Gambar kabeh Gusti Yesus

590 kabeh gambaran saka Gusti Yesus Aku bubar krungu critane ing ngisor iki: Pastur nyambut gawe khutbah nalika putrane 5 taun lagi sinau lan njaluk perhatian. Kaget amarga gangguan kasebut, dheweke nyuwil peta jagad dadi potongan cilik sing ana ing kamare lan ujar dheweke: Sawise sampeyan nggambar foto iki, aku bakal butuh wektu kanggo sampeyan! Kaget dheweke, anake wadon bali karo kabeh kertu sajrone 10 menit. Dheweke takon karo dheweke: sayang, kepiye carane? Sampeyan ora bisa ngerti jeneng kabeh bawana lan negara! Wangsulane: Ana gambar Yesus ing mburi lan aku sijine bagean-bagean kasebut menyang gambar. Dheweke ngucapake matur nuwun marang putrine kanggo gambar kasebut, netepi janjine, lan banjur nggarap khutbah kasebut, sing nyatakake bagean-bagean bagean babagan urip Yesus minangka gambar ing saindenging Kitab Suci.

Apa sampeyan bisa ndeleng gambaran sakabehe Yesus? Mesthi wae, ora ana gambar sing bisa nyritakake allah sing lengkap, sing pasuryane sumunar kaya srengenge kanthi kekuwatane. Kita bisa entuk gambaran sing luwih jelas babagan Gusti Allah kanthi nggabungake kabeh bagean saka kabeh naskah.
"Ing wiwitané Sang Sabda, lan Sang Sabda iku nunggil karo Allah, lan Allah iku Sang Sabda. Sakdurungé jagat ènèng, wujude Gusti Allah. Kabeh barang digawe kanthi padha, lan tanpa padha, ora ana sing digawe » (Yokanan 1,1: 3). Yaiku gambaran saka Gusti Yesus ing Prajanjian Anyar.

Gusti Allah dijelasake ing Prajanjian Lawas kepiye Yesus, minangka putrane Gusti Allah sing durung lahir, urip karo umat Israel. Yesus, Sabdanipun Gusti sing urip, mlaku bareng karo Adam lan Hawa ing Taman Edenden, mengko dheweke muncul karo Abraham. Dheweke perang karo Yakub lan nuntun umat Israel metu saka Mesir: "Nanging aku ora bakal ninggal sampeyan, para sadulur, kanthi ora nggatekake manawa leluhure kabeh ana ing sangisoring méga lan kabeh padha ngliwati segara; Kabeh padha kabaptis ana ing méga lan segara, lan kabeh padha mangan panganan spiritual sing padha lan kabeh padha ngombe minuman spiritual sing padha; amarga padha ngombe saka ing roh spiritual sing ngetutake dheweke; nanging watu kasebut dadi Kristus » (1 Korinta 10,1: 4-7; Ibrani).

Gusti Yesus wis dicethakake ing Prajanjian Lawas lan ing Prajanjian Anyar: "Tembung dadi daging lan manggon ing antarane kita, lan kita ndeleng kamulyane, sawijining kamulyan minangka siji-sijine Putrane Rama, kebak sih-rahmat lan kabeneran" (Yokanan 1,14).

Apa sampeyan ndeleng Gusti Yesus kanthi mripat iman minangka Juruwilujeng, Penebus, minangka Imam Agung lan sadulure? Prajurit nyekel Yesus supaya disalib lan dipateni. Gusti Allah nangèké wong mati sangka pati. Gambar lengkap saka Gusti Yesus Kristus manggon ing sampeyan yen sampeyan pretyaya marang Panjenengane. Ing kapercayan iki, Gusti Yesus dadi pangarep-arep lan menehi nyawane. Getih sing larang regane bakal marasake awakmu ing salawas-lawase.

dening Natu Moti