Ora krasa, anane skandal

Nalika kita bali menyang Prajanjian Lawas, menyang buku 1 Samuel, sampeyan bakal nemokake, tekan pungkasaning buku, manawa umat Israel (wong Israel) maneh perang maneh karo mungsuh musuhnya, wong Filisti. 

Ing kahanan tartamtu iki, dheweke dikalahake. Nyatane, dheweke dadi luwih abot tinimbang stadion bal-balan Oklahoma, ing Orange Bowl. Iku salah; amarga ing dina khusus iki, ing perang khusus iki, raja, Saul, kudu tiwas. Karo dheweke, putrane, Jonathan, mati ing perang iki. Crita kita diwiwiti sawetara bab mengko, ing 2 Samuel 4,4 (GN-2000):

"Ing dalan, isih ana putu saka Saul, anak Yonatan sing diarani Merib-Baal [uga diarani Mefiboschet], nanging dheweke lumpuh ing loro sikil. Dheweke umur limang taun nalika bapakne lan mbah putri tiwas. Bareng pawarta saka Yésrehe, perawat mau ngajak dhèwèké minggat. Nanging kanthi cepet, dheweke nuli ngeculake. Dheweke wis lumpuh wiwit saiki. " Iki drama Mefiboshet. Amarga jeneng iki angel ucapake, kita menehi jeneng celukan esuk iki, mula kita ngarani "Schet" cekak. Nanging ing crita iki, kulawarga pisanan katon wis dibunuh kabeh. Nalika kabar kasebut tekan ibukutha lan tiba ing istana, rasa gupuh lan kekacauan - amarga sampeyan ngerti manawa asring nalika raja dipateni, anggota kulawarga uga diukum kanggo mesthekake yen ora ana pambrontakan ing mangsa ngarep. Dadi kedadeyan kasebut, nalika kekacauan umum, mbakyune bocah wadon njupuk Shet lan uwal saka kraton. Nanging ing geger lan ana ing papan kasebut, dheweke ngeculake. Minangka Kitab Suci ngandhani, dheweke tetep lumpuh sajrone umure. Coba pikirake dheweke saka jinis kraton, lan dina sadurunge, kaya bocah lanang umur limang taun, dheweke ora kuwatir. Dheweke mlaku ngubengi istana tanpa kuwatir. Nanging ing dina iku kabeh nasib saya owah. Ramane wis dipateni. Eyange wis dipateni. Dheweke diturunake lan lumpuh kanggo sawetara dina. Yen sampeyan terus maca Kitab Suci, sampeyan ora bakal nemokake akeh sing bakal dilaporake ing Schet ing 20 taun sabanjure. Kabeh sing sejatine ngerti babagan dheweke yaiku dheweke urip ing papan sing kepenak, terisolasi karo rasa nyeri.

Aku bisa mbayangake yen ana sawetara sing wiwit takon dhewe dadi pitakon sing asring tak takon dhewe nalika aku krungu pesen: "Ora apa-apa, kepiye?" Dadi, apa sing kudu dilakoni karo aku? Dina iki aku kepengin mangsuli wangsulan "Dadi apa?" Kanthi patang cara. Mangkene wangsulan pisanan.

We are broken minangka kita mikir

Kaki sampeyan ora bisa lumpuh, nanging uga atine. Kaki sampeyan ora bisa dipecah, nanging, minangka Kitab Suci ngandika, nyawamu. Lan iku kahanan saben wong siji ing kamar iki. Iku kahanan umum kita. Nalika Paulus ngucapake babagan kahanan kita kang ora duwe, dheweke malah luwih maju.

Delengen Efesus 2,1:
"Sampeyan uga melu urip iki. Sampeyan mati ing wektu kepungkur; amarga sampeyan ora mituhu marang Gusti Allah lan gawe dosa ”. Dheweke ngluwihi rusak supaya mung lumpuh. Dheweke ujar manawa kahanan sampeyan dipisah saka Kristus bisa diterangake minangka 'pati spiritual'.

