Sisih liyane duwit receh

Kita ora kaya boss anyar kita! Dheweke seneng banget lan ngontrol. Gaya kepemimpinannya minangka kuciwane gedhe, utamane amarga iklim kerja positif sing kita seneng ing mantan pimpinan. Sampeyan bisa nindakake apa? Akeh taun kepungkur aku nrima pidana iki saka karyawan salah sawijine cabang, sing aku diawasi nalika dadi manajer HR perusahaan manufaktur lan marketing. Dadi aku mutusake kanggo numpak pesawat lan ngunjungi cabang kanthi pangarep-arep ngatasi konflik antarane pemimpin anyar lan stafe.

Gambar sing beda banget muncul nalika ketemu karo manajemen lan karyawan. Bebener iki sing pendekatan pimpinan rampung anyar dibandhingake pendhudhuke, nanging dheweke ora liya wong elek sing diterangake dening buruh. Nanging, dheweke nyatakake keprihatinan gedhe babagan perkembangan lan perkembangan perusahaan lan frustrasi karo reaksi-reaksi negatif sakwise dheweke teka.

Ing sisih liyane, aku bisa ngerti kesulitan sing wis ana. Dheweke nyoba ngobrol karo gaya kepemimpinan langsung sing saiki katon aneh banget. Dheweke cepet banget ngenalake sistem lan kinerja standar sing luwih apik lan efektif. Bab kabeh kedadeyan cepet banget lan uga rada prematur. Nalika pimpinan sadurungé luwih luwes, produktivitas mudhun amarga metode lawas.

Ora perlu ngendhegake yen kahanan kasebut rada tenang ing sawetara sasi. Respect lan apresiasi kanggo boss anyar tansaya alon lan iki nyemangat kanggo ndeleng morale karya lan kinerja nambah.

Loro-lorone padha bener

Babagan tartamtu iki mulangake pawulangan penting babagan wong sing gegandhèngan karo wong liya. Ironi skenario potensial jeblugan iki: loro pihak sing bener lan loro mau sinau kanggo ngatasi hal-hal anyar lan kahanan. Kanggo pendekatan siji liyane, karo semangat rekonsiliasi, sing ndadekake kabeh beda. Kecenderungan kanggo mbentuk panemu babagan individu, kulawarga, lan kelompok amarga siji kalebu siji sisi crita, utawa bisa ndeleng pamrentah saka pihak katelu, asring bisa nyebabake masalah tormenting.

WULANG BEBAS 18,17 ngandhani kita: Saben uwong darbe hak ing kasus kasebut dhisik; nanging yen wong liya wis ngomong, iku bener.

Teolog Charles Bridges (1794-1869) nulis babagan ayat sing ana ing komentar babagan panjelasan ukara mangkene: Ing kene kita dielingake supaya ora mbenerake awake dhewe marang wong liya ... lan dadi wuta kanggo kesalahane. Iki ngidini kita nyelehake sabab kanthi cara sing kuwat; lan kadang-kadang, meh ora sadar, ngilangi bayangan apa sing bakal nggawa keseimbangan ing sisih liya, utawa uga bakal sacara lengkap. Iku angel ngasilake informasi lan kahanan kanthi akurasi sampurna nalika jeneng utawa prekara dhewe. Penyebab kita dhewe bisa teka luwih dhisik lan katon bener, nanging miturut ujaran kasebut bisa langsung nganti ana sisih liya duwit receh.

Kerusakan ora bisa ditindakake

Kecenderungan tarik kesimpulan amarga wong wis krungu sisih banget kuwat koin bisa ora bisa ditolak. Utamane yen kanca utawa wong sing nuduhake pamikiran sing padha karo sing padha. Umpan balik siji-sisi saka jinis iki nduweni potensi kanggo nyelehake bayangan peteng ing sesambetan. Contone, kanca-kanca ngandhakake kanca cedhak karo diktator sing sethithik minangka bos anyar lan nyebabake akeh masalah ing urip. Cenderung kanggo nguripake dhewe supaya bisa ngadeg ing sinar sing apik banget. Kanca banjur mbentuk pendapat sing adulterated babagan pengawasmu lan bakal ngetutake karo dheweke lan apa sing lagi ditindakake. Ana bebaya liyane: dheweke nuduhake kabeneran sing disalah karo wong liya.

Potensi kanggo versi bebener sing dicelupake kanggo nyebar kaya wildfire nyata lan bisa nyebabake karusakan ora bisa ditrapake marang reputasi lan karakter saka wong utawa kelompok wong. We manggon ing umur nalika kabeh jinis crita teka ing cahya liwat peteng, utawa luwih elek, golek cara liwat internet utawa jaringan sosial. Sawise iku umum, biasane katon kanggo kabeh wong lan ora bisa dibatalake.

Puritans Inggris saka 16. Lan 17. Ing abad ka-19, proverb nyatakake 18,17 minangka paugeran cinta lan nandheske pentinge nggawe atmosfer ing sih-rahmat ing sesambetan. Njupuk inisiatif kanthi kepenak tumor lan ing roh kang ringkih kanggo mangerteni kabeh perspektif ing konflik pancen penting kanggo mbangun maneh sesambetan. Ya, kudu wani! Nanging kauntungan saka saling menghormati, edification lan strengthening penyembuhan ora bisa overstated. Para mediator lan pandhita sing wis suwe anggone nindakake kabeh bisa kanggo nggabungake kabeh pihak sing nentang. Kanthi mengkono, dheweke nggedhekake kemungkinan ngekspreshake utawa ngetrapake saben barang ing ngarep liyane.

James 1,19 menehi saran ing ngisor iki: Sampeyan kudu ngerti, sedulur-sedulurku sing daktresna: saben manungsa cepet ngrungokake, alon ngomong, alon duka.

Ing artikel kasebut, Bantul Mercy, Pastor William Harrell saka Immanuel Presbyterian Church nyengkuyung supaya kita ngenali lan ngurmati Bantal Mercy sing digunakake dening Penebus ing kabeh hubungan. Faktor dosa iki nggawe keputusan kita lan warna motif, supaya kita ora bisa ngerteni sakabehane bebener sajrone hubungan pribadi. Pramila kita mboten namung pitunjuk supados jujur ​​ing sesambetan, nanging kudu jujur ​​kanthi katresnan (Efesus 4,15).

Mulane penting banget kanggo ati-ati nalika kita krungu utawa maca bab samubarang sing kelakon kaya mengkono. Mulane, ayo padha ndeleng loro-lorone duit syiling ing tanggung jawab kita sadurunge teka menyang kesimpulan sing cepet-cepet. Temokake bukti lan, yen bisa, wenehi wektu kanggo guneman karo wong sing terlibat.

Kanggo nggayuh marang wong liya ing kekuwatan katresnan lan kanggo ngrungokake kanthi temen-temen kanggo mangerteni sisih koin kasebut minangka lambang rahmat sing luar biasa.    

dening Bob Klynsmith


pdfSisih liyane duwit receh