Gereja

086 gereja Gambar Alkitab sing apik banget babagan Gréja minangka panganten Kristus. Simbolisme ing macem-macem tulisan, kalebu Lagu Lagu, kalebu. Pintu utama yaiku Lagu Lagu 2,10: 16, ing ngendi kekasih wanita ngucapake manawa musim salju dheweke wis suwe lan saiki wektu kanggo nembang lan kabungahan wis teka. . (St. 2,16). Gréja dadi siji lan siji kanggo Kristus lan duweke Gereja.

Kristus minangka panganten lanang sing "tresna marang Pasamuwan lan nyerahake awake dhewe" supaya "dadi greja sing mulya lan ora ana rereged utawa kedutan utawa kaya sing" (Efesus 5,27). Hubungan iki, ujar Paulus, "iku rahasia gedhe, nanging aku nunjukake marang Kristus lan pasamuwan" (Efesus 5,32).

Yohanes milih topik iki ing Kitab Wahyu. Sang Kristus sing menang, Sang Cempe Allah, omah-omah karo panganten, pasamuwan (Wahyu 19,6: 9-21,9; 10), lan bebarengan ngumumake tembung-tembung urip (Wahyu 21,17).

Ana tambahan kiasan lan gambar sing digunakake kanggo nggambarake pasamuwan kasebut. Pasamuwan minangka kumpul sing butuh pengon sing peduli sing ngurus dheweke ing garis Kristus (1 Petrus 5,1: 4); iku sawijining lapangan yaiku buruh sing dibutuhake kanggo nandur lan banyu (1 Korinta 3,6: 9); pasamuan lan anggotane kaya anggur ing wit anggur (Yokanan 15,5); pasamuan kaya wit zaitun (Roma 11,17-24).

Minangka refleksi saka Kratoning Allah saiki lan mbesuke, pasamuan iku kaya wiji sawi sing tuwuh dadi wit ing njeron manuk-manuk langit (Lukas 13,18: 19); lan kaya ragi sing nggawe cara adonan ing jagad iki (Lukas 13,21), lsp.

Gereja minangka badan Kristus lan kalebu kabeh wong sing diakoni Gusti Allah minangka anggota "Gereja Suci" (1 Korinta 14,33). Iki penting kanggo wong sing percaya amarga partisipasi komunitas minangka cara kanggo Sang Rama njaga kita lan nyengkuyung nganti kita rawuh maneh Yesus Kristus.

dening James Henderson