Wekdal punika wiwitan sing anyar

386 mburi iku awal sing anyar Yen ora ana masa depan, Paulus nyerat, dadi bodho banget percaya marang Kristus (1 Korinta 15,19). Wangsit minangka bagean penting lan iman saka Kristen. Wangsit ing Kitab Suci nyariosaken babar pisan. Kita bisa narik akeh kekuwatan lan wani yen kita fokus ing pesen utami, dudu ing rincian sing bisa dibantah.

Tujuan prophecy

Wangsit punika mboten dhasar piyambak - punika ngandharaken bebener sing luwih dhuwur. Yaiku Gusti Allah ngrujuk manungsa karo awake dhewe, Gusti Allah; Gusti Allah ngapura dosané awaké déwé. yen dheweke ndadekake kita kanca kanca saka Gusti Allah. Kasunyatan iki nyatakake prophecy. Wangsit ana ora mung kanggo prédhiksi acara nanging kanggo referensi marang Gusti Allah. Dheweke ngandhani yen Gusti Allah, apa Panjenengane, apa sing Panjenenganake lan apa sing dheweke ngarepake. Wangsit nyatakaké manungsa kanggo ngrungokake rekonsiliasi karo Gusti Allah liwat iman marang Gusti Yesus Kristus.

Akeh ramalan tartamtu sing wis kelakon ing jaman Prajanjian Lawas, lan kita ngarepake luwih akeh sing bakal kelakon. Nanging kanthi kabeh wangsit, fokus yaiku ana perkara sing beda banget: panebus - pangapuraning dosa lan urip langgeng sing ditindakake liwat Yesus Kristus. Wangsit nuduhake manawa Gusti Allah dadi pituduh sejarah (Daniel 4,14); iku nguatake kapercayan kita marang Kristus (Yokanan 14,29) lan menehi pangarep-arep kanggo masa depan (1Th4,13-18).

Antarane liyane, Nabi Musa lan para nabi nulis babagan Kristus manawa dheweke bakal dipateni lan digedhekake (Lukas 24,27:46 lan). Dheweke uga prédhiksi acara sawise wungune Gusti Yesus, kayata martakake Injil (Ayat 47).

Wangsit nuduhake kita kawilujengan ing Kristus. Yen kita ora ngerteni iki, kabeh wangsit ora ana gunane kanggo kita. Mung liwat Kristus bisa mlebu Kraton sing ora bakal entek (Daniel 7,13: 14-27 lan).

Kitab Suci ngumumake bali saka Kristus lan Pengadilan Akhir, iku ngumumake siksa lan hadiah sing abadi. Kanthi nglakoni, dheweke nuduhake wong-wong manawa keslametan perlu lan sekaligus yen keslametan bakal teka kanthi aman. Ramalan kasebut ngandhani yen Gusti Allah bakal tanggung jawab marang kita (Yudas 14-15) manawa dheweke kepengin ditebus (2Pt3,9) lan dheweke wis ngluwari kita (1 Yokanan 2,1: 2). Iki njamin kita manawa kabeh piala bakal ditumpes, manawa kabeh ketidakadilan lan kasangsaran bakal rampung (1 Korinta 15,25:21,4; Wahyu).

Wangsit nguatake wong sing ngandel: ngandhakake yen usahane ora sia-sia. Kita bakal disimpen saka buron, kita bakal dibenerake lan diganjar. Wangsit ngelingake babagan katresnan lan kasetyaning Gusti Allah lan mbantu kita tetep setya (2 Petrus 3,10: 15-1; 3,2 Yohanes 3). Kanthi ngelingake yen kabeh ngurmati materi minangka ephemeral, wangsit ngelingake kita supaya bisa ngormati prekara-prekara sing isih katon Gusti Allah lan hubungane sing abadi karo dheweke.

Zakaria nyebutake ramalan minangka panggilan kanggo mratobat (Zakharia 1,3-4). Gusti Allah ngelingake paukuman, nanging ngarepake rasa getun. Kaya sing dijlentrehake ing crita Yunus, Gusti Allah wis siyap mbatalake pengumuman nalika wong-wong ngowahi. Tujuan ramalan yaiku kanggo ngowahi kita dadi Gusti Allah, sing duwe masa depan sing apik banget; supaya ora bisa marem, kita bakal nemokake "rahasia".

