Aku dadi pecandu

488 Aku dadi adiktif Iku banget angel kanggo kula ngakeni yen aku ketagihan. Sakliyane urip aku ngapusi aku lan lingkunganku. Bebarengan, aku wis nemokake akeh pecandu sing gumantung marang bab kaya alkohol, kokain, heroin, mariyuana, tembakau, Facebook lan akeh obat liyane. Begjanipun, sapunika, kula saged nandhang kasunyatan. Aku ketagihan. Aku kudu bantuan!

Asil kecanduan mesthi padha kanggo kabeh wong sing wis daklakoni. Kahanan awak lan urip sampeyan mulai rusak. Hubungane para pecandu wis dirusak kabeh. Siji-sijine kanca sing ditinggalake kanggo para pecandu, yen sampeyan bisa ngundang dheweke, yaiku adol obat utawa penyalahgunaan alkohol. Sawetara wong sing kecanduan wis rampung diulemi dening para pengedar obat-obatan liwat pelacuran, tumindak kriminal lan kegiatan ilegal. Contone, Thandeka nglacur awake dhewe (Jeneng diganti) kanggo panganan lan obat saka pimp dheweke nganti ana wong sing nylametake saka urip sing elek iki. Mikir kecanduan kasebut uga kena pengaruh. Sawetara miwiti halusinasi, ndeleng lan ngrungokake prekara sing ora ana. Urip obat-obatan iku mung sing penting. Dheweke bener-bener mulai percaya karo ora duwe harapan lan ngobrol karo awake dhewe, obat-obatan kasebut apik lan kudu legal supaya kabeh wong bisa seneng.

Saben dina perang

Kabeh wong sing ngerti babagan kecanduan nyatakake kedadeyan lan ketergantungane lan nemokake wong sing kasengsem marang dheweke lan nggawa dheweke langsung saka pusat obat menyang pusat rehabilitasi. Aku ketemu wong-wong sing mbukak pusat perawatan kecanduan. Akeh sing melu tuwa. Iki minangka sing pertama ngakoni yen sanajan sawise taun 10 tanpa obatan saben dina tetep perang kanggo tetep resik.

Kula jenis kecanduan

Pendhaftaran kecanduan diwiwiti karo leluhurku. Ana wong nyedhiyakake mangan saka tanduran tartamtu amarga bakal nggawe wong wicaksana. Ora, tanduran iki ora ganja, utawa uga tanduran koka sing digawe cocaine. Nanging dheweke duwe akibat sing padha kanggo dheweke. Padha ambruk saka hubungan karo bapake lan percaya ing goroh kasebut. Sawise mangan saka tetanduran iki, badan padha dadi adoh. Aku marisi ketagihan saka wong-wong mau.

Ayo kula pitutur marang kowe, yen aku nemokake babagan kecanduan. Nalika sedulurku, rasul Paulus, nyadari yen dheweke ketagihan, dheweke mulai nulis surat kanggo para sadulure kanggo ngelingake kita marang kecanduan. Tukang nyandu alkohol diarani minangka alkoholik, sing liyane minangka junkies, crackpots utawa dopers. Sing karo jenis kecanduan kasebut disebut wong dosa.

Ing salah sawijining serat Paulus ujar: "Dadi, kayadene dosa lumebu ing jagad liwat wong lan seda lumantar dosa, pati bakal ngalami kabeh wong amarga kabeh padha gawe dosa» (Roma 5,12). Paulus mangerténi manawa dheweke dadi wong dosa. Amarga kecanduan, dosane, dheweke sibuk mateni sedherek-sedhereke lan masang kunjara wong liya. Kang karem, gawe ketagihan (dosa) tumindak dheweke mikir yen dheweke nindakake perkara sing apik. Kaya kabeh sing gawe ketagihan, Paulus butuh wong kanggo nuduhake manawa dheweke butuh pitulung. Ing sawijining dina nalika ana ing perjalanan pembunuhan menyang Damsyik, Paulus ketemu karo Gusti Yesus (Para Rasul 9,1: 5). Lelakonane kabeh yaiku kanggo mbebasake kecanduan kaya aku saka kecanduan dosa. Dheweke tekan omah sing dosa arep nggawa kita metu. Kaya wong sing menyang brothel kanggo njaluk Thandeka saka pelacuran, dheweke teka lan manggon ing antarane kita wong dosa, supaya bisa nulungi kita.

