Alam semesta ngembangake

Sih-rahmat Allah luwih akeh tinimbang jagad raya sing langgeng.
Minangka Albert Einstein satus taun kepungkur (ing taun 1916) nerbitake téori relativitas umum, dheweke ngganti jagad ilmiah ing salawas-lawase. Salah sawijining penemuan groundbreaking sing paling apik kanggo menehi hasil karo ekspansi alam semesta. Kasunyatan sing nggumunake iki ora mung ngelingake sejatine jagad iki, nanging uga pratelan saka masmur: amarga kaya langit ing ndhuwur bumi, dheweke nuduhake sih-rahmat marang wong-wong sing padha wedi-asih marang dheweke. Kados dene sisih wetan saking sisih kilen, nglereni panerak kita saking kita (Jabur 103,11: 12).

Ya, sih-rahmate Gusti Allah iku banget nyata amarga kurban Putraning Putra-Nya, Gusti kita Yesus. Tembung saka psalmist, "Tebih saka Wétan saka Kulon," kanthi sengaja nyedhaki imajinasi kita dadi gedhene ngluwihi alam semesta sing bisa ditemokake. Akibaté, ora ana sing bisa mbayangaké jangkahé kawilujengan kita ing Kristus, utamané ngemot apa sing kalebu.

Dosa kita kapisah saka Gusti Allah. Nanging pati ing salib Kristus wis ngganti kabeh. Jurang antarane Gusti Allah lan kita ditutup. Gusti Allah ngrukunake dunya kanggo awake dhewe ana ing Sang Kristus. We are diundang menyang tetunggalan minangka ing kulawarga, ing sesambetan sampurna karo Gusti Allah Triune kanggo kabeh kalanggengan. Panjenengane dikirim kita Roh Suci, sing mbantu kita nyedhak marang Panjenengane lan masrahake urip kita marang dheweke supaya kita dadi kaya Kristus.

Wektu salawasé sampeyan katon ing langit wengi, elinga yen sih-rahmat Allah ngluwihi kabeh dimensi ing alam semesta lan malah jarak paling dawa kita ngerti sing cilik tinimbang karo apa kang katresnan kanggo kita.

Aku Yusuf Tkach
Iki kontribusi saka seri "Speaking of LIFE" (Tembung-tembung Urip).


pdfAlam semesta ngembangake