Syarat dhasar: Ati-ati

Kepiye ramalan Injil bisa dingerteni? Mung kanthi ati-ati. Wangsit kanthi arti "penggemar" wis mbantah Injil kanthi ramalan palsu lan dogmatisme sing salah. Amarga ramalan kasebut nyalahake, ana wong sing nesu marang Kitab Suci, malah nyolok Kristus dhewe, dhaptar prediksi sing gagal kudu dadi peringatan sing jelas manawa kepercayaan pribadi ora njamin. Amarga kesalahan bisa nyuda kapercayan, kita kudu ngati-ati.

Kita ora perlu prediksi sensasional supaya bisa nambah wutah spiritual lan urip Kristen. Kawruh kaping lan rincian liyane (sanajan padha katon bener) ora dijamin karahayon. Fokus kanggo kita mesthine yaiku Kristus, dudu kebaikan lan kontra, apa uga kekuwatane jagad iki bisa diinterpretasikake minangka "kewan".

Wangsit punika tegesipun bilih kita mboten sethitik nandheske bab Injil. Manungsa kudu mratobat lan pracaya marang Sang Kristus, manawa bali Sang Kristus panci utawa ora, manawa bakal ana millennium utawa ora, manawa Amerika wis ditangani ing babagan nabi Kitab Suci utawa ora.

Yagene pangandikane dadi angel guneman? Mbok menawa alasan paling penting yaiku dheweke kerep nyatakake ing allegories. Pembaca asli bisa uga ngerti apa tegese simbol; awit kita manggon ing budaya lan wektu sing beda, interpretasi luwih akeh masalah kanggo kita.

Tuladha basa simbolis: Jabur nomer 18. Ing bentuk puisi dheweke nerangake babagan carane Gusti Allah ngluwari David saka mungsuh-mungsuhnya (Ayat 1). David nggunakake simbol beda kanggo iki: Uwal saka dununge wong mati (4-6), gempa (8), mlebu ing langit (10-14), malah ngluwari saka kasangsaran (16-17). Prekara kasebut durung kedadeyan, nanging digunakake sacara simbolik lan puisi kanthi cara kiasan kanggo nggambarake kasunyatan tartamtu lan nggawe "katon". Iki ramalan apa.

Yésaya 40,3-4 ngendika menawa gunung-gunung sing dirusak, dalan sing digawe - sing ora secara harfiah temenan. Lukas 3,4-6 nuduhake yen wangsit iki kawujud dening Yohanes Pembaptis. Iku ora babagan gunung lan dalan kabeh.

Yoel 3,1: 2 prédhiksi manawa Rohing Allah bakal diwutahake "tumrap kabeh daging"; miturut Peter, iki wis rampung karo sawetara puluhan wong ing Pentekosta (Para Rasul 2,16: 17). Impen lan wahyu sing diwulangake dening Joel kanthi rinci babagan katrangan fisik. Nanging Petrus ora mbutuhake pratandha eksternal ing babagan akuntansi - lan kita uga ora nglakoni. Yen kita ngatasi imajinasi, mula ora bakal mlebu tembung verifikasi kabeh rincian babagan ramalan.

Kesimpulan iki ndadekake cara wong ngandharake panemune Kitab Suci. Siji maca luwih seneng interpretasi harfiah, sing liyane figuratif, lan mungkin ora bisa mbuktekaken sing bener. Iki meksa kita fokus ing gambar sakabèhé, ora rincian. Kita katon liwat susu susu, ora liwat kaca nggedhekake.

Ora ana konsensus Kristen ing sawetara babagan ramalan penting. Mangkono z. Contone, ing topik Pengangkatan, Mangsa Kesanga Besar, Milenium, Negara Penengah lan Neraka sing beda-beda. Pendapat individu ora penting ing kene. Senajan padha minangka bagéan saka rencana Ilahi lan penting kanggo Gusti Allah, ora penting yen kita entuk kabeh jawaban sing bener ing kene - utamane ora nalika nyebarake perselisihan antarane kita lan wong sing ora setuju. Sikap kita luwih penting tinimbang dogmatisme ing saben individu.