Nampa pitulungan Yesus

Nanging, nalika Gusti Yesus manggen ing omah dosa, ana sing mikir ora butuh pitulunge. Gusti Yesus ngandika: "Aku durung teka nyebut wong-wong mursid; aku wis nimbali wong dosa supaya mratobat" (Lukas 5,32 Terjemahan Geneva Anyar). Paulus kelingan. Dheweke sadhar yen butuh pitulung. Kecanduane saya kuwat banget, sanajan dheweke kepengin mandheg, dheweke pancen tumindak kaya sing dicekel. Ing salah sawijining surat dheweke ngeluh babagan kondhisi kasebut: "Amarga aku ora ngerti apa sing daklakoni. Amarga aku ora nindakake apa sing dakkarepake; (Roma 7,15). Kaya sing gawe ketagihan, Paulus ngerti yen ora bisa nulungi. Malah nalika ana ing rehab (sawetara wong dosa ngarani gereja kasebut), kecanduan kasebut tetep kuwat banget saengga bisa mandheg. Dheweke ngerti manawa Yesus serius babagan nulungi dheweke supaya mungkasi dosa iki.

"Nanging aku ndeleng angger-angger liyane ing perangan awak sing mbantah hukum kasebut ing pikiranku lan nggawe aku kepepet ing ukum dosa sing ana ing perangan awakku. Aku wong sengsara! Sapa sing bakal ngluwari aku saka awak mati iki? Muga-muga Gusti Allah lumantar Gusti Yesus Kristus, Gusti kita! Dadi saiki aku ngladosi ukumane Gusti Allah, nanging kanthi ukum dosa dosa » (Roma 7,23-25).

Kaya mariyuana, kokain utawa heroin ndadekake kecanduan narkoba iki dosa. Yen sampeyan ndeleng pecandu alkohol utawa alkohol, sampeyan bakal nyadari yen dheweke kabeh gumantung banget lan wis diperbudak. Sampeyan wis ilang kontrol dhewe. Yen ora ana wong sing menehi pitulung lan ora mangerteni yen dheweke butuh bantuan, dheweke bakal ilang amarga kecanduan. Nalika Gusti Yesus nyembadani panyuwun marang sawetara wong dosa kaya aku, ana sing ngarani menawa dheweke ora dadi budak utawa apa wae.

Gusti Yesus ngandika marang wong-wong Yahudi sing pretyaya marang dheweke: «Yen sampeyan tetep netepi pangandikan-Ku, kowe bakal dadi muridku lan sampeyan bakal ngerti kabeneran, lan kayekten bakal bebas. Wangsulane wong-wong mau: "Aku iki turune Rama Abraham lan durung tau dadi batur tukon. Kepiye ngomong: Sampeyan kudu bebas? » (Yokanan 8,31: 33)

Penagih narkoba minangka abdi kanggo obat kasebut. Dheweke ora duwe hak bebas kanggo mutusake apa sing bakal njupuk obat kasebut utawa ora. Kajaba iku kanggo wong dosa. Paulus ngeluh manawa dheweke ngerti yen dheweke ora nglakoni dosa, nanging tumindak kaya sing ora ditindakake. Wangsulane Gusti Yesus marang wong-wong mau: "Satemen-temene pituturKu marang kowe: Sapa sing nglakoni dosa, iku dadi batur tumrap dosa" (Yokanan 8,34).

Gusti Yesus dadi manungsa kanggo mbebasake wong saka slametan dosa iki. "Kristus wis mbebasake kita kanggo kabebasan! Mula, mandeg tenan lan aja nganti dipeksa maneh ing sangsara maneh!" (Galatia 5,1 Terjemahan Geneva Anyar) Sampeyan ndeleng, nalika Yesus miyos manungsa, dheweke banjur ngganti manungsa supaya kita ora dosa maneh. Dheweke urip tanpa dosa lan ora tau dadi batur tukon. Dheweke saiki nawakake "kamanungsan tanpa dosa" kanggo kabeh wong kanthi gratis. Yaiku kabar apik.

