Penggalian Raja Salomo yaiku 17

Apa topik, motto lan gagasan inti saka buku "WULANG BEBASAN"? Apa inti perjalanan kita karo Gusti Allah sing dicethakaké ana ing buku iki?

Iku wedi marang Gusti. Yen sampeyan wis nyimpul kabeh buku Proverbs kanthi mung siji ayat, sing siji bakal dadi? "Wedi marang Pangeran Yehuwah minangka wiwitaning kawruh. Wong bodho ngremehake kawicaksanan lan disiplin (Wulang Bebasan 1,7) , Sayings 9,10 ndudohake bab sing padha: "Kanggo kawicaksanan diwiwiti wedi saka Sang Yehuwah, lan ngerti wong-wong mursid, yaiku pangerten."

Wedi marang Sang Yehuwah minangka bebener sing paling gampang ing kitab Petruk.

Yen kita ora duwe rasa wedi marang Gusti, mesthi kita ora duwe kawruh, pangerten, lan kawruh. Apa rasa wedi marang Gusti? Kedher kaya kontras. Siji-sijine, Gusti Allah iku katresnan lan, ing liyane, kita diarani wedi marang Panjenengane. Punapa tegesipun bilih Gusti Allah punika nggegirisi, medeni, lan aneh? Carane bisa duwe hubungan karo wong sing aku wedi?

Worship, respect and miracles

Ing baris kapisan kasebut 1,7 rada angel dimengerteni, amarga ing kene ana konsep "Aja wedi" ora kudu mikir nalika mikirake Gusti Allah. Tembung sing dijarwakake "wedi", sing katon ing pirang-pirang terjemahan Kitab Suci, asale saka tembung Ibrani "yirah". Tembung iki duweni arti akeh. Kadhangkala tegese rasa wedi sing kita rasakake nalika ngadhepi bebaya lan / utawa lara, nanging bisa uga ateges "penyebaran" lan "nggumunake". Apa terjemahan sing kudu digunakake kanggo ayat 7? Konteks penting ing kene. Makna "wedi" ing kasus kita diterangno ing kene ing bagean kapindho ayat: wong bodho ngremehake kawicaksanan lan disiplin. Tembung utama ing kene yaiku ngremehake, uga bisa ateges sampeyan nganggep wong sing ora pati penting utawa nolak dheweke. Bisa uga digunakake kanggo nggambarake wong sing sregep, bangga lan bebrayan lan percaya yen dheweke pancen bener (Wulang Bebasan 14,3; 12,15).

Raymond Ortl nyerat ing bukunipun Proverbs: "Iku tembung saka kebencian lan detasemen adhedhasar hubungan. Iku arrogance sing nggawe sampeyan aran ndhuwur rata-rata lan pinter banget, banget lan sibuk kanggo nyembah lan reverence. "

CS Lewis nggambarake sikap iki ing bukunipun Pardon, Aku Kristen: "Kepiye sampeyan ketemu wong sing luwih dhuwur saka sampeyan? Yen sampeyan ora ngerti lan ngerti Gusti Allah ing cara iki, lan Akibate ngerti lan ngerti dhewe minangka apa-apa, sampeyan ora ngerti Gusti Allah. Samasa gumunggung, sampeyan ora bisa ngerti Gusti Allah. Wong bangga tansah katon ing wong lan samubarang, lan anggere sampeyan ndeleng mudhun, sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ana ing ndhuwur. "

"Wedi marang Sang Yehuwah" ora ateges ngetokake kuwatir ana ing ngarsane Sang Yehuwah, kaya-kaya Gusti Allah dadi tiran kang duka. Pangandikane wedi ing kene tegese pamrentahan lan panguwasa. Pangibadah tegese nduweni rasa hormat lan ngajeni marang wong liya. Tembung "reverence" yaiku konsep sing ora bisa diarani karo dina iki, nanging iku minangka tembung alkitabiah sing apik. Ngandhut gagasan-gagasan ing wonder, astonishment, misteri, wonder, syukur, kagum lan malah reverence. Iku tegese ora bisa ngomong. Cara siji bakal ditanggulangi nalika ketemu utawa ngalami apa-apa sing durung tau dialami sadurunge lan ora bisa dilebokake kanthi langsung.

narik ati

Iku ngelingake aku perasaan sing aku felt nalika aku weruh Grand Canyon kanggo pisanan. Ora ana sing bisa ngucapake tembung-tembung ing rasa adhiku sing aku felt nalika aku weruh kaendahan gedhe Gusti Allah lan ciptaan-Nya sadurunge kula. Gedhe iku sawijining understatement. Katrangan kaya, mulyo, nyenengake, nyenengake, nyenengake, narik ati bisa nggambarake gunung-gunung kasebut. Aku ora duwe tembung nalika aku ndeleng saka ndhuwur ing kali ageng sing luwih saka mil ing ngisor iki. Watu-watu kang éndah lan padhang lan bebaya lan flora lan fauna sing gedhé - kabeh iki bebarengan karo aku. Ora ana bagean saka Grand Canyon sing kasedhiya kaloro kaloro. Werna, sing beda lan kompleks ing salah sawijining titik, ngowahi spektrum terus-terusan nalika srengenge mudhun. Aku ora tau weruh apa-apa kaya sadurunge. Ing wektu sing padha aku wedi banget, amarga aku felt banget lan ora pati penting.