Mungkin kita bisa mbandhingake ramalan menyang perjalanan. Kita ora kudu ngerti persis apa tujuane, kepiye lan kepiye tekane. Sing kudu dakkirim ing ndhuwur yaiku percaya marang "pandhuan perjalanan", Yesus Kristus. Dheweke mung siji sing ngerti dalane, lan tanpa iku kita kesasar. Ayo kita nempel wong - dheweke bakal ngurus rincian. Kanthi lali lan leladen kasebut, saiki kita pengin nimbang sawetara piwulang utama Kristen sing bakal ngrampungake masa depan.

Kembange Kristus

Acara penting sing nemtokake piwulang kita babagan mbesuk yaiku tekane Sang Kristus sing nomer loro. Ana meh persetujuan lengkap yen dheweke bakal teka maneh. Gusti Yesus ngumumake marang para sakabate yen bakal "teka maneh" (Yokanan 14,3). Ing wektu sing padha, dheweke ngelingake para sakabat supaya ora mbuwang wektu karo petungan tanggal (Mat. 24,36). Dheweke ngritik wong sing percaya yen saiki wis cedhak (Mat. 25,1: 13), nanging uga wong-wong sing percaya karo wektu tundha dawa (Matéus 24,45: 51). Moral: Kita mesthi kudu disiapake, kita kudu siyap, sing dadi tanggung jawabe.

Malaikat ngumumake marang para sakabate: Kaya dene Yesus tindak menyang swarga, dheweke bakal teka maneh (Para Rasul 1,11). Dheweke bakal «ngungkapake awake dhewe ... saka swarga karo para malaikat kekuwatane ana ing geni murub» (2 Tesalonika 1,7: 8). Paulus nyebutake "penampilan kamulyaning Gusti Allah sing Maha Agung lan Juru Slamet kita Yesus Kristus" (Titus 2,13). Peter uga ngomongake "Yesus Kristus sing diturunake" (1 Petrus 1,7: 13; waca uga ayat), kaya John (1 Yokanan 2,28). Kajaba iku, ing surat menyang Ibrani: Yesus bakal katon "kaping pindho" kanggo wong-wong sing nunggu dheweke kanggo karahayon " (9,28). Ana pangandikan "swara" sing keprungu, saka swarane "malaikat malaikat", "trompet Allah" (2 Tesalonika 4,16). Rawuh sing nomer loro dadi cetha, katon lan bisa dirungokake, ora bisa dibedakake.

Bakal diiringi rong acara liyane: kebangkitan lan pengadilan. Paulus nyerat manawa wong mati bakal ditangekake maneh ing Sang Kristus nalika Gusti rawuh, lan ing wektu sing padha wong-wong sing padha urip bakal digawa munggah ing udara kanggo ketemu Gusti sing mudhun (2 Tesalonika 4,16: 17). "Amarga slompret bakal muni," nyerat Paulus, "lan wong sing mati bakal diuripake maneh lan maneh bakal kita rubah" (1 Korinta 15,52). Kita ngalami transformasi - kita "mulia", kuat, ora bisa dingerteni, abadi lan spiritual (Vv. 42-44).

Matius 24,31, misale jek nggambarake iki saka sudut pandang sing beda: "Lan dheweke [Kristus] bakal ngirim malaekat-malaikat nganggo kalasangka sing padhang, lan dheweke bakal nglumpukake para pinilih saka ing segara angin, saka ing mburi langit menyang sisih liyane." Ing pasemon bab suket, Gusti Yesus ujar manawa ing pungkasaning jaman, dheweke bakal "ngirim malaekat-malaikat, lan bakal nglumpukake saka Kratoné kabeh sing bakal dadi sampah, lan sing tumindak salah lan mbuwang menyang pawon." (Matéus 13,40: 42).

«Amarga iku bakal kelakon yen Putrane Manungsa rawuh ing kamulyaning bapakne karo para malaekat, mula dheweke bakal ngganjar saben wong amarga apa sing ditindakake» (Mat. 16,27). Ing pasemon bab abdi sing setya kalebu bali saka Gusti (Mat. 24,45: 51) lan ing pasemon saka para wadhah sing dipasrahake marang dheweke (Mat. 25,14: 30) uga pangadilan.

