Urip anyar

530 urip anyar Dear reader, dear reader

Ing musim semi, aku seneng banget kanggo nemu pengaruh kekuatan kembang cilik utawa salju kaya sing padha kanthi cepet liwat dalan menyang salju. Mung sawetara sasi sadurunge, dheweke ditanem minangka tanduran cilik ing lemah lan saiki ngrasakake urip anyar minangka bagian saka kreasi.

Apa sampeyan alami kanthi ngenalke wonder nggawe simbol saka ukuran sing luwih jero ing urip sampeyan. Urip fisik sampeyan mbandingake karo perkembangan kembang sing apik banget saka umbi saka dina. Pitakonan iku, ing panggung apa sampeyan ing wektu iki?

Dadi, ing saben kahanan sampeyan, sampeyan bisa yakin manawa Sang Nata sing Maha Kawasa tresna marang sampeyan lan sampeyan luwih berharga ing mripat kasebut tinimbang kembang sing paling ayu. "Napa sampeyan padha sumelang ing sandhangan kasebut? Deleng lili ing sawah nalika tuwuh: ora bisa nyambut gawe utawa ora muter. Aku pitutur marang kowe, sanajan Salomo, sajroning kamulyan dheweke, ora nganggo klambi kaya salah sawijine." (Matéus 6,28: 29).

Kajaba iku, Gusti Yesus njamin sampeyan bakal menehi urip anyar yen sampeyan pracaya marang Panjenengane. Lan ora mung kanggo bloom cendhak wektu, nanging kanggo kalanggengan.

Kaunggulan perbandingan iki minangka conto Yesus. Panjenenganipun gesang tanpa dosa lan kaparingaken dhateng panjenengan lan kula minangka tiyang dosa, saengga kita mbagi gesang langgengipun. Gusti Yesus mbukak dalan kanggo kita karo gerah, pati lan kebangkitan. Panjenenganipun narik panjenengan lan kula saking gesang temporal ing gesang langgeng ingkang anyar ing kratonipun.

Aku pracaya bebener iki minangka kabungahan nyata. Kuwat banget kaya srengenge ing gambar sampul, salju sing nyawiji. Bayangake manawa Yesus, pelayan ciptaan anyar sing paling gedhe, pengin nuduhake urip karo sampeyan. Muga-muga sampeyan ngrasakake mangsa Paskah kanthi kekuwatan urip anyar ing Yesus Kristus

Toni Püntener