(K) bali menyang normality

Nalika aku ngilangi dekorasi Natal, dikempalken lan dilebokake ing panggonan sing lawas, aku ngandikakake yen aku bisa bali menyang normal. Apa wae sing bisa ditrapake normal. Sawise piyantun marang kula yen normalcy mung fungsi ing pengatus tumble lan aku ngira yen wong akeh mikir iki bener.

Apa kita kudu normal maneh sawise Natal? Apa kita bisa bali ing dalan sing sawise kita ngalami Gusti Yesus? Lairipun ndemek kita kanthi kamulyan yen Gusti Allah dadi salah sawijining kita kanthi nyerah kamulyan lan papan karo Rama supaya bisa urip kaya manungsa kaya kita. Dheweke mangan, ngombe lan turu (Filipi 2). Dheweke nggawe awake minangka bayi sing gampang rawan lan ora butuh tangane sing mbutuhake wong tuwa kanggo nuntun dheweke kanthi aman liwat bocah cilik.

Sak pelayanan, Panjenenganipun maringi kita kaweruh menyang daya kang duweni dening marasake awakmu, wong, digawa segara geger kanggo liyane, kasedhiya jumlah pangan lan malah wis mundhakaken mati. Dheweke uga nuduhake kita soulful, maha sisih dening, ketemu wong-wong sing padha ditolak dening masyarakat karo amal.

Kita disenthang nalika kita mlaku-mlaku, sing kanthi wani lan percaya marang bapake, pati ing salib. Aku ngetokake luh ing mripate nalika aku mikirake tresno marang ibune lan ndedonga kanggo pangapurane sing tanggung jawab marang pati. Panjenenganipun ngutus kita Roh Suci ing salajengipun nyengkuyung, bantuan lan inspirasi kita. Dheweke ora ninggalaké kita lan saben dina kita ditresnani lan dikuwataké manèh. Gusti Yesus nimbali kita minangka Panjenenganipun, nanging Panjenenganipun mboten ngersakaken kita sedaya. Salah satunggiling tugas Roh Suci inggih punika kangge ndadosaken kita kreasi enggal. Ora kaya sing kita wis sadurunge kita diperbarui dening wong. Ing 2. Korintus 5,17 ngandika, "Mulane, manawa ana ing Sang Kristus, iya iku titah anyar; sing lawas wis liwati, lah, sing anyar wis dadi. "

Kita bisa - lan akeh wong sing padha - terus mikir lan manggon sawise krungu crita Yesus karo Life Harepan-menehi. Nalika kita nglakoni mangkono, kita bisa nyingkirake akses menyang bagian paling akrab ing atine kita, kaya kita bisa ngupayakake kenalan, kanca, utawa uga adoh saka pikiran lan perasaan kita. Sampeyan bisa ngalangi Roh Suci lan tetep ing kadohan. Dheweke bakal ngidini luwih cepet tinimbang ngetokake cara kita.

Nanging saran saka Paulus ing Rum 12