Banjur ngandika ing Rum 5 ayat 6:
»Katresnan iki ditampilake ing kasunyatan manawa Sang Kristus ngulungake nyawane kanggo kita. Ing wektu sing tepat, nalika kita isih kuwasa dosa, dheweke tiwas kanggo kita wong tanpa guna. "

Apa sampeyan ngerti? Kita ora kuwat lan apa sampeyan seneng utawa ora, apa sampeyan bisa konfirmasi utawa ora, percaya utawa ora, Injil ujar kahanan sampeyan (kajaba sampeyan duwe hubungan karo Kristus) manawa spiritual mati. Lan ing ngisor iki crita liyane sing ala: ora ana sing bisa sampeyan lakoni kanggo ndandani masalah kasebut. Ora ngrewangi nyambut gawe utawa mbesuke. Rasane rusak tinimbang mikir.

Rencana King

Tumindak iki diwiwiti saka raja anyar ing tahta Yerusalem. Jenengé David. Sampeyan bisa uga wis krungu dhèwèké. Dheweke minangka pangon sing njaga wedhus. Saiki dheweke dadi raja ing negara kasebut. Dheweke dadi kanca sing paling apik, kanca sing apik karo bapak Schet. Jeneng bapake Schet yaiku Jonatan. Nanging David ora mung ngasta tahta lan dadi raja, dheweke uga nelukake atine wong akeh. Nyatane, dheweke nggedhekake kerajaan wiwit 15.500 km persegi nganti 155.000 km persegi. Sampeyan manggon ing wektu sing tentrem. Ekonomine saya apik, penghasilan pajak saya tambah dhuwur. Yen pancen demokrasi, mesthi menang kaping pindho. Urip mung ora apik. Aku mbayangake David bangun awal esuk iki tinimbang wong liya ing istana. Dheweke mlaku metu ing plataran, ngeculake pikirane ing udhara esuk sing enak sadurunge tekanan dina nambah pikiran. Pikirane mundur, mula dheweke kelingan kaset saka jaman biyen. Ing dina iki, band kasebut ora mandheg ing acara tartamtu, nanging mandheg ing sawijining wong. Iku kanca lawas Jonatan sing wis ora suwe dheweke weruh; dheweke wis tiwas ing perang. David ngelingi dheweke, kancane sing cedhak banget. Dheweke kelingan kaping bebarengan. Banjur David ngelingi ngomong karo dheweke saka langit biru. Ing wektu kasebut, David kepunjulen karo kabecikan lan sih-rahmat saka Gusti Allah. Amarga tanpa Jonatan ora ana sing bakal kelakon. David wis dadi budak pangon lan saiki dheweke dadi raja lan manggon ing kraton lan pikirane bisa bali menyang Jonatan kancane sing biyen. Dheweke ngelingi pacelathon nalika dheweke nggawe kesepakatan. Wonten ing mriki, saben-saben padha janji supaya saben wong kudu ngurus kulawarga liyane, ora ana sing ngetrenake lakune urip. Ing wektu kasebut David mbalik, bali menyang kraton lan ujar (2 Samuel 9,1): «Apa kulawargane Saul isih urip? Aku kepengin nuduhake sihut marang wong sing prihatin - amarga Jonatan kancaku sing terakhir? » Dheweke nemokake abdi sing jenenge Ziba lan sing terakhir banjur mangsuli (V. 3b): «Ana putra Yonatan liyane. Dheweke lumpuh ing loro sikil. » Apa sing dakkarepake yaiku David ora takon, "Apa ana sing pantes?" utawa "apa ana wong sing duwe politik sing bisa ngladeni kabinet?" utawa "Apa ana wong sing duwe pengalaman militer sing bisa mbantu aku mimpin tentara?" Dheweke mung takon: "Apa ana wong?» Pitakonan iki minangka ekspresi saka kabecikan, lan wangsulane Ziba: "Ana wong sing lumpuh." Saka wangsulan Ziba, ana wong sing meh bisa ngrungokake: "Sampeyan ngerti, David, aku ora yakin manawa sampeyan pancen pengin dheweke cedhak sampeyan . Dheweke pancen ora kaya kita. Iku ora cocog karo kita. Aku ora yakin yen duwe kualitas kraton. » Nanging Sang Prabu Dawud ora bisa dibubarake lan ujar: "Dakkandhani tekan ngendi." Nalika iku pisanan, Injil ngomong babagan Shet, tanpa nyebutake cacat.

