Ngendi Yesus manggon?

165 ngendi urip jesus We nyembah sing Penebus sing ditangekake. Tegese Yesus urip. Nanging ing ngendi dheweke manggon? Apa dheweke duwe omah? Mungkin dheweke urip ing dalan - minangka sukarelawan ing papan perlindungan sing ora duwe omah. Mungkin dheweke urip ing omah gedhé ing pojok karo bocah-bocah pawitan. Mungkin dheweke uga manggon ing omahmu - minangka wong sing ngobong lawange pepadhamu nalika dheweke lara. Gusti Yesus malah bisa nganggo sandhangan sampeyan, kaya nalika mbantu wong wadon sing mobil wis ditinggal ing dalan.

Ya, Yesus isih urip lan dheweke urip ing kabeh wong sing wis nrima dheweke dadi Juruwilujeng lan Gusti. Paulus ujar manawa dheweke disalib karo Kristus. Mulane dheweke bisa ujar: "Lan, aku isih urip; nanging ora ana maneh, nanging Sang Kristus urip ana ing aku. Nanging apa sing saiki dakkarepake ing daging, aku precaya marang Putraning Allah, sing tresna karo aku lan masrahake awake kanggo aku » (Gal.2,20).

Kanggo nggayuh uripé Kristus tegese kita minangka ekspresi gesang sing dipimpin ing kene ing bumi. Gesang kita nyemprotake lan nyawiji karo uripe. Deklarasi identitas kasebut ana ing lengen salib identitas sing kita yasa. Ekspresi babagan katresnan lan perawatan kanthi alami nuruti tugas kita (dhasar salib) yen sampeyan wis dadi titah anyar (suku salib) lan liwat sih-rahmat saka Gusti Allah nampa perlindungan (kreta salib).

Kita minangka ekspresi gesang Kristus amarga urip nyata (Col. 3,4). Kita minangka warga swarga, dudu bumi, lan kita mung dadi warga sementara kanggo awak fisik. Urip kita kaya napas uap sing sirna kanthi cepet. Yesus ing kita permanen lan nyata.

Roma 12, Efesus 4-5 lan Kol. 3 nedahake cara urip nyata Sang Kristus. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kudu kita lakoni yaiku ndeleng kasunyatan swarga, banjur menehi pati kanggo tumindak ala sing didhelikake ing njero (Col. 3,1.5). Ayat 12 nyatakake, kita minangka umat pilihan Gusti Allah, wong mursid lan wong sing ditresnani, kudu nggambarake welas asih, alus, sedhih, andhap asor, sabar. Ayat 14 menehi pitunjuk: "Nanging ing ndhuwur kabeh iki, narik katresnan, yaiku ikatan kasampurnaan."

Awit gesang kita nyata wonten ing Yesus, kita makili badan jasmani ing bumi lan nuntun gesang kasukman rohani Yesus lan kasucian. Kita iku atine karo kang ditresnani, tangan sing dicepeng, tangan sing mbiyantu, mripat sing deleng, lan tutuk karo kang ngajak wong liya lan muji Gusti Allah. Ing urip iki, kita mung bisa ndeleng wong-wong Yesus. Mulane urip dheweke, sing kita ucapake, kudu luwih apik! Iku bakal dadi kasus yen kita nindakake kabeh kanggo siji wong para rawuh - kanggo Gusti Allah lan kabeh kanggo kamulyan.

Dadi ing endi Gusti Yesus manggon saiki? Dheweke manggon ing ngendi kita manggon (Kol. 1,27b). Apa awake dewe bakal dicenthangake utawa kita tetep dheweke dikunci, didhelikake banget supaya bisa dingerteni utawa mbantu wong liya? Yen mangkono, ayo ndhelikake urip ing kene (Kol. 3,3) lan supaya wong bisa urip liwat kita.

dening Tammy Tkach


pdfNgendi Yesus manggon?