Defender saka iman

»Ing layangku, aku kudu ngelingake sampeyan supaya nglawan iman sing biyen lan kabeh dipasrahake marang para suci. (Yudas 3).

Aku bubar ndeleng salah sawijine dhuwit recehan sing ditampa nalika ganti ing Inggris lan ndeleng prasasti sing ana ing saubenging potret ratu: »Elisabeth II DG Reg. FD. » Tegese: «Elisabeth II Ing Gratia Regina Fidei Defensor». Iki minangka ukara Latin sing bisa ditemokake ing kabeh koin ing Inggris lan tegese diterjemahake: "Elizabeth II, kanthi sih-rahmat Allah, Ratu, pembela iman." Kanggo Ratu kita, iki ora mung judhul ing pirang-pirang judhul liyane, nanging tanggung jawab lan banding manawa dheweke ora mung njupuk serius, nanging sing ditindakake kanthi setya sajrone pirang-pirang taun yen dheweke wis ana ing tahta.

Ing taun-taun pungkasan, pesen Ratu ing Natal ditahan kanthi nada Kristen sing padhet, kanthi jeneng Kristus lan kutipan saka Kitab Suci ing tengah pesen kasebut. Pesen saka Taun 2015 dianggep akeh kanggo dadi wong Kristen paling akeh amarga dheweke ngomong babagan pepeteng taun kepungkur lan bab cahya sing ana ing Kristus. Pesen-pesen kasebut katon dening atusan yuta wong ing saindenging jagad, lan Ratu njupuk kesempatan iki kanggo mbagekake iman dheweke karo pamirsa gedhe iki.

Mungkin kita ora bisa ngatasi jutaan wong, nanging uga ana kesempatan kanggo nuduhake sawetara iman. Kesempatan muncul ing panggonan kerja utawa ing sekolah, kulawargane utawa karo tangga teparo. Apa kita nggawe paling akeh kesempatan nalika muncul? Kita ora diarani "Pembela Iman", nanging kanthi sih-rahmat Gusti Allah, saben wong bisa dadi Pembela Iman yen kita nuduhake kabar apik apa sing ditindakake dening Gusti Allah kanggo jagad liwat Gusti Yesus Kristus. Saben kita nduwe crita kanggo nyritakake kepiye carane Gusti Allah makarya sajrone urip lan kepiye bisa kerja ing urip wong liya. Donya iki kudu cepet ngrungokake crita-crita kasebut.

Kita pancene manggon ing jagad peteng lan kita pengin ngiringi tuladha Ratu lan nyebar cahya Yesus, mbela iman kita. Kita uga duwe tanggung jawab iki, sing kudu ditindakake kanthi serius. Iku pesen penting sing ora bisa ditinggalake marang Ratu Inggris piyambak.

pandonga:

Rama, matur nuwun kanggo Ratu lan akeh layanan darmabakti taun. Muga-muga kita sinau saka tuladha lan dadi pembela iman ing pelayanan kita. Amin.

dening Barry Robinson


pdfDefender saka iman