Resolusi taun anyar paling apik

625 resolusi taun anyar paling apik Apa sampeyan nate mikir yen malam taun anyar penting kanggo Gusti Allah? Gusti Allah kalebu ing wektu sing diarani langgeng. Nalika nggawe manungsa, dheweke nggawe skema temporal sing dipérang dadi pirang-pirang dina, minggu, wulan lan taun. Ana macem-macem tanggalan sing digunakake wong ing bumi iki. Taun Anyar Yahudi ora dirayakake ing dina sing padha karo wengi taun anyar, nanging ana prinsip sing padha. Ora preduli tanggalan sing sampeyan gunakake, Dina Taun Anyar mesthi dina pisanan ing wulan kapisan taun tanggalan. Wektu iku penting kanggo Gusti Allah. Jabur mbentuk maneh pandongane Nabi Musa, nalika dheweke ndedonga supaya bisa menehi kawicaksanan nalika ngrampungake wektu: "Dina kita umur pitung puluh taun, lan nalika ana kekuwatane, wolung puluh taun, lan bangga dadi usaha lan sia-sia, amarga padha cepet-cepet cepet wis rampung lan kita mabur mrana. Dadi, ajaren supaya dietung dina supaya bisa duwe ati sing wicaksana! " (Jabur 90,10 lan 12 Alkitab Eberfeld).

Siji bab sing diwulangake ing Injil babagan sipate Gusti Allah yaiku Panjenengane nyetel kacepetan lan nindakake samubarang wektu sing pas. Yen ana prekara sing kedadeyan ing dina kaping pisanan utawa kaping rong puluh ing wulan kasebut, mula bakal kedadeyan ing dina kasebut, nganti jam, uga nganti menit kasebut. Iki dudu kebetulan utawa darurat, iku jadwal Gusti Allah. Uripe Yesus direncanakake nganti paling cilik babagan wektu lan papan. Malah sadurunge Yesus lair, rencana wis disiapake lan Yesus nindakake. Kuwi minangka salah sawijining prekara sing mbuktekake sipat gaib Yesus. Ora ana sing bisa prédhiksi kepiye panguripane dhewe, kaya Yesus lan para nabi sadurunge. Lairé Yesus lan panyaliban lan wungunipun uga diramalake dening para nabi pirang-pirang taun sadurunge kedadeyan kasebut. Gusti Allah nindakake lan ngucapake akeh perkara ing Dina Taun Anyar Yahudi. Mangkene telung conto saka sejarah Alkitab.

Pethi Nuh

Nalika Nuh ana ing prau nalika pasang surut, pirang-pirang wulan kepungkur sadurunge banyu mudhun. Nalika Dina Taun Anyar nalika Nuh mbukak jendhela lan weruh banyune mbleset. Nuh tetep ing prau suwene rong wulan maneh, bisa uga amarga dheweke wis biasa lan kepenak sing ditawakake kapal. Gusti Allah ngandika marang Nuh lan ujar: "Metua saka prau, kowé lan bojomu, anakmu lanang lan bojoné putra-putrimu." (Pangentasan 1).

Gusti Allah njaluk Nuh metu saka pethi, sawise kabeh bumi saiki wis garing. Kadhangkala kita kebanjiran masalah ing urip kita. Kadhangkala kita kepepet ing dheweke lan kepenak banget bisa dipisahake. Kita wedi nilar wong-wong mau. Ora preduli zona nyaman apa sampeyan ana, ing Taun Anyar 2021 Gusti Allah bakal ngucapake tembung kaya sampeyan karo Nuh: Metua! Ana jagad anyar lan nunggu sampeyan. Banjir taun kepungkur bisa uga mbanjiri, ngalahake, utawa nantang sampeyan, nanging ing Dina Taun Baru pesenane Gusti Allah kanggo sampeyan supaya miwiti maneh lan bakal ngasilake. Dikandhani manawa bocah sing wis ngobong bakal nyingkirake geni, nanging sampeyan ora kudu wedi. Taun anyar bakal diwiwiti, mula metu - banyune sing tekan sampeyan wis asat.