Aku mikir, lan sampeyan ngerti, aku mikir, ing klompok ukuran iki, ana akeh sing ana ing kene sing nggawa stigma ngubengi kita. Ana prekara kepungkur sing nemplek karo kita kaya anklet karo bal. Lan ana wong sing terus nuduh kita; ora tau nate mati. Banjur sampeyan ngrungokake obrolan kaya, "Apa sampeyan wis krungu apa-apa saka Susan maneh? Utawa: "Aku wis omong-omongan karo Jo ing dina liyane. Sampeyan ngerti sapa tegese, alkohol." Lan ana sawetara wong sing takon: "Apa ana sing ndeleng aku kanthi kapisah saka jaman kepungkur lan kegagalanku ing jaman biyen?»

Ziba ujar: "Aku ngerti pundi dheweke. Dheweke manggon ing Lo Debar." Cara paling apik kanggo nerangake Lo Debar yaiku "Barstow" (lokasi sing adoh ing California Kidul) ing Palestina kuna. [Ngguyu]. Nyatane, jeneng kasebut secara harfiah tegese "papan sing subur". Dheweke manggon ing kono. David nemokake Schet. Bayangake: raja ngoyak-oyak wong liya. Mangkene wangsulan nomer loro kanggo "sumur, lan?"

Sampeyan ditututi kanthi intensif tinimbang sing sampeyan pikirake

Sing luar biasa. Aku arep ngaso sedhela lan mikir babagan iki. Sing sampurna, sing suci, wong mursid, kang Maha Kuwasa, Allah kang Maha Mulya, kang nitahake kabeh alam semesta, banjur ngetutake aku lan ngetutake kowe. We ngomongake saka wong sing golek, wong ing lelampahan rohani kanggo nemokake kasunyatan rohani.

Nanging yen kita mlebu ing Kitab Suci, kita ngerti manawa kasunyatane Gusti Allah asline wong golek [kita ndeleng iki ing kabeh Kitab Suci]. Bali menyang wiwitan Injil ing crita babagan Adam lan Hawa wiwit pemandangan sing didhelikake saka Gusti Allah. Mula, manawa Gusti Allah rawuh ing wayah sore sing adhem lan nggoleki Adam lan Hawa. Dheweke takon: "Endi sampeyan?" Sawise nggawe kesalahan tragedi kanggo mateni wong Mesir, Nabi Musa kudu wedi sajrone urip suwene 40 taun lan mlayu menyang ara-ara samun, ing kono Gusti Allah ngunjungi dheweke kanthi bentuk grumbulan sing kobong lan miwiti rapat.
Nalika Nabi Yunus diarani martakake ing kutha Niniwe ing asmane Sang Yehuwah, Nabi Yunus mlayu ing arah sing ngelawan lan Gusti Allah ngetutake dheweke. Yen kita pindhah menyang Prajanjian Anyar, kita weruh Gusti Yesus ketemu wong rolas, nyentak wong-wong mau ing mburi lan ngomong, "Apa kowe pengin nggabungake sababe"? Nalika aku mikir marang Petrus sawise mbantah Kristus kaping telu lan ninggalake para murid lan bali menyang nelayan, Yesus rawuh lan nggoleki dheweke ing pantai. Malah ing patemon kasebut, Gusti Allah ngetutake dheweke. Sampeyan lagi diterusake, sampeyan lagi nggoleki ...

Ayo goleki ayat sabanjure (Efesus 1,4: 5): »Sadurunge sadurunge nitahake jagad iki, dheweke uga ngelingake kita minangka wong sing dadi kagungane Sang Kristus; Panjenengané milih kita supaya ngadeg ing ngarsané suci lan sampurna. Amarga katresnan, kita wis ana ing ngarepe ...: secara harfiah duwe kita (Kristus) milih. Panjenengane wis netepake kita dadi putra lan putrane - lumantar Gusti Yesus Kristus lan ndeleng dheweke. Yaiku karsane lan dheweke seneng. " Muga-muga sampeyan ngerti manawa hubungane karo Yesus Kristus, kawilujengan, diwenehake dening Gusti Allah. Iki dikendhaleni dening Gusti Allah. Didhisiki dening Gusti Allah. Iki digawe dening Gusti Allah. Dheweke ngetutake kita.

