Rembugan bab wungune Gusti Yesus

177 kebangkitan kagem Gusti Yesus

Saben taun ing dina Minggu Paskah, wong Kristen ngumpul ing saindenging jagad kanggo ngrayakake kebangkitan Yesus. Ana sawetara wong salam karo salam tradisional. Pangucap iki: "Dheweke wungu!" Minangka tanggepan, wangsulan: "Dheweke wis wungu banget!" Aku seneng ngrameke kabar apik kanthi cara iki, nanging tanggapane kita salam iki bisa uga rada entheng. Iku meh kaya duwe "Dadi apa?" bakal nduwe. Sing nggawe aku mikir.

Akeh taun kepungkur nalika aku takon babagan pitakonan supaya bakal nglairake Yesus Kristus kanthi cethek banget, aku mbukak Kitab Suci kanggo nemokake jawaban. Nalika aku maca, aku weruh yen critane ora mungkasi cara salam iki.

Murid-murid lan para pengikut padha bungah, nalika ngerti manawa watu wis digulung, kuburan kosong lan Gusti Yesus wungu saka ing antarane wong mati. Gampang dilalekake manawa Gusti Yesus ngatingali para pengikute 40 dina sawise wungune lan menehi bungah banget.

Salah sawijining crita Paskah sing paling disenengi ing dalan menyang Emmaus. Loro wong kudu mlaku-mlaku kanthi stres banget. Nanging luwih saka perjalanan dawa sing nggawe dheweke ora semangat. Pikirane lan atine kruput. Ning, wong loro iki dadi pengikuté Kristus, lan mung sawetara dina kepungkur, wong sing diarani Juru Salamé disalib. Nalika mlaku, ana wong liya sing ora ndadak nyedhaki wong-wong mau, mlaku bareng karo wong-wong mau, banjur mlebu ing obrolan, njupuk ing papan kono. Dheweke mulang dheweke kanthi apik; diwiwiti karo para nabi lan nglajengake kabeh Kitab Suci. Dheweke mbukak mripat babagan makna urip lan tiwas saka gurune sing dikasihi. Wong liyo iki nemokake dheweke sedhih lan nggawa dheweke ngarep-arep nalika mlaku lan ngobrol.

Pungkasane dheweke teka ing panggonan sing dituju. Mesthi, wong-wong mau takon wong liyo sing wicaksana tinggal lan mangan karo wong-wong mau. Ora nganti wong liyo diberkahi lan nyuwil roti sing diwiwiti ing wong lan padha dikenal minangka wong sing ana - nanging banjur lunga. Pangéran, Yésus Kristus, ngetingal marang wong-wong mau minangka daging siji. Ora ana sing nyingkiri; Dheweke pancen wungu.

Sajrone pelayanane telung taun, dheweke nindakake prasaja:
Dheweke diwenehi panganan 5.000 wong nganggo roti lan iwak; Panjenengané nambani wong lamur lan wong wuta; dhemit-dhemit padha nundhungi dhemit lan urip maneh; dhèwèké mlaku ing banyu lan nulungi salah sawijining muridé sing padha! Sasampunipun seda lan wungunipun, Yesus nindakaken pelayanan kanthi beda. Sajrone 40 dina sadurunge Munggah, Yesus nuduhake yen Pasamuwan kudu urip apik. Lan apa sing katon kaya iki? Dheweke wis sarapan bareng para sakabate, dheweke mulang lan nyengkuyung kabeh wong sing ketemu. Dheweke uga nulungi wong-wong sing ragu. Banjur, sadurunge mlebu swarga, Gusti Yesus ndhawuhake para sakabate supaya padha nindakake uga. Conto Yesus Kristus ngelingake aku babagan apresiasi babagan komunitas iman. Kita ora pengin tetep ana ing ngarep lawang gereja kita, kita pengin tekan njaba apa sing ditampa lan nuduhake katresnan marang wong liya.

Kita nempatake pentinge kanggo nggayuh kabeh kabecikan, sih-rahmat lan mbantu wong-wong ing ngendi bisa nemokake. Iki bisa tegese mung nuduhake dhaharan karo wong liya, kaya sing ditindakake dening Yesus ing Emmaus. Utawa, bantuan iki ditulis kanggo nawakake kulo utawa nawakake kanggo blanja kanggo wong tuwa, utawa bisa uga menehi pesen semangat kanggo kanca sing ora duwe pengarep-arep. Gusti Yesus ngelingake carane, kanthi cara sing gampang, dheweke bisa sesambungan karo wong, cara ing dalan menyang Emmaus lan pentinge amal. Penting yen kita ngerti kebangkitan spiritual sing dibaptis. Saben wong sing percaya marang Kristus, lanang utawa wadon, pancen titah anyar - anak saka Gusti Allah. Roh Suci menehi urip anyar - urip Gusti Allah ing kita. Minangka makhluk anyar, Roh Suci ngganti kita dadi luwih lan melu karo tresnane Sang Kristus sing sampurna marang Gusti Allah lan manungsa. Yen urip kita ana ing Kristus, kita bakal duwe bagean ing urip, loro-lorone ing kabungahan lan katresnan sing dawa. Kita dadi pendhidhikan saka sangsara, seda, kabeneran, wungune maneh, munggah lan pungkasane ngluhurake. Minangka putrane Gusti Allah, kita dadi pewaris bareng karo Kristus, sing kalebu ing hubungan sing sampurna karo Bapake. Ing babagan iki, kita diberkahi karo kabeh sing ditindakake dening Sang Kristus kanggo kita, supaya kita dadi anak-anak sing ditresnani dening Gusti Allah, digabung karo Panjenengane - mesthi ana ing kamulyan!

Mangkene jagad Pasamuwan Donyane (WKG) nggawe komunitas khusus. Kita setya dadi tangan lan sikil Yesus Kristus ing saben level organisasi kita sing paling dibutuhake. Kita pengin tresna karo wong liya, kaya sing dikasihi dening Gusti Yesus Kristus, amarga ora ana sing nandhang semangat, menehi harapan kanggo wong sing butuh, lan nggawa katresnan saka Gusti Allah babagan perkara-perkara cilik lan gedhe. Ing wektu nalika ngrayakake kebangkitan Yesus lan urip anyar ing kita, aja lali yen Gusti Yesus Kristus tetep makarya. Kita kabeh melu pelayanan iki, apa ana ing bledug utawa njagong ing meja makan. Aku matur nuwun kanggo dhukungan rezeki, kanggo partisipasi sampeyan, kanggo layanan penting kanggo komunitas lokal, nasional lan global.

Ayo kita ngrayakake kebangkitan,

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL