Ketemu karo Gusti Yesus

639 ketemu karo yesus Kaloro kanca kolega saya gedhe ing paroki sing beda banget. Aku ora kelingan wiwitane, nanging aku cepet ngerti yen dheweke ngomong babagan agama ing kantor. Sawise maneh, agama Kristen ana ing ngarep - kanthi kritik sing jelas. Aku kepengin banget ngandhani wong-wong mau yen aku arep mlebu greja, nanging aku njaluk dheweke terus ngomong amarga aku kepenak tenan. Apa sebutan komentar negatif sampeyan?

Loro-lorone padha ora seneng banget karo tumindak sing ora sopan saka sawetara pimpinan gereja lan paroki. Dheweke wis ninggalake Greja nanging isih kena pengaruh tumindak ala. Kabeh mau ngelingake aku sawetara sedulur sing ora pengin apa-apa maneh karo Greja, amarga wis ngalami pengalaman sing ora nyenengake taun-taun kepungkur. Dadi, ana akeh bekas greja sing nesu banget lan nesu amarga tumindak sing ora dipikirake lan egois saka wong-wong Kristen.

Aku empati yen sing kena pengaruh ora pengin dadi bagean maneh; pengalamane nggawe dheweke angel nampa Injil. Apa ana cara metu? Aku crita Crita Thomas, yaiku sakabate Yesus, menehi pratelan sing nyengkuyung. Thomas yakin manawa para sakabate liyane salah - omongane apik yen pratelan yen Yesus wungu saka ing antarane wong mati! Thomas ngerti persis babagan kedadeyan sekitar sedane Gusti Yesus, lan dheweke uga bisa ndeleng salib kasebut dhewe. Pengalaman dheweke ngandhani yen ana sing dicritakake mesthi salah. Banjur ana reuni karo Gusti Yesus. Gusti Yesus ngandika marang Thomas: "Gulung driji sampeyan lan delengen tanganku, lan tanganmu banjur wenehake ing sisihku, lan aja padha precaya, nanging percaya!" (Yokanan 20,27). Saiki kabeh dadi jelas kanggo dheweke. Thomas mung bisa nggawa ukara cekak: "Dhuh Pangeran kawula lan Gusti Allah kawula!" (Ayat 28).

Aku ndedonga, supaya sedulurku lan kanca kolega akhire nemoni Yesus lan dheweke bakal ngilangi kabeh alangan supaya dheweke bisa precaya marang dheweke. Aku durung nate weruh pangowahan ing umume sing dungane dungo. Nanging karo sawetara wong, aku kepengin weruh apa Gusti Allah lagi kerja ing panggung. Temenan ana pangowahan sing rada cilik tumrap sawetara masalah. Dheweke dudu trobosan, nanging cukup pituduh supaya aku tetep ndedonga!

Gusti Yesus, lumantar Roh Suci, ngowahi pikirane wong-wong sing duwe iman yen precaya. Dheweke bisa uga ngundang aku menyang murid anyar kanthi nuduhake iman marang dheweke. Nanging aku melu, aku ngerti tenan yen mung Yesus sing ngowahi resistensi dadi iman. Dadi aku tetep ndonga supaya wong liya bisa nemoni Yesus. Dheweke uga, kaya Thomas, bakal weruh Yesus kanthi cahya sing anyar.

dening Ian Woodley