga carane kaget nalika garwane Tammy ana ing pain ...

Kesatuan ing keragaman

Unit 208 ing macem-macem Saben taun ing Februari ing Amerika Serikat, Bulan Wulan Hitam (Wulan Budaya lan Sejarah Warga Afrika-Amerika) dirayakake. Sajrone wektu iki, kita ngrayakake akeh prestasi sing Amerika Afrika wis nyumbang kanggo apik saka bangsa kita. Uga, kita mengeti kasangsaran antar generasi, saka perbudakan, pamisah rasi, kanggo rasisme terus-terusan. Sasi iki, aku nyadari yen ana sejarah ing pasamuan sing asring diabaikan - peran penting yen gereja-gereja Amerika awal Afrika diputer ing ...

Yesus minangka karya sampurna keslametan

169 Yesus nyampurnakake karya penebusan Ing pungkasaning Injil, komentar-komentar sing menarik saka rasul Yohanes iki bakal diwaca: "Gusti Yesus nindakake pratandha liyane sadurunge para sakabate, sing ora ditulis ing kitab iki ... Nanging yen siji sawise liyane kudu ditulis mudhun, banjur Maksudku, donya ora bisa ngerteni buku sing kudu ditulis "(Joh 20,30, 21,25). Adhedhasar ukara-ukara kasebut lan nyathet prabédan antarané papat Injil, bisa disimpulaké yèn akun kasebut ora ditulis minangka tracings lengkap urip Yesus ...

Berkah Gusti Yesus

093 Yesus berkah

Senadyan, nalika lelungan, aku bakal dijaluk ing Grace Communion International Civic Services, konperensi lan rapat dewan. Kadhangkala wong njaluk kula matur suwun berkah. Aku kerep mberkahi berkah Harun, sing diwènèhaké kanggo wong Israèl (taun sawisé mlayu saka Mesir lan sawisé mlebu ing Tanah Ganjil) ing ara-ara samun. Ing wektu kuwi Gusti Allah paring panjurung marang Israel babagan implementasine angger-anggering Toret. Wong-wong padha ora stabil lan rada pasif (sawise kabeh, padha dadi budak kanggo urip ...

Kasangsaran kanggo kita

032 digodha kanggo marga kita

Kitab Suci nyritakaké yèn Imam Agung kita Yesus iku "digodha ing samubarang prakaran kaya kita, nanging tanpa dosa" (Hebr 4,15). Bebener kang pinunjul iki dibayangke ing doktrin Kristen historis, miturut Yesus, kanthi inkarnasi minangka vikaris, minangka fungsi perwakilan.

Tembung Latin vicarius tegese "kanggo ngawula minangka wakil utawa gubernur kanggo wong". Kanthi inkarnasi, Putraning Allah ingkang langgeng dados manungsa nalika nglestantunaken ketuhananipun. Calvin ngandika ing konteks "tukar miraculous." ...

Kita triune Gusti Allah: katresnan urip

033 kita tritunggal Allah urip katresnan Nalika ditakoni babagan makhluk sing paling tuwa, sawetara bisa ngarujuk menyang cumi-cumi XnUMX taun Tasmania utawa ing semak-semak 10.000 taun. Liyane bisa uga mikir babagan seagrass lawas taun 40.000 ing pesisir Kapuloan Balearic Spanyol. Sanalika tanduran iki uga, ana sing luwih tuwa - lan yaiku Gusti Allah langgeng sing dicethakaké ana ing Kitab Suci minangka katresnan urip. Katresnan ndhelikake inti saka Gusti Allah. Katresnan sing ngetrapake antarane wong-wong saka Trinitas (Trinitas), wis ana sadurunge nggawe ...

Gusti Yesus: Mung mitos?

100 jesus mung mitos Musim Advent lan Natal iku wektu sing nyemokati. A wektu refleksi ing Gusti Yesus lan inkarnasi, wektu bungah, pangarep-arep lan janji. Wong ing saindenging jagad ngumumake laire. A carol sawise swara liyane liwat udhara. Ing pasamuwan-pasamuwan, festival kasebut dirayakake kanthi lagune, cantatas lan nyanyi. Iku wektu taun sing siji bakal mikir donya kabeh ngerti bebener babagan Gusti Yesus, Sang Kristus.