Mbalik maneh crita kita. David saiki wis ngirim sekelompok wong kanggo nelusuri Shet, lan dheweke nemokake dheweke ing Lo Debar. Ana Schet urip kanthi ora duwe hubungan lan anonimitas. Dheweke ora pengin ditemokake. Nyatane, dheweke ora pengin ditemokake supaya bisa urip sisa. Nanging dheweke ditemokake, lan kanca-kancane njupuk Schet lan mimpin dheweke menyang mobil, lan dheweke sijine dheweke ing mobil lan ngirim dheweke bali menyang ibukutha, menyang istana. Kitab Suci ngandhani kita ora sethithik utawa ora ana bab kretan iki. Nanging aku yakin kita bisa mbayangake apa sing bakal kaya lungguh ing lantai mobil. Apa emosi Schet wis mesthi dirasakake ing trip iki, wedi, kepenak, ora percaya. Kanggo aran kaya iki bisa dadi dina pungkasan gesang duniawi. Banjur dheweke wiwit gawe rencana. Rencanane yaiku: Yen aku katon ing ngarsane Sang Prabu lan dheweke katon marang aku, dheweke ngerti yen aku ora dadi ancaman marang dheweke. Aku sujud nyembah marang dheweke lan njaluk sih-rahmate, lan dheweke bakal ngidini urip. Lan mobil iki mlebu ing ngarep istana. Para prajurit banjur nggawa dheweke lan dipasang ing tengah kamar. Banjur piyambakan karo piyambake, lan Dawud rawuh.

Ketemu karo sih-rahmat

Ndelok apa sing kedadeyan ing 2 Samuel 9,6: 8: "Nalika Merib-Baal, putrane Yonatan lan putu Saul, teka, dheweke sujud ing ngarsane Sang Prabu Dawud, ngadhepi bumi, lan nindakake pakurmatan sing cocog. "Dadi sampeyan Merib-Baal!" Wangsulane David, "Wangsulane:" Ya, abdi sing taat! "" Habakuk, aja wedi, "ujare Sang Prabu Dawud," Aku bakal nuduhake sampeyan sih Jonatan bapakmu. Aku bakal menehi sampeyan bali menyang kabeh tanah sing biyunge kagungane Saul, mbahmu. Lan sampeyan mesthi bisa mangan ing mejaku. "" Lan nyawang David, dheweke takon pitakonan ing ngisor iki. Merib-Baal mbuwang maneh ing lemah lan kandha, aku ora pantes dadi sih-rahmatmu. Aku ora luwih kaya asu sing wis mati! ""

Pitakonan apa! Demonstrasi rahmat sing ora dikarepake iki ... Dheweke ngerti yen dheweke kepenak. Dheweke pancen ora ana wong. Dheweke ora duwe apa-apa kanggo menehi Dawud. Nanging kuwi apa sih. Karakter, sifat Gusti Allah, yaiku kecenderungan lan kepinginan kanggo nindakake barang sing apik lan apik marang wong sing ora pantes. Ya, para kanca, iku sih-rahmat. Nanging supaya sampeyan jujur. Iki dudu donya sing umume manggon ing. Kita manggon ing jagad sing ujar, "Aku pengin hakku." Kita pengin menehi wong apa sing pantes. Sawise aku kudu dadi anggota juri, lan hakim kasebut marang kita, "Minangka anggota juri, dadi tugas sampeyan kanggo nemokake fakta kasebut lan ngetrapake hukum kasebut. Ora luwih. Ora ditemokake. Temokake fakta lan aplikasiake ukum kasebut." Hakim kasebut ora kepéngin sih-rahmat lan mesthi ora sih-rahmat, dheweke kepengin keadilan, lan keadilan iku kudu diadili ing pengadilan, supaya prekara-prekara ora luput. - nanging aku ora pengin keadilan, aku ngerti apa sing dakkarepake, aku ngerti karepku, aku pengin sih-rahmat lan aku njaluk sih-rahmat .. David nganakake rahmat kanthi nylametake nyawa Schet. Kanthi nylametake nyawane, David nuduhake sih-rahmat, nanging David ngluwihi sih-rahmat lan nuduhake sih-rahmat kanthi matur, "Aku nggawa sampeyan ing kene amarga aku pengin nuduhake sih." menyang "Dadi apa?"