Nalika Gusti rawuh, Paulus nyerat, "Dheweke uga bakal nedahake cahya" apa sing didhelikake ing pepeteng lan bakal ngudharake upaya jantung. Banjur kabeh wong bakal dipuji dening Gusti Allah » (1 Korinta 4,5). Mesthi, Gusti Allah wis ngerteni saben wong, lan mula pangadilan kasebut wis suwe sadurunge Kristus bali. Nanging banjur bakal "digawe umum" kanggo pisanan lan diumumake kanggo kabeh wong. Kasunyatan manawa kita diwenehi urip anyar lan entuk pahala iku dadi dorongan sing luar biasa. Ing pungkasan "Bab Wungun" Paulus ngucap: "Nanging matur nuwun marang Gusti Allah sing menehi kamenangan liwat Gusti Yesus Kristus. Mulané, para sadulur-sadulurku, kudu mantep, tetep lan tetep mundhak ing pakaryané Gusti, amarga sampeyan ngerti manawa pakaryanmu ana ing Gusti ora sia-sia » (1 Korinta 15,57: 58).

Dina pungkasan

Kanggo nuwuhake minat, para nabi wangsit seneng takon: "Apa kita urip ing jaman saiki?" Wangsulan sing bener yaiku "ya" - lan wis bener ing taun 2000. Petrus ngutus ramalan babagan sawetara dina kepungkur lan ngetrapake wektu kasebut (Kisah 2,16: 17), kaya panulis surat kanggo wong-wong Ibrani (Ibrani 1,2). Dina-dina terakhir luwih dawa tinimbang sing dipikirake dening sawetara wong. Perang lan kebutuhan wis nyebabake manungsa nganti ewu taun. Apa bakal dadi luwih elek? Kamungkinan paling. Sawise iku bisa dadi luwih apik banjur dadi elek maneh. Utawa tambah apik kanggo sawetara wong lan luwih ala kanggo wong liya. Sajrone sejarah, "indeks kasangsaran" wis maju lan mudhun, lan iki bakal terus.

Nanging maneh, sawetara wong Kristen ketoke ora bisa tumindak ala. Dheweke meh ngelak banget kasangsaran sing gedhe, diterangake minangka wektu darurat sing paling elek sing bakal ana ing jagad iki (Mat. 24,21). Dheweke kagum Antikristus, "kewan", "manungsa dosa" lan mungsuh Allah liyane. Ing saben acara sing nggegirisi, dheweke rutin ndeleng tandha manawa Kristus bakal kondur.

Pancen Yesus dadi jaman sing nandhang sangsara (utawa: kasusahan gedhe) mbadek (Mat. 24,21:70), nanging sebagian besar sing diramalake ditindakake nalika dikepung ing Yerusalem ing taun. Gusti Yesus ngelingake para sakabate babagan perkara sing isih kudu ngalami awake dhewe; e.g. B. manawa prelu wong-wong Yudea bisa ngungsi menyang gunung (V. 16).

Yesus prédhiksi wektu darurat terus nganti bali. "Sampeyan ana masalah ing jagad iki," ujare (Yokanan 16,33, terjemahan wong akeh). Akèh para muridé sing ngurbanké nyawané kanggo percaya marang Jahshua. Nyoba minangka bagean saka urip Kristen; Gusti Allah ora nglindhungi kita kabeh masalah (Kisah 14,22:2; 3,12 Timotius 1:4,12; Petrus). Malah nalika jaman rasul, Antikristus kerja (1 Yohanes 2,18:22 lan 2; 7 Yohanes).

Apa karajan gedhe sing bakal diramalake kanggo masa depan? Akeh wong Kristen sing pracaya, lan mungkin padha bener. Nanging jutaan warga Kristen ing saindhenging donya wis nganiaya dina iki. Akeh sing tiwas. Kanggo saben wong, kahanan sing ala ora bisa luwih elek tinimbang saiki. Kanggo rong milenia kaping elek wis teka liwat Kristen maneh lan maneh. Mungkin malah kasangsaran gedhe luwih suwe tinimbang akeh wong sing mikir.