Nanging sayangé akeh ora ngerti makna lengkap ing mangsa Natal lan padha ngrayakake festival ...

Advent: Yesus wingi, dina iki lan salawas-lawase

171 jesus dinten iki ing jaman kalanggengan Kadhangkala, kita lunga menyang perayaan Natal Inkarnasi Putraning Allah kanthi semangat banget mula kita ngidini Advent lenggah maneh, nalika taun greja Kristen diwiwiti. Papat Minggu Minggu Advent diwiwiti taun iki tanggal 29 November lan martakake Natal, riyaya kelairan Yesus Kristus. Tembung "Advent" asale saka basa Latin adventus lan tegese kaya "teka" utawa "tekane". Sajrone Advent telu "tekane" Yesus dirayakake (biasane kanthi urutan mbalikke): ...

Rasa seneng sakedap

170 kesenengan gembira Nalika ndeleng formula ilmiah babagan kebahagiaan ing artikel Dina Psikologi Dina iki, aku ngguyu cekakakan:

04 seneng joseph tkach mb 2015 10

Senadyan rumus khayal iki ngasilake rasa seneng, ora ana kabungahan langgeng. Mangga, aja njaluk salah; Aku seneng tawa kaya wong liya. Mulane aku appreciate statement dening Karl Barth: "Laughter; yaiku bab sing jelas bab sih-rahmat Allah. "Senajan kaluwihan lan kabungahan bisa nggawe kita ngguyu, ana perbedaan sing signifikan antarane loro. A prabédan sing saya ngalami akeh taun kepungkur nalika ...

Cahya, Gusti lan rahmat

172 light grace god Minangka bocah enom, aku lungguh ing teater film nalika kekuwatan metu. Ing pepeteng, murmur para penonton tansaya banter saben detik. Aku ngerteni carane aku nyoba curiga kanggo nggoleki metu nalika wong mbukak lawang menyang njaba. Cahya mlayu menyang teater film lan murmuring lan panemune curiga saya cepet.

Nganti kita ngadhepi pepeteng, awake dhewe nganggep cahya minangka barang sing kita butuhake. Nanging, ora ana sing bisa ndeleng tanpa cahya. Kita mung ndeleng soko nalika cahya madhangi kamar. Ngendi iki ...

Tetep fokus ing sih-rahmat Gusti

173 fokus ing sih-rahmat Allah

Bubar aku weruh video sing parodied komersial TV. Ing kasus iki, ana babagan CD penyembahan Kristen fiksi kanthi judul "It All About Me". CD sing ana ing lagu iki yaiku: "Gusti, aku ngangkat jenengku ing dhuwur", "aku ngluhurake aku" lan "ana ora kaya aku". (Ora ana wong kaya aku). Strange? Ya, nanging nggambarake bebener sing nyenengake. Kita manungsa cenderung ngabekti dhéwé tinimbang Gusti. Nalika aku kasebut pungkasan, karemenan iki nyebabake sirkuit cendhak ing pendidikan rohani kita, ...

laku kang pandonga

Praktik doa 174 Akeh sing ngerti nalika aku lelungan, aku arep ngucapake salamku ing basa lokal. Aku seneng ngliwati sing sederhana "hello". Kadhangkala, contone, nuansa utawa subtleti saka basa iku bingung. Sanajan aku wis sinau sawetara tembung ing basa sing beda-beda sajrone taun lan sawetara basa Yunani lan Ibrani ing pasinaon, Inggris tetep dadi basa ing atiku. Dadi uga basa sing aku ndedonga.

Nalika aku mikirake sholat, aku ngelingi crita. Ana wong sing dikarepake, dadi ...