Kita tresna luwih saka sing kita pikirake

Ya, kita rusak, lan sampeyan tindakake kita. Lan amarga Gusti Allah tresna banget marang kita.
Rum 5,1: 2: »Saiki yen wis ditampa dening Gusti Allah amarga saka kapercayan, kita bakal oleh tentrem karo Gusti Allah. Kita kudu mbayar marang Yesus Kristus Gusti kita. Dheweke mbukak cara kepercayaan kanggo kita lan kanthi akses menyang sih-rahmat saka Gusti Allah, sing saiki wis diadegake kanthi mantep. "

Lan ing Efesus 1,6: 7: »... supaya pujian kamulyane bisa dirungokake: pujian sih-rahmat sing wis ditampilake marang kita liwat Yesus Kristus, putrane sing ditresnani. Kita wis disimpen dening getihé:
Kabeh kesalahane wis diapura. [Mugi-mugi panjenengan mirsani kanthi cetha ing ngisor iki kanthi kula] Dadi Gusti Allah nedahake marang kita kekuwatan sih-kadarmane. "Bener lan sugih sih-rahmate Gusti Allah.

Aku ora ngerti apa sing ana ing atimu. Aku ora ngerti apa stigma sampeyan nganggo. Aku ora ngerti apa label ditetepake. Aku ora ngerti ngendi sampeyan gagal ing past. Aku ora ngerti apa njaba ndhelik ing awak. Nanging aku pitutur marang kowe, yen sampeyan ora kudu nganggo. Ing 18. Desember 1865 dadi 13. Tambahan ditandhani ing AS. Ing 13 iki. Pangowahan mbusak perbudakan ing AS ing salawas-lawase. Iki minangka dina penting kanggo bangsa kita. Dadi ana 19. Desember 1865, teknis, ora ana batur. Nanging akeh sing tetep tetep ana ing perbudakan - sawetara isih ing taun amarga rong alasan:

  • Sawetara durung tau krungu.
  • Sawetara ora gelem pracaya yen dheweke gratis.

Lan aku duwe rasa curiga, kanthi rohani, yen ana sapérangan saka kita saiki, ing kamar iki, sing ana ing kahanan sing padha.
Rega wis dibayar. Cara wis disiapake. Iku babagan ing ngisor iki: Utawa sampeyan wis ora krungu tembung utawa sampeyan mung nolak pracaya iku bisa bener.
Nanging bener. Amarga sampeyan tresna lan Gusti ngetutake sampeyan.
Sawetara wektu kepungkur, aku menehi Laila kupon. Laila ora pantes. Dheweke ora kerja. Dheweke ora pantes. Dheweke ora isi formulir aplikasi kasebut. Dheweke teka lan mung kaget karo hadiah sing ora dikarepake iki. A hadiah wong liya mbayar. Nanging saiki mung tugas - lan ora ana trik rahasia - kanggo nampa lan miwiti nikmati hadiah kasebut.

Gusti Allah wis mbayar rega kanggo sampeyan. Sampeyan mung kudu nampa hadiah sing dheweke menehi sampeyan. Minangka tiyang pitados, kita kedah nampi sih rahmat. Urip kita diganti karo katresnan Kristus lan kita ambruk ing Gusti Yesus. Kita ora pantes. We are not worth it. Nanging Kristus nyuwun marang kita sih-rahmat kang pinunjul saka urip kita. Mulane urip kita saiki beda.
Urip kita rusak, kita nggawe kesalahan. Nanging Sang Prabu banjur ngetutake kita, amarga dheweke tresna marang kita. Sang Prabu ora duka karo kita. Crita Schet bisa rampung ing kene, lan dadi crita gedhe. Nanging ana liyane part - Aku ora pengin sampeyan kantun, iku 4. Scene.

