Prihatin babagan kawilujengan panjenengan?

Napa masarakat, lan wong Kristen sing ngakoni awake dhewe, ora bisa precaya marang sih-rahmat tanpa syarat? Pandhangan sing umum ing antarane umat Kristen saiki isih pungkasane keslametan gumantung karo apa sing wis ditindakake utawa sing durung ditindakake. Gusti Allah iku luhur banget, mula ora ana wong sing bisa ngalang-alangi; nganti saiki ora bisa dicekel. Jero nganti sampeyan ora bisa ngatasi. Apa sampeyan ngelingi lagu Injil tradisional kasebut?

Bocah-bocah cilik seneng melu lagu iki amarga bisa ngiringi ukara kanthi gerakan sing cocog. "Dadi dhuwur" ... lan terus tangane; "Nganti saiki" ... lan nyebarake tangane amba: "jero banget" ... lan jungkuk nganti bisa. Nyenengake nyanyi lagu sing endah iki lan bisa mulang marang bebener sing penting babagan sifat Allah. Nanging nalika saya tuwa, isih akeh sing percaya? Sawetara taun kepungkur, Muncul Tren - jurnal Pusat Penelitian Agama Princeton - nglaporake manawa 56 persen Amerika, sing umume nggambarake awake dhewe minangka wong Kristen, ujar manawa mikirake sedane, dheweke rumangsa banget utawa cukup prihatin, "tanpa Pangapunten Gusti ». 

Laporan kasebut, adhedhasar panaliten dening Institut Gallup, nambah: "Asil kaya kasebut nambah pitakon apa Kristen ing Amerika Serikat ngerti apa tegese Kristen" sih-rahmat "lan menehi saran kanggo nguatake ajaran Alkitab ing wong-wong Kristen. Kanggo mulang gréja. Napa wong-wong lan wong-wong sing ngaku-ngaku Kristen ora mungkin percaya marang sih-rahmat tanpa syarat? Dhasar Reformasi Protestan yaiku ajaran Alkitab manawa kawilujengan - pangapura sakabehane dosa lan rekonsiliasi karo Gusti Allah - mung dirampungake dening sih-rahmat Gusti.

Nanging, tampilan sing ana ing antarane wong-wong Nasrani isih manawa kaslametan pungkasane gumantung karo apa sing wis ditindakake utawa ora ditindakake. Siji mbayangake imbangan ketuhanan sing gedhe: tumindak sing apik ing siji bokor lan tumindak ala ing liyane. Mangkuk kanthi bobot paling gedhe penting banget kanggo kawilujengan. Ora kaget amarga kita wedi! Apa bakal dadi pengadilan, amarga dosa kita wis tumpukan "dadi dhuwur", mula bapak ora bisa nyawang dheweke, "akeh banget" getih Yesus ora bisa nutupi, lan yen kita "suda" Roh Suci ora bisa nyedhak maneh? Sing sejatine, kita ora kudu kuwatir apa wae manawa Gusti bakal ngapura; dheweke wis nate nindakake: "Kristus séda kanggo kita nalika kita isih dosa," Kitab Suci ngandhani ing Roma 5,8.

Kita dianggep mung amarga Yesus seda lan wungu maneh kanggo kita. Ora gumantung saka kualitas ketaatan kita. Malah ora gumantung karo kualitas iman. Sing penting yaiku iman Yesus. Sing kudu ditindakake yaiku percaya marang dheweke lan nrima hadiah apik. Gusti Yesus ngandika: «Kabeh bapak sing dipasrahake marang Aku, lan sapa sing marani Aku, aku ora bakal nyinggirake. Amarga Aku teka saka swarga ora nindakake karepku, nanging karsane wong-wong sing ngutus Aku. Nanging iki minangka karsane wong sing ngutus aku, yen ora ilang apa-apa sing diwenehake marang aku, nanging mbesuk ing dina terakhir. Amarga iki karsane bapakku, sapa sing ndeleng lan pracaya marang anak iku nduwèni urip langgeng; lan Aku bakal nangèkaké dheweke ing dina terakhir » (Yoh. 6,37-40,). Yaiku karsane Gusti Allah kanggo sampeyan. Sampeyan ora kudu wedi. Sampeyan ora kudu kuwatir. Sampeyan bisa nampa hadiah Gusti Allah.

Grace ora ditampa dening definisi. Iku ora dadi biaya. Iku sih katresnan gratis Gusti Allah. Saben wong sing kepéngin nampa wong-wong mau bakal ditampa. Kita kudu ndeleng Gusti Allah ing perspektif anyar, kaya sing bener bener bener. Gusti Allah iku Panebus kita, ora kita pedhang. Panjenenganipun punika Juruwilujeng kita, sanes pemusnah kita. Dheweke kanca, ora musuh kita. Gusti Allah ana ing kita.

Yaiku pesen saka Kitab Suci. Iku pesen saka sih-rahmat Gusti. Hakim wis nindakake kabeh sing perlu kanggo njamin kawilujengan. Yaiku kabar apik sing digawa Yesus. Sawetara versi lagu Injil lawas pungkasan karo korus, "Sampeyan kudu mlebu liwat lawang". Pintu ora mlebu sing didhelikake sing mung sawetara wong sing bisa nemokake. Ing Matius 7,7: 8, Yesus takon marang kita: «Takon, bakal diwenehake marang sampeyan; ngupaya, sampeyan bakal nemokake; nuthuk, supaya sampeyan bakal dibukak. Amarga sapa sing njaluk ana, bakal tampa; lan sapa sing nggoleki ing kono, nemokake; lan sapa sing nuthuk, bakal dibukak. »

dening Joseph Tkach


pdfPrihatin babagan kawilujengan panjenengan?