Apa ora

»Suwene sampeyan pengin ngomong babagan kaya ngono lan yen tutuk sampeyan mung angin kenceng» (Pakaryan 8: 2)? Iki minangka salah sawijining dina sing durung nate ngrancang apa-apa. Dadi aku mikir yen bakal ndandani kothak mlebu email. Dadi nomer kasebut mudhun saka 356, ora suwe dadi 123 email, nanging telpon sabanjure; parishioner takon pitakonan angel. Omong-omongan iku udakara sawetara jam maneh.

Sabanjure, aku pengin nglakoni laundry. Ora let suwalane ana sandhangan ing mesin cuci, dheweke ngetung ing lawang ngarep, dheweke dadi tetanggaku. Setengah jam mengko aku bisa miwiti mesin cuci.

Aku isih bisa nonton final bal-balan ing TV. Aku nggawe aku nyaman ing kursi karo teh panas saka teh nalika telpon bali maneh. Wektu iki, ana anggota sing njaluk rapat ing akhir minggu. Panjenenganipun mandheg telephoning mung ing wektu kanggo nonton final ing final ing TV lan ngombe teh kadhemen.

Aku kudu nggawe karya editor kanggo salah sawijining publikasi jaban rangkah. Dina iki wektu sing tepat kanggo ngrampungake artikel kasebut. Email buzzed menyang kothak mlebu lan aku felt kepekso amargi mapan wonten ing alam iku, njupuk kula saiki wektu kanggo nanggapi.

Nedha awan. Kaya biasane, aku njupuk roti lapis banjur balik artikel. Banjur telpon teka maneh, anggota kulawarga duwe masalah. Aku mandheg nyambut gawe kanggo ndeleng carane aku bisa mbantu. Aku bali ing tengah wengi lan "turu menyang amben".

Ngerti aku bener, aku ora sambat. Nanging aku sumurup yen Gusti Allah wis ora tau ngalami jaman saiki, lan iki dina sing luar biasa kanggo aku. Kita ora nggumunake Gusti Allah karo masalah utawa pandonga kita. Dheweke duwe kabeh wektu, kanggo kabeh kalanggengan. Dheweke bisa nampung kita, nanging suwe kita pengin ndedonga. Dheweke ora perlu ngenteni kapan wae supaya bisa ngurus karya saben dinane utawa panganan. Panjenengane bisa menehi perhatian banget marang kita lan ngrungokake marang putrane, Imam Agung, sing ndadekake keprihatinan kita sadurunge. Iku penting banget kanggo dheweke.

Nanging kadhangkala kita ora duwe wektu kanggo Gusti Allah, utamané ing dina sing sibuk. Ing wektu liyane, kita kerep tegese kudu ngurmati urip kita kanggo tugas sing penting. Banjur Gusti Allah bisa mlebu, yen kita duwe menit utawa kurang penting. Utawa yen kita duwe kesulitan. Oh, nuli kita duwe wektu akeh kanggo Gusti Allah nalika kita ana ing karubuhan!

Kadang aku mikir yen kita wong Kristen nuduhake liyane penghinaan kanggo Gusti Allah saka sing atheists sing ora ngaku ngurmati lan tindakake Panjenenganipun!

pandonga

Welas asih, sampeyan sih-rahmat kanggo kita ing kabeh kahanan lan ing kabeh wektu. Mugi-mugi mbantu kita tansah ngucapake matur nuwun lan tansah sabar. Iki sing kita ndedonga ing jeneng Yesus, Amin

dening John Stettaford


pdfApa ora