Papan ing papan

Bagean pungkasan ing 2 Samuel 9,7: 15 maca: "Aku bakal menehi sampeyan bali menyang tanah kabeh duweke Saul mbahmu. Lan sampeyan mesthi bisa mangan ing mejaku. " Rong puluh taun sadurunge, bocah sing padha nalika umur limang taun kudu ngalami tragedi sing nggegirisi. Dheweke ora mung ilang kabeh kulawargane, nanging lumpuh lan cilaka, mula urip ing pambuwangan suwene 20 nganti taun kepungkur. Lan saiki dheweke krungu raja kandha: "Aku pengin sampeyan mrene." Lan papat ayat maneh, David ujar: "Aku pengin sampeyan mangan karo kula ing meja kaya anakku". Aku seneng karo ayat iki .. Schet saiki dadi bagean saka kulawarga. Sang Prabu Dawud ora ujar, "Sampeyan ngerti, Shet. Aku pengin menehi akses menyang istana lan mesthi sampeyan ngunjungi nganti saiki." Utawa: "Yen kita duwe liburan nasional, aku bakal ngidini sampeyan lenggah ing kothak kraton karo kulawarga kerajaan". Ora, sampeyan ngerti apa sing diucapake? "Schet, kita bakal nemtokake sampeyan papan ing meja saben sore amarga sampeyan saiki dadi kulawargane". Ayat pungkasan ing sejarah ngandhani: "Dheweke manggon ing Yerusalem amarga dheweke tamu tetep ing meja raja. Dheweke lumpuh ing loro sikil. " (2 Samuel 9,13). Aku seneng cara crito amarga misale jek panulis wis menehi sedikit tulisan ing akhir crita. Ana pirembagan babagan carane Schet ngalami sih-rahmat iki lan saiki kudu urip bareng karo raja lan dheweke bisa mangan ing meja raja. Nanging dheweke ora pengin kita lali apa sing kudu dikalahake. Lan padha kanggo kita. Apa sing dadi biaya kanggo kita yaiku kita butuh banget. Sawetara taun kepungkur Chuck Swindol nulis crita iki kanthi cara sing sopan. Aku mung pengin maca paragraf kanggo sampeyan. Dheweke kandha, "Bayangake pemandangan ing ngisor iki sawetara taun sawuse. Lonceng lawang ing ngarep kraton, lan David rawuh ing meja utama lan lenggah. Ora suwe, Amnon, Amnon sing licik, licik, manggon ing sisih kiwa Dawud. Banjur Tamar, wong wadon sing ayu lan grapyak, katon lan mapan ana ing sandhinge Amnon.Nang sisih liya, Suleman alon-alon metu saka sinau - yaiku Suleman sing diwasa, cerdas, tanpa dipikir, Absalom karo rambut sing dawa lan dawa, pundhak njupuk kursi. Ing wayah awan Yoab, panglima sing wani lan panglima tentara, uga diundang kanggo nedha bengi, nanging siji kursi isih ora kepenak, mula kabeh wong nunggu, krungu sikil sing gonjang-ganjing lan bengok-bengok, bokong, gumpalan krombongan banjur nyedhaki meja, dheweke nyenggol, tablongan ditutupi sikil. " Apa sampeyan mikir Schet ngerti apa sih? Sampeyan ngerti, sing nggambarake adegan mbesuk yen kabeh kulawarga Gusti Allah bakal nglumpukake meja pesta gedhe ing swarga. Lan ing dina kasebut, tablecloth of anugerah Gusti Allah nyukupi kebutuhan kita, nutupi jiwa sing gundhul. Sampeyan ngerti, cara mlebu kulawarga kasebut kanthi sih-rahmat, lan kita terus dilanjutake ing kulawarga kanthi sih-rahmat. Saben dina minangka hadiah saka sih-rahmat-Nya.

Ayat sabanjure yaiku ing Kolose 2,6 "Sampeyan wis ditampa Gusti Yesus Kristus minangka Gusti; mulane manggon ing komunitas karo dheweke lan miturut cara sing! " Sampeyan nampa Kristus kanthi sih-rahmat. Saiki yen sampeyan ana ing kulawarga, sampeyan ana ing sih-rahmat. Sawetara wong mikir yen sanalika kita dadi wong Kristen kanthi sih-rahmat, saiki kita kudu kerja keras lan priksa manawa Gusti Allah nindakake kabeh kanthi bener kanggo mesthekake yen dheweke seneng lan tresna karo kita. Ya, ora ana sing bisa kelakon saka bebener. Minangka bapak, tresnaku marang anak-anakku ora gumantung marang padamelan apa utawa apa sing sukses utawa dheweke nindakake kabeh kanthi bener. Tresnaku kabeh dadi kagungane, mung amarga anak-anakku. Lan padha uga kanggo sampeyan. Sampeyan terus ngalami katresnan Gusti Allah mung amarga sampeyan salah sawijining anak. Ayo kula dadi sing terakhir "Dadi apa?" wangsulan.

Kita luwih ngajeni saka ing pikirane

Ora mung Gusti Allah nylametake nyawa kita, nanging saiki dheweke ngresiki urip kita kanthi sih-kadarmane. Rungokake tembung kasebut saka Rum 8, Paulus ngandika:
»Apa sing isih bisa ngomong babagan kabeh iki? Gusti Allah dhewe kanggo kita [lan dheweke], banjur sapa sing pengin nglawan kita? Dheweke ora ngatonake anake dhewe, nanging dipateni kanggo kabeh kita. Nanging manawa dheweke diparingi putra, apa dheweke bakal njaga apa wae? ” (Roma 8,31-32).

Ora mung dheweke menehi Kristus supaya bisa mlebu ing kulawargane, nanging saiki dheweke menehi sampeyan kabeh sing perlu urip urip nalika sampeyan ana ing kulawarga.
Nanging aku seneng frasa iki: "Gusti Allah kanggo kita." Ayo kula baleni: "Gusti Allah iku kanggo Sampeyan.» Maneh, ora ana sing nyangka manawa ana sawetara sing teka ing kene ora percaya tenan, mula ora ana sing nemoni kurva penggemar kanggo stadion.

Ing SMA saya main basket. Biasane, kita ora duwe penonton nalika main. Sawatara dina, gym diwenehi lengkap. Aku banjur ngerti yen dheweke wis ngrancang kampanye penggalangan dana sing bakal ngidini dheweke bisa tuku metu saka kelas sakjagad. Nanging sadurunge sampeyan kudu teka ing game baseball. Ing mburi 3. Ana swara banter, sekolah iki dibubaraké, lan gedung olahraga wis ngecor kanthi cepet kaya sing wis diisi sadurunge. Nanging ing kana, ing tengah-tengah bangku penonton, lungguh ana wong loro sing manggon nganti akhir game. Iku ibu lan lehku. Apa sampeyan ngerti? Padha kanggo kula, lan aku ora ngerti yen dheweke ana ing kono.
Kadhangkala yen sampeyan njupuk wektu sawise wong liya ketemu - nganti sampeyan éling sing Gusti Allah ana ing sisih sampeyan ing kabeh cara. Ya, bener, lan dheweke nonton sampeyan.
Crita Schet mung gedhe, nanging aku arep njawab pitakonan liyane sadurunge kita lunga, iku: Nah, lan?

Ayo kita wiwiti 1 Korinta 15,10:22: "Nanging kanthi sih-rahmat saka Gusti Allah aku wis dadi, lan intervensi sing sih ora muspra." Wacana iki kayane ujar, "Yen sampeyan wis nemoni pertemuan sih-rahmat, owah-owahan." Nalika aku isih diwasa lan saya diwasa, saya apik ing sekolah lan umume prekara sing saya sukses. Banjur aku sekolah lan seminari lan entuk tugas pertama dadi pastor ing umur taun. Aku ora ngerti apa-apa, nanging panginten aku ngerti kabeh.Iku ing seminari lan mabur saben akhir minggu menyang kutha sing luwih deso ing tengah Arkansas. tengah kulon Arkansas.
Jagad iki beda lan wong liya, mung apik banget. Kita tresna marang dheweke lan padha tresna marang kita. Nanging aku lunga ing kana kanthi tujuan kanggo nggawe gereja lan dadi pastor sing efektif. Aku pengin nggawe kabeh praktek sing wis sinau ing seminari. Nanging, kanthi jujur, sawise nemoni rong taun setengah taun, aku rampung. Aku ora ngerti apa maneh.
Gereja wis tuwuh banget. Aku eling marang Gusti Allah: Kepiye, ngirim aku menyang ngendi wae. Aku mung arep lunga saka kene. Lan aku elinga lungguh piyambak ing kantor ing meja lan ora ana sing liya ana ing kabeh pasamuan. Kabeh staf iki mung aku, lan aku wiwit nangis lan kuwatir lan felt kaya Gagal lan felt lali lan ndedonga kanthi perasaan sing ora ana wong sing ngrungokake uga.

