Ngemut woh sing apik

264 Kristus iku wit sing kita aran Kristus minangka wit anggur, kita minangka cabang! Anggur wis dipanen kanggo nggawe anggur nganti ewonan taun. Iki minangka proses sing angel amarga butuh master rong ruangan sing berpengalaman, lemah sing apik lan wektu sing sampurna. Vintner nyusut lan ngresiki anggur lan nonton anggur mateng kanggo nemtokake wektu panen sing tepat. Pancen kerja keras, nanging nalika kabeh bisa ditindakake, upaya kasebut bisa ditindakake. Gusti Yesus ngerti babagan anggur sing apik. Ajaib kaping pisanan yaiku ngowahi banyu dadi anggur sing paling apik sing durung dirasakake. Sing penting yaiku luwih saka iku. Ing Injil Yohanes, kita maca babagan carane nerangake hubungane karo saben wong: "Aku iki wit anggur sing sejati lan Bapakku dadi tukang kebon anggur. Saben cabangku sing ora metokake woh, bakal dijupuk; lan saben wong sing metokake woh, iku bakal kasucèkake supaya metokake woh liyane » (Yokanan 15,1: 2).

Minangka Vine sehat menehi kita Yésus karo aliran anteng gaya ingkang gesang lan kang rama tumindak minangka nyewo sing mangerténi nalika lan ing ngendi kanggo njupuk adoh nglarakake, dying cabang, supaya kita tuwuh kuwat lan luwih bebas ing arah tengen. Mesthi wae, dheweke bisa ngetokake woh sing apik. - Iki woh kita tekan liwat ngarsane Sang Roh Suci ing gesang kita. Iku nuduhake ing: katresnan, kabungahan, tentrem, sabar, kebecikan, kabecikan, kesetiaan, kaluputan, lan kontrol. Minangka karo anggur apik, proses ngowahi gesang kita saka prau sing rusak kanggo karya rampung panebusan njupuk wektu sing suwe. Path iki bisa digandhengake karo pengalaman sing angel lan angel. Muga-muga, kita duwe sabar, wicaksana, lan mahabekti, Juruslamet sing dadi anggur lan winemaker, lan sing nuntun proses penebusan kita kanthi rahmat lan katresnan.

dening Joseph Tkach


pdfNgemut woh sing apik