Tugas Kristen kita tetep padha, manawa kasangsaraan kasebut cedhak utawa adoh, utawa manawa wis wiwit. Spekulasi babagan masa depan ora mbantu kita dadi liyane kaya Kristus, lan nalika digunakake minangka pengungkit kanggo meksa wong-wong mratobat, iku bakal dilecehke. Sapa sing ngekspresh babagan kesusahan, nggunakake wektu sing elek.

Milenium

Wahyu 20 ngandika babagan pamaréntahan millenal Kristus lan para suci. Sawetara wong Kristen ngerti kanthi harfiah iki minangka kerajaan sing tahan sewu taun lan diadegake dening Kristus nalika bali. Kristen liyane ndeleng "sewu taun" kanthi simbol, minangka simbol kanggo pamrentahane Kristus ing pasamuwan, sadurunge bali.

Nomer ewu bisa digunakake sacara simbolik ing Kitab Suci (Deut 5; Jabur 7,9), lan ora ana bukti manawa kudu dijupuk secara harfiah ing Wahyu. Wahyu kasebut ditulis kanthi gaya gegambaran khusus. Ora ana buku Kitab Suci liyane sing ngandhani manawa Kratoning wektu winates bakal dipesthekake nalika dibalik. Kosok baline, ayat kaya Daniel 50,10:2,44, uga nuduhake manawa kekaisaran bakal langgeng tanpa krisis 1000 taun sabanjure.

Yen ana kerajaan millen millen sawise wangsulane Kristus, wong duraka bakal diuripake lan diadili sewu taun sawise wong mursid (Wahyu 20,5). Nanging, pasemon-pasemon Yesus ora ngusulake manawa ana sela ing wektu kasebut (Mat. 25,31: 46-5,28; Yokanan 29). Milenium ora dadi bagian saka Injil Kristus. Paulus nyerat manawa wong-wong mursid lan wong jahat ora ditangekake maneh ing dina sing padha (2 Tesalonika 1,6: 10).

Akeh pitakonan sing luwih akeh babagan topik iki bisa dibahas, nanging ora perlu ing kene. Kanggo saben cita kasebut bisa ditemokake ing Kitab Suci. Apa individu bisa pracaya uga ing syarat-syarat Millennium, siji bab punika tartamtu: Ing sawetara titik, kasebut ing wektu Wahyu 20 tekan pungkasan, lan sampeyan tindakake swarga anyar lan bumi anyar, langgeng, kamulyane, ageng, luwih apik lan maneh saka Millenium. Mulane, nalika kita mikir babagan donya sing éndah ing wayah esuk, kita luwih seneng fokus ing karajan sing langgeng, sampurna, ora minangka mangsa. We have eternity to look forward to!

Bebarengan karo kalanggengan

Kepiye carane - kalanggengan? Kita mung ngerti manawa ing potongan (1 Korinta 13,9: 1; 3,2 Yohanes) amarga kabeh tembung lan pikiran kita adhedhasar ing jagad iki. Gusti Yesus nggambarake pahala abadi ing pirang-pirang cara: bakal kaya golek bandha utawa duwe barang akeh, utawa mrentah ing kraton utawa nekani pesta pesta kawin. Iki minangka prakiraan mung amarga ora ana sing setanding. Kalanggengan kita karo Gusti Allah bakal luwih ayu tinimbang sing bisa dingerteni.

Dawud nempatake cara iki: (Jabur 16,11). Sisih paling apik ing kalanggengan bakal urip karo Gusti Allah; kepiye carane wong; kanggo ndeleng dheweke apa pancen dheweke; supaya ngerti lan kenal luwih apik dheweke (1 Yokanan 3,2). Iki minangka tujuan utama lan kekarepan sing dikersakake dening Gusti Allah, lan bisa nyukupi kita lan menehi kabungahan abadi.

Lan ing 10.000 taun, karo puluhan yuta sadurunge kita, kita bakal katon maneh ing gesang kita dina iki lan eseman ing masalah kita kedah, lan kaget carane cepet wektu Allah karya nalika kita padha mati. Iku mung wiwitan lan ora bakal ana pungkasan.

dening Michael Morrison


pdfWekdal punika wiwitan sing anyar