Pembangunan candhi

Gusti Allah ndhawuhi Musa supaya yasa candhi kanthi bentuk tendha. Iki nglambangake papan sing dipanggoni Gusti Allah karo manungsa. Sawise bahan disiapake, Gusti Allah ngandika marang Musa: "Kowé kudu nyiyapake Kémah Suci ing dina kapisan ing wulan kapisan" (Pangentasan 2: 40,2). Mbangun pondok potlot minangka tugas khusus sing diwenehake kanggo dina khusus - Dina Taun Baru. Pirang-pirang taun sabanjure, Raja Suleman yasa candhi saka bahan padhet ing Yerusalem. Kuil iki dirusak lan dilecehake dening masarakat ing jaman mbesuk. Raja Hizkia mutusake ana prekara sing kudu diowahi. Para imam banjur mlebu ing padaleman suci lan wiwit ngresiki ing Dina Anyar: «Nanging para imam banjur mlebu ing njero padalemane Pangeran Yehuwah kanggo ngresiki, lan nyelehake barang-barang najis sing ana ing padalemane Sang Yehuwah ing ramalan ing Pedalemané Allah, lan wong-wong Lèwi padha njupuk lan digawa metu menyang kali Kidron. Nanging pengabdian diwiwiti tanggal kaping pisanan ing wulan kapisan, lan ing dina kaping wolu ing wulan mau banjur mlebu ing teras Pangeran Yehuwah lan nyucekake padalemane Pangeran Yehuwah wolung dina, lan ing tanggal nembelas wulan kapisan padha ngrampungake pagawean mau (2 Kr 29,16-17).

Apa tegese kanggo kita? Ing Prajanjian Anyar, Paulus ujar manawa kita dadi padalemane Gusti Allah: «Apa sampeyan ora ngerti manawa sampeyan minangka Pedalemané Allah lan Rohing Allah dumunung ana ing kowé? Yen ana wong sing ngrusak padalemane Gusti Allah, Gusti Allah bakal ngrusak dheweke, amarga padalemane Gusti Allah iku suci - sampeyan » (1 Korinta 3,16)
Yen sampeyan durung precaya marang Gusti Allah, Gusti Allah ngajak sampeyan ngadeg dadi padalemane lan bakal rawuh lan manggon ing sampeyan. Yen sampeyan wis precaya marang Gusti Allah, mula pesenane padha karo pesen saka wong Lewi ing ewonan taun kepungkur: ngresiki candhi ing Dina Taun Anyar. Yen sampeyan wis najis amarga ora murni seksual, hawa nepsu, permusuhan, pasulayan, butarepan, bledosan nesu, egois, perselisihan, meri, mabuk, lan dosa liyane, Gusti Allah ngundang sampeyan supaya diresiki lan diwiwiti ing Dina Anyar. Apa sampeyan wis miwiti? Sampeyan bisa dadi resolusi Taun Anyar sing paling apik ing urip sampeyan dadi candhi Allah.

Ninggalake Babel!

Ana pengalaman Taun Anyar liyane sing kacathet ing buku Ezra. Ezra minangka wong Yahudi sing urip ing pembuangan karo wong-wong Yahudi liyane ing Babel amarga Yerusalem lan Padaleman Suci wis dirusak dening wong Babil. Sawuse Yerusalem lan Padaleman Suci dibangun maneh, Ezra juru tulis banjur mutusake bali menyang Yerusalem. Dheweke kepengin mulang wong-wong kanthi tuntas babagan tulisan suci. Kita kaya ngono uga ngomong karo sampeyan: Dina iki kita dadi candhi spiritual saka Gusti Allah lan greja. Dadi candhi kasebut minangka simbol kanggo kita wong-wong sing precaya lan Yerusalem minangka simbol kanggo greja. "Amarga nalika tanggal kapisan ing wulan kapisan dheweke mutusake arep munggah saka ing Babel, lan ing dina kapisan wulan kaping lima, dheweke tekan ing Yerusalem, amarga astane Gusti Allahe ana ing tangane." (Esra [ruang]] 7,9).

Dheweke mutusake metu saka Babel ing Dina Anyar. Ing Dina Taun Anyar iki sampeyan uga bisa milih bali menyang greja (diwakili Yerusalem) kanggo bali. Sampeyan bisa uga terjebak ing gaya urip, karya, lan kesalahan sampeyan ing Babel. Ana penganut sing isih kasukman ing Babil, sanajan bisa ngrampungake tugas penting saka Yerusalem, gereja kasebut. Kaya Esra, sampeyan saiki bisa milih bali menyang omah - menyang greja. Gereja sampeyan ngenteni sampeyan. Bisa dadi lelungan sing abot, utamane langkah pertama menyang omah. Sampeyan ngerti, lelungan sing dawa diwiwiti kanthi langkah pertama ing dina kaping pisanan ing wulan kapisan. Suwene patang wulan Esra teka. Sampeyan duwe kesempatan kanggo miwiti dina iki.

Muga-muga sampeyan bisa ndeleng maneh ing wayah wengi Taun Anyar lan ujar: "Aku seneng, kaya Nuh, aku metu saka zona nyaman pethi, menyang donya anyar sing wis disiapake dening Gusti Allah. Kaya Musa, sing nyiyapake tarub ing Dina Anyar, utawa kaya Ezra, sing mutusake ninggalake Babel kanggo sinau luwih akeh babagan Gusti Allah! " Muga-muga sampeyan taun sing apik banget!

dening Takalani Musekwa