A manggen urip?

558 urip sing dirampungake Gusti Yesus nerangake manawa dheweke wis rawuh, supaya wong-wong sing nampani dheweke bisa urip kanthi kebak. Dheweke kandha: "Aku wis teka supaya dheweke bisa duwe urip sing akeh" (Yokanan 10,10). Aku takon sampeyan: "Apa urip sing wis kawujud?" Mung nalika ngerti apa urip kaya lengkap, kita bisa ngadili apa janji Yesus Kristus iku sejatine sejatine. Yen kita mung ngerteni pitakon iki saka sudut pandang aspek fisik, mula wangsulane cukup ringkes lan bisa uga ana dasar sing padha preduli saka ngendi kita manggon utawa ing endi kita manggon. Kesehatan sing apik, hubungan kulawarga sing kuat, kekancan sing apik, penghasilan sing cukup, karya sing menarik, tantangan lan sukses, dingerteni dening wong liya, ujar, macem-macem panganan sehat, istirahat sing cukup utawa seneng-seneng.
Yen kita ngganti perspektif lan nyawang urip saka perspektif Alkitab, dhaptar bakal beda banget. Urip bisa bali menyang Pencipta, lan sanajan wiwitane nolak manungsa supaya urip cedhak, tresna karo wong lan duwe rencana kanggo nggawa dheweke bali menyang Rama Swarga. Rencana sing dijanjekake iki kanggo kawilujengan ilahi diturunake kanggo kita ing crita babagan hubungane Gusti Allah karo kita manungsa. Pakaryan putrane Yesus Kristus wis nate nate bali maneh. Iki kalebu janji sing bakal ngepungake urip langgeng, sing bareng karo dheweke ing hubungan bapak-anak sing akrab.

Utami prioritas sing netepake urip kita akeh dipengaruhi dening perspektif Kristen, lan definisi urip sing diisi uga katon beda banget.
Ing sisih ndhuwur dhaptar kita bisa uga dadi sesambungan karo Gusti Allah, uga pangarep-arep urip langgeng, pangapuraning dosa, kesucian kalbu, tujuan sing jelas, partisipasi ing tujuan Allah ing kene lan saiki, bayangan saka gaib Sifat ing imperfection ing jagad iki, uga ngrasakake sesrawungan manungsa karo katresnaning Allah. Aspek spiritual urip sing wis dirampungake bisa ngatasi kepinginan kanggo ngrampungake fisik-fisik sing lengkap.

Yésus kandha: "Sapa waé sing kepengin njaga uripé, bakal kélangan; lan sapa sing kélangan nyawané kanggo aku lan kanggo Injil, bakal njaga. Sawise kabeh, apa gunane kanggo mbantu wong menang kabeh jagad lan ngrusak jiwane? » (Tandhani 8,35-36). Dadi, sampeyan bisa menehi kabeh tandha ing dhaptar pisanan kanggo awake dhewe lan isih ilang urip langgeng - urip bakal dibuwang. Yen, ing tangan liyane, sampeyan bisa menehi barang ing dhaptar nomer loro kanggo awake dhewe, urip sampeyan, sanajan sampeyan ora weruh dhewe diberkahi karo kabeh wong ing dhaptar kapisan, bakal dilantik kanthi sukses banget ing pangerten tembung kasebut dhewe.

Kita ngerti saka Prajanjian Lawas, manawa Gusti Allah duwe hubungane karo suku-suku Israel. Dheweke negesake kabeh liwat prajanjian sing digawe karo dheweke ing Gunung Sinai. Kuwi kalebu kewajiban supaya netepi dhawuhe lan berkah nalika ana ketaatan utawa sumpah sing bakal ditampa minangka asil saka taat (5 Mo 28; 3th Mo 26). Kunjungan sing dijanjekake kanggo ngetutake janji, kalebu kewan sing sehat, panen sing sehat, panen sing apik, kemenangan saka mungsuh negara, utawa udan ing musim tartamtu.

Nanging Gusti Yesus rawuh kanggo nganakake prajanjian anyar adhedhasar sedane korban ing salib. Iki ana gandhengane karo janji-janji sing ngluwihi "kekarepan lan kesejahteraan fisik", sing dijanjekake karo Prajanjian Lama sing ditindakake ing Gunung Sinai. Prajanjian Anyar duwe "janji sing luwih apik" (Ibrani 8,6), yaiku kalebu peparinge urip langgeng, pangapuraning dosa, peparinge Sang Roh Suci sing makarya ing awake dhewe, sesambungan karo anak-anak sing cedhak karo Gusti Allah, lan liya-liyane. Janji kasebut duwe berkah langgeng kanggo kita - ora mung kanggo urip iki, nanging kanggo kabeh wektu.

"Urip sing wis dirampungake" sing diwenehake Gusti Yesus luwih akeh tinimbang sing apik tinimbang urip sing apik ing kene lan saiki. Kita kabeh pengin urip sing apik ing jagad iki - ora ana sing luwih seneng milih rasa sakit kanggo nandhang kesejahteraan! Ditampilake saka sudut pandang sing beda lan diadili saka kadohan, mula jelas manawa urip sampeyan mung bisa nemokake makna lan tujuane babagan kasugihan spiritual. Gusti Yesus tetep setya tuhu. Dheweke janji sampeyan "urip sajati" - lan saiki wis dadi sampeyan.

dening Gary Moore