Senajan luwih saka 20 taun kepungkur, aku isih ngelingi banget. Lan sanadyan ana pengalaman sing nglarani, iku migunani banget amarga Gusti Allah digunakake ing uripku kanggo ngilangi rasa percaya diri lan kebangetanku lan mbantu aku ngerti yen apa wae sing bakal dilakoni ing uripku Kabèh kedadéyan amarga sih-rahmaté - ora amarga aku apik utawa amarga aku wasis utawa amarga aku pinter. Lan, nalika aku mikir babagan perjalanan ing taun-taun pungkasan lan weruh yen aku diijini njaluk proyek kaya iki [lan aku paling ora cocog karo apa sing aku ora ana ing kene], aku kerep rumangsa ora duwe. Aku ngerti satemene, yen ing ngendi wae aku, apa wae sing dipengini dening Gusti Allah ing uripku, ing aku utawa liwat aku, kabeh wis dadi lantaran sih-rahmate.
Lan nalika sampeyan wis nyandhak, yen sing bener tenggelam, sampeyan ora bisa dadi sing padha maneh.

Pitakonan sing diwiwiti kanggo takon dhewe, "Apa kita sing ngerti Gusti urip sing nuduhake sih-rahmat?" Apa sawetara karakteristik sing nuduhake "Aku urip sih-rahmat?"

Ayo cedhak karo ayat ing ngisor iki. Paulus ngandika:
»Nanging apa ana babagan uripku! Sampeyan mung penting nganti pungkasan aku netepi prentah manawa Gusti Yesus sing maringi aku [sing siji?]: Kanggo martakake kabar apik [pesen saka sih-rahmaté] manawa Gusti Allah ngasihi marang wong ” (Para Rasul 20,24). Paulus ujar: iki minangka misi uripku.

Kaya Shet, sampeyan lan aku rusak sacara rohani, mati ing kasunyatan, nanging kaya Shet, mangkono uga kita, amarga Raja Universe tresna marang kita lan kepengin dadi kulawarga kita. Panjenenganipun ngersakaken kita badhe manggih sih rahmat. Mesthi wae sampeyan ana kene esuk lan sampeyan ora yakin yen sampeyan teka ing kene dina iki. Nanging ing njero sampeyan bakal sok dong mirsani sing nggegirisi utawa sing narik ing atimu. Sing Roh Suci ngomong karo sampeyan, "Aku pengin sampeyan ing kulawarga." Lan, yen sampeyan ora njupuk langkah kanggo miwiti hubungan pribadi karo Kristus, kita arep menehi sampeyan kesempatan iki esuk. Cukup ngandhani: "Kene aku, aku ora duwe apa-apa, aku ora sampurna, yen sampeyan wis ngerti uripku kepungkur, sampeyan ora bakal seneng karo aku." Nanging Gusti Allah bakal paring wangsulan, "Aku seneng karo kowe, lan kabeh sing kudu koktampa yaiku nampa hadiah." Mulane aku arep takon sampeyan suwé, lan yen sampeyan ora tau njupuk langkah kuwi, aku arep takon sampeyan mung ndedonga karo aku. Aku ngomong siji ukara, sampeyan kudu ngomong, nanging ngomong marang Gusti.

"Gusti Yesus sing dikasihi, kaya Schet, aku ngerti yen aku rusak, aku ngerti yen aku butuh sampeyan. Aku ora ngerti kanthi lengkap, nanging aku percaya yen sampeyan tresna karo aku lan sampeyan ngetutake aku lan sampeyan, Yesus, seda ing salib lan rega dosa saya wis dibayar. Pramila kula nyuwun dumugi samenika saged lumebet ing gesang kawula. Aku pengin ngerti lan ngalami sih-rahmat sampeyan, supaya aku bisa urip kanthi sih-rahmat lan bisa urip bebarengan.

dening Lance Witt