Nalika wektu sing bener

509 nalika wektu iku munggah Wong seneng ujar yen Gusti Allah mesthi milih wektu sing tepat lan aku yakin yen iki pancen bener. Salah sawijining kenangan babagan kursus ing Kitab Suci pamula yaiku "pengalaman ahaa" sing aku alami nalika sinau yen Yesus tekan ing bumi ing wektu sing tepat. A guru nerangake carane kabeh ing jagad iki kudu cocog kanthi cocog supaya kabeh wangsit babagan Yesus bakal rampung.

Paulus ngomong karo pasamuwan ing Galatia babagan masa kanak-kanak lan ana ing pangawulan kekuwatan ing jagad iki. "Nanging bareng wis rampung, Gusti Allah ngutus putrane, lair saka wong wadon lan nate ngetrenake ukum kanggo ngluwari wong-wong sing ana ing ukum, supaya kita bisa dadi anak (hak lengkap bocah) ditampa » (Gal. 4,4: 5). Yesus miyos nalika wekdal kasampurnan. Ing Kitab Suci Elberfeld mangkene: "yen akeh banget wektu teka".

Rasi lintang lan lintang-lintang pas. Budaya lan sistem pendidikan kudu disiapake. Teknologi utawa nonexistence iku bener. Pemerintah Bumi, utamane wong-wong Rum, padha tugas ing wektu sing tepat.

Komentar ing Kitab Suci nerangake: «Nalika semana« Pax Romana » (Damai Romawi) ngambah bagean gedhe saka jagad beradab lan perdagangan lan perdagangan bisa uga kaya sadurunge. Dalan gedhe sing nyambungake kekaisaran kaisar lan macem-macem wilayah kasebut digandhengake kanthi cara sing luwih pinunjul dening kabeh wong Yunani. Nambah kasunyatan manawa jagad iki ana ing jurang moral, sanajan wong-wong kafir padha nangis lan keluwen spiritual ana ing endi wae. Iki wektu sing cocog kanggo rawuh Kristus lan panyebaran Injil Kristen awal. (Cathetan Injil Expositor).

Kabeh unsur kasebut diputer peran nalika Gusti Allah milih wektu iki banget kanggo miwiti kang tetep minangka manungsa lan Gusti Allah ing Gusti Yesus lan cara kanggo salib. Apa kebetulan sing luar biasa acara. Siji bisa mikirake anggota orkestra sing nganakake bagean-bagean individu saka simfoni. Ing wayah wengi konser, kabeh bagian, pinter lan apik diputer, teka ing harmoni sing apik. Konduktor ngunggahake tangane kanggo menehi sinyal screschendo final. Swara timpani lan ketegangan sing dibangun wis bubar kanthi klimaks sing menang.

Yesus minangka titik kemuncak iki, puncak, puncak, puncak kawicaksanan, kekuwatan lan katresnan Gusti Allah! "Amarga kasampurnane allah ana ing awake dhewe" (Kolose 2,9).

Nanging nalika waktune wis rampung, Kristus rawuh, sing dadi kekarepan penuh Ketuhanan. «Supaya ati bisa dirasakake, nyawiji karo katresnan lan kabeh kasugihan ing kepastian pangerten kanggo menehi kawruh babagan misteri Gusti Allah, yaiku Kristus, sing kabeh ngurmati kawicaksanan lan kawruh didhelikake» (Kolose 2,2-3 Alkitab Eberfeld). Aleluya lan Merry Christmas!

dening Tammy Tkach


pdfNalika wektu sing bener