Mbusak ing salawas-lawase

640 mbusak selawase Apa sampeyan kelangan file penting ing komputer? Sanajan iki bisa nggawe gangguan, umume wong sing wis ngerti komputer bisa mulihake file sing katon ilang. Pancen apik yen ngerti yen kabeh ora ilang nalika nyoba golek informasi sing sampeyan wis ora sengaja mbusak. Nanging, nyoba ngilangi prekara sing nyebabake sampeyan salah, ora nyenengake. Pancene ora kepenak ngerti yen informasi iki isih bisa kasedhiya ing papan liya. Pramila ana program komputer khusus ing pasar digital sing nimpa file sing ora dikepengini kaping pirang-pirang lan ora bisa diwaca. Apa sampeyan nate ngrasakake kaya ngono babagan dosa lan kesalahan sampeyan? Apa ana rasa wedi yen Gusti Allah ora mbusak kabeh dosa sampeyan, lan malah bisa uga nggawe sampeyan salah banget? «Pangeran iku welas asih lan asih banget, sabar lan kabecikan. Dheweke ora bakal padu ing salawas-lawase, uga ora bakal nesu ing salawas-lawase. Dheweke ora nangani kita miturut dosa lan ora males marang kaluputane. Amarga nganti kaya swarga ing ndhuwur bumi, mula sih-rahmat dheweke ngwasani wong-wong sing wedi karo Panjenengane. Minangka esuk esuk saka sore, dheweke nglilani nglanggar awake dhewe » (Jabur 103,8: 12)

Ora ana bedane sing luwih gedhe tinimbang awan lan wengi, nanging sanajan ana rasa tresna lan ngapurane, angel banget kita percaya lan percaya manawa Gusti Allah nggawe jarak sing adoh banget ing antarane awake dhewe lan dosa-dosa.

Mung manungsa yen ora gampang ngapura wong liya lan awake dhewe lan lali tumindak sing salah lan rasa lara sing ditrapake marang kita lan wong liya. Kita duwe asumsi sing ora jelas yen file sing wis dihapus isih disimpen ing hard drive Gusti Allah lan bakal dibukak maneh ing layar kanthi cepet. Nanging kayadene file digital sing wis ora bisa diwaca, Gusti Allah "nimpa" dosa-dosa kita lan mbusak kabeh ing salawas-lawase. Nanging, iki ora mbutuhake program piranti lunak khusus, nanging dadi korban sing spesifik banget.

Rasul Paulus, mesthine ora duwe komputer ing jamane, nanging dheweke ngerti manawa prasyarat kanggo ngapura lan ngresiki dosa kita mbutuhake prekara sing istimewa. Dheweke mbayangake manawa kesalahan kita wis ditulis lan mulane kudu dirusak utawa disapu. Ing surat kanggo wong Kolose, dheweke nerangake: "Gusti Allah nuwuhake kowe urip bebarengan karo dheweke, sampeyan sing padha mati ing dosa lan tanpa sunat daging sampeyan, lan Panjenengane wis ngapura kabeh dosa kita. Dheweke nebus cathetan hipotek sing nglawan kita kanthi klaim lan njupuk lan dipasang ing salib » (Kolose 2,13-14).

Liwat pangurbanane, Yesus mbusak utang utang lan nyepetake kabeh dosa kita ing kayu salib. Kesalahan kita wis ora didhelikake maneh ing file swarga, nanging saiki wis terhapus. Nalika Gusti Allah ujar manawa dosa kita adoh saka kita kaya sore ing wayah esuk, Dheweke tegese. Dheweke ora pengin kita mangu-mangu pangapurane lan urip kanthi ora mesthi.

Nalika spesialis komputer nemokake file sampeyan sing ilang maneh, sampeyan bisa narik napas lega. Nalika Gusti Allah njamin manawa kabeh file sing rusak ing urip kita bakal terhapus ing salawas-lawase, kayane apik banget kanggo dibenerake. Nanging pramila Gusti Allah maringi pangapunten lan gesang langgeng lumantar Gusti Yesus.

dening Joseph Tkach