Teologi Trinitarian

Teologi trinitarian 175 Teologi penting kanggo kita amarga menehi framework kanggo iman kita. Nanging, ana akeh arus teologi, sanajan ana ing komunitas Kristen. Fitur sing ditrapake kanggo WKG / GCI minangka denominasi yaiku prasetya kita kanggo bisa diterangake minangka "teologi trinitarian". Sanadyan doktrin Trinitas wis diakoni sacara wiyar sajroning sajarah gereja, sawetara uga nyebut "doktrin sing lali" amarga bisa dianggep asring ditindakake. Nanging, kita pracaya ing WKG / GCI sing kasunyatan, yaiku ...

Apresiasi baptisan kita

176 ngormati baptis kita Kita weruh spontan carane tukang sulap, kebungkus lan dijamin nganggo padlocks, wis diturunake menyang tank banyu gedhe. Banjur ndhuwur ditutup lan asisten tukang sihir ngadeg ing ndhuwur lan ngepalake tank kanthi kain sing ngangkat dheweke ing sirahé. Sawise sawetara wektu, kain tiba lan kaget kita lan kabungahan saiki dadi penyihir ing tangki lan asisten, diduweni dening rantai, nang jero. Iki "ijol-ijolan" misterius sing aneh lan misterius ana ing ngarep mata kita. Kita ngerti sing iku ...

Cahya sing ana ing pepeteng

Lampu 218 christi madhangi ing pepeteng Sasi pungkasan, sawetara pandhita GCI melu latihan evangelisasi praktis sing diarani Outside the Walls. Dipimpin dening Heber Ticas, koordinator nasional Injil Grace Communion International. Iki rampung kanthi kerjasama Pathways Grace, salah sawijining komunitas kita ing Dallas, Texas. Latihan diwiwiti kanthi pawulangan ing Jumat lan terus ana ing wayah esuk. Para pendeta ketemu karo anggota pasamuwan nggoleki lawang-lawang ing gereja lan ...

Rembugan bab wungune Gusti Yesus

177 kebangkitan kagem Gusti Yesus

Saben taun ing dina Minggu Paskah, wong Kristen ngumpul ing saindenging jagad kanggo ngrayakake kebangkitan Yesus. Ana sawetara wong salam karo salam tradisional. Pangucap iki: "Dheweke wungu!" Minangka tanggepan, wangsulan: "Dheweke wis wungu banget!" Aku seneng ngrameke kabar apik kanthi cara iki, nanging tanggapane kita salam iki bisa uga rada entheng. Iku meh kaya duwe "Dadi apa?" bakal nduwe. Sing nggawe aku mikir.

Akeh taun kepungkur nalika aku takon marang pitakonan, aku njupuk kebangkitan ...

Bisa ditampilake visibilitas

178 ora katon Aku nemokake iku lucu nalika wong ngandhakake, "Yen aku ora bisa ndeleng, aku ora pracaya." Aku kerep krungu wong ngomong yen Gusti Allah ana utawa sing kalebu kabeh wong ing sih lan sih-rahmat. Supaya ora nyinggung, aku nerangake yen kita ora ndeleng magnetisme utawa listrik, nanging ngerti dening efek sing padha ana. Sing padha ditrapake kanggo angin, gravitasi, swara lan pamikiran. Kanthi cara iki kita nemu apa sing disebut "kawruh tanpa pengetahuan". Aku seneng, ing ilmu kuwi ...

loman

Loman 179 Sugeng taun anyar! Muga-muga sampeyan bisa niliki liburan sing rahayu bareng karo kanca-kanca sing dikasihi. Saiki yen mangsa Natal ing mburi lan kita bali ing kantor ing karya maneh ing Taun Anyar, aku duwe, kaya adat ing kasus kasebut, diijolake karo staf kita kanggo preinan sing wis dileksanakake. Kita ngomong babagan tradisi kulawarga lan nyatane yen generasi tuwa bisa kerep ngajarake kita soko babagan syukur. Ing obrolan, sawijining pegawe kasebut nyathet crita sing inspiratif.

Iki diwiwiti karo dheweke kaki-nini, sing ...