Aku bojone Pilatus

593 aku wanita pilatus Aku tiba wengi, kaget lan guncang. Aku mandeng ing langit-langit kanthi lega lan mikir ngalamun babagan Gusti Yesus iku mung impen. Nanging swara-swara sing nesu sing teka ing jendela omah kita banjur nyata maneh. Aku rumangsa trenyuh karo pawarta nyekel Gusti Yesus yen pensiun sore. Aku ora ngerti sebabe dheweke dituntut karo tindak pidana sing bisa dibayar. Dheweke wis mbantu akeh sing butuh.

Saka jendela aku bisa ndeleng kursi hakim ing endi bojone Pilatus, gubernur Romawi, ngrungokake pangumuman umum. Aku krungu dheweke njerit: "Sapa sing njaluk? Sapa sing kudu dakluwari marang kowé, Yésus Barabbas utawa Yésus, sing dikandhani Mésias? ».

Aku ngerti manawa iki mung bisa nate kedadeyan sajrone wengi ora bakal ditindakake kanthi becik. Pilatus bisa mikir rada nggronjal yen jumlah sing diunggahake bakal mbebasake. Wong-wong mau padha nepsu banget karo tuduhan-tuduhaning para imam lan para pinituwa sing cemburu, lan padha nguwuh manawa Gusti Yesus kudu disalib. Sawetara wong sing padha karo wong sing ngetutake dheweke ing endi wae sawetara minggu kepungkur lan entuk penyembuhan lan pengarep-arep.

Gusti Yesus jumeneng piyambak, disengiti lan ora ditolak. Dheweke dudu penjahat. Aku ngerti, lan bojoku uga ngerti, nanging babar pisan ora ana kendhali. Ana uwong kudu campur tangan. Aku nuli nyekel lengen ing talen lan njaluk dikandhani Pilatus supaya ora ana gandhengane karo kedadeyan kasebut lan aku bakal nandhang sangsara amarga aku ngimpi Yesus. Nanging telat. Bojoku nyerah panjalukane. Ing upaya sing ora biso nyingkirake kabeh tanggung jawab, dheweke ngumbah tangane ing ngarepe wong akeh lan nyatakake yen dheweke ora getih getih Yesus. Aku banjur mundur saka jendela lan slirisan menyang lantai kanthi nangis. Nyawaku nduwe pengarep-arep karo wong sing welas asih lan asor iki, lan nambani ing endi-endi lan mbebasake wong sing ditindhes.

Nalika Gusti Yesus nyandhang salib, srengenge srengenge sing surem ndadekake kegelapan. Banjur, nalika Gesus, bumi saya gemeter, watu dadi pecah, lan struktur saya pecah. Kuburan nyuwil mbukak lan mbebasake wong-wong mati sing urip maneh. Sakehe Yerusalem nuli dicungkuli. Nanging ora suwe. Kedadeyan sing nggegirisi iki ora cukup kanggo mungkasi pamimpin Yahudi buta. Wong-wong mau padha munggah ing grubyur nganti tekan Pilatus lan padha bersekutu kanggo njaga kuburan Yesus, supaya para sakabate ora bisa nyolong jenazah lan ngaku yen dheweke wungu saka ing antarane wong mati.

Saiki wis telung dina lan para pengikut Yesus bener ngumumake manawa dheweke urip! Dheweke meksa ndeleng dheweke! Wong-wong sing wis mulih saka kuburan saiki mlaku-mlaku ing dalan-dalan ing Yerusalem. Aku seneng banget lan ora wani ngomong karo bojoku. Nanging aku ora bakal leren nganti aku ngerteni luwih akeh babagan wong sing nggumunake iki, Yesus sing mbanting pati lan janji urip langgeng.

dening Joyce Catherwood