Sing kaya ngerteni yen tembung reverence nuduhake. Nanging pamikiran iki ora mung diciptakake saka ciptaning Allah, nanging nuduhake makhluk iki, sing sampurna lan ing kabeh cara sing unik lan luar biasa. Sing tansah sampurna, sampurna saiki lan mesthi bakal sampurna. Kabeh babagan Gusti Allah kudu ngowahi pikirane lan dadi kagum, lan mbenerake awake dhewe. Liwat sih-rahmat lan sih-rahmat lan katresnan tanpa syarat sing tanpa wates, kita disambut ing tangan lan ing atine Gusti Allah. Iku apik, Gusti Yesus ngasoraké awaké dhéwé kanggo kita lan uga mati kanggo kita. Panjenengane mesthi nglakoni, sanajan sampeyan mung wong ing donya iki. Panjenenganipun punika Penebus panjenengan. Ora mung dheweke tresna sampeyan amarga sampeyan ana ing donya, nanging sampeyan ana ing donya amarga dheweke wis nggawa sampeyan menyang donya iki lan tresna sampeyan. Kabeh ciptaan Allah apik banget, nanging sampeyan ana ing tengah teks - kaya ing Jabur 8 - iku bab Trinitas Gusti Allah. Kita minangka wong sing mlarat, mung bisa nanggapi "Wow!".

"Aku wis ndeleng Gusti"

Augustine minangka teologi Kristen awal sing nulis akeh keajaiban Tuhan sing nggumunake. Salah sawijining karya sing paling penting yaiku "De civitate Dei" (marang Jerman saka negara Tuhan). Nalika mati nalika kanca sing paling cedhak padha nglumpukake dheweke, rasa tentrem sing tentrem bisa ngebaki ruangan. Dumadakan, mripaté kabuka marang wong-wong sing ana ing ruangan lan dheweke sumunar kanthi ungkapan sing terang manawa dheweke ndeleng Gusti lan kabeh sing ditulis dheweke ora bisa nindakake keadilan. Sasampunipun nuli turu kanthi tentrem, Wulang Bebasan 1,7: 9,10 lan, ngandhani Pangeran, minangka wiwitan kawruh lan kawicaksanan. Iki tegese kawruh lan kawicaksanan mung bisa adhedhasar wedi marang Pangeran lan ora bisa ana tanpa ana. Iki prasyarat sing dibutuhake supaya bisa ngatasi urip saben dinane. Wedi marang Gusti iku wiwitane: "Wedi marang Pangeran Yehuwah iku sumbering urip, supaya wong kudu nyingkirake tali pati" (Spr14,27) , Manawa kowe nggumun lan ngurmati marang Gusti Allah, mesthine kawruhmu lan kawruhmu bakal terus berkembang. Tanpa rasa wedi marang Gusti, kita nyimpang awake dhewe saka bandha kawicaksanan lan kawruh saka Allah. Kitab Suci Harapan kanggo Kabeh nerjemahake ayat 7: "Kabeh kawruh diwiwiti kanthi reverence kanggo Gusti."

Ing buku Kenneth Graham klasik "Angin ing Willows", karakter utama - Tikus lan Mole - ngupaya nggoleki bayi lan kesandhung ing ngarsane Gusti Allah.

Tiba-tiba, talingan nandhang reverence gedhe, ngowahi otot menyang banyu, mlengkung lan kepala rooting ing lemah. Dheweke ora panicked, rumangsa tentrem lan seneng. "Tikus," dheweke murih maneh, guncang, "Apa sampeyan wedi?" "Wedi?" Rattered Rat, mripat kapenuhan katresnan ora bisa diwuwuh. "Wedi! Ing ngarepe wong? Aja, ora tau! Lan durung ... oh, aku wedi! "Banjur kewan padha sujud endhas lan ndedonga.

Yen sampeyan uga pengin ngrasakake Gusti Allah kanthi andhap asor iki lan nggumunake, mula pawarta apik bisa. Nanging aja nyoba dhewe. Nyuwun Gusti Allah supaya wedi iki (Phil2,12-13). Ndedonga saben dinane. Mikirake kaelokane Gusti Allah. Gusti Allah lan nitahake kanthi ajaib. Sing wedi karo Gusti yaiku reaksi kita nalika kita ngerti sapa sejatine Gusti Allah lan nalika ndeleng bedane gedhe antarane awake dhewe lan Gusti Allah. Dheweke bakal ngeculake sampeyan kanthi ora bicara.

dening Gordon Green


pdfPenggalian Raja Salomo yaiku 17