Ngenali kecanduan kasebut

Babagan 25 taun kepungkur, aku nyadari yen aku ketagihan dosa. Aku ngerti yen aku wong dosa. Kaya Paul, aku nyadari yen aku butuh pitulung. Sawetara pecandu maling ngandikake yen ana pusat rehab ana. Padha matur marang kula yen aku teka, aku bisa diwanti-wanti dening wong-wong sing uga nyoba kanggo ninggalake urip dosa konco. Aku wiwit nekani rapat-rapat ing dina Minggu. Ora gampang. Aku isih dosa saka wektu kanggo wektu, nanging Gusti Yesus marang kula kanggo fokus ing urip. Dheweke njupuk uripku sing nglakoni dosa lan digawe iku dhewe lan dheweke maringi kula urip tanpa dosa.

Aku urip sing saiki aku urip kanthi dipercaya karo Yesus. Iki minangka rahasia Paulus. Dheweke nyerat: "Aku disalib karo Kristus. Aku urip, nanging saiki dudu aku, nanging Kristus urip ana ing aku. Amarga aku saiki urip ing daging, aku precaya marang Putraning Allah, sing tresna karo aku lan kanggo awake dhewe. nyerah kula " (Galatia 2,20).

Aku wis nyadari yen aku ora duwe pangarep-arep ing awak adoh iki. Aku butuh urip anyar. Aku mati karo Gusti Yesus Kristus ing salib lan wungu karo dheweke ing patangen kanggo urip anyar ing Roh Suci lan dadi titah anyar. Nanging ing pungkasan, dheweke bakal menehi awak bagéan anyar sing ora bakal diperbudak karo dosa. Dheweke urip kabeh tanpa dosa.

Sampeyan ndeleng bebener, Gusti Yesus wis mbebasake sampeyan. Kawruh bebener mbebasake. "Sampeyan bakal ngerti bebener lan bebener bakal mbebasake sampeyan" (Yokanan 8,32). Yesus iku bebener lan urip! Sampeyan ora kudu nglakoni apa-apa supaya Gusti Yesus bisa nulungi sampeyan. Nyatane, dheweke seda kanggo aku nalika isih dadi wong dosa. "Amarga saka sih-rahmat sampeyan disimpen kanthi iman, lan dudu saka sampeyan: iku peparinge Gusti Allah, ora saka pakaryan, supaya ora ana wong sing bisa gumunggung. Amarga kita minangka pakaryane, digawe ing Sang Kristus Yesus kanggo tumindak apik, sing wis disiapake dening Gusti Allah sadurunge supaya kita padha mlaku » (Efesus 2,8: 10).

Aku ngerti akeh wong ngeling-eling para penagih lan uga ngadili wong-wong mau. Gusti Yesus ora nindakake iki. Dheweke kandha, dheweke teka kanggo nylametake wong dosa, ora kanggo ngadili. "Amarga Gusti Allah ora ngutus anaké menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging supaya nylametaké jagad liwat" (Yokanan 3,17).

Nampa saiki Natal

Yen sampeyan kena pengaruh kecanduan, yaiku dosa, sampeyan bisa ngerti lan mangerteni yen Gusti Allah tresna banget karo utawa tanpa masalah kecanduan. Langkah kapisan kanggo nyegah yaiku nyingkirake kamardikan saka Gusti Allah lan dadi ketergantungan total ing Gusti Yesus Kristus. Yesus ngisi kekosongan lan kekurangan sampeyan, sing wis diwenehi soko liyane saka nyisakke. Panjenenganipun ngiseni piyambakipun kanthi Roh Suci. Katergantungan total ing Gusti Yesus ndadekake wong-wong mau bisa bebas saka kabeh liyane!

Malaékat ngendika: "Maria bakal nglairake anak lanang, lan sampeyan bakal nyebut asmane Yesus, amarga dheweke bakal nylametake umate saka dosane" (Mat. 1,21). Mésias sing nggawa kawilujengan sing wis digagas nganti pirang-pirang abad saiki wis ana. "Juruwilujeng lair kanggo sampeyan dina iki, yaiku Kristus Gusti ing kutha Dawud" (Lukas 2,11). Hadiah paling gedhe saka Gusti Allah kanggo sampeyan pribadi! Natal natal

dening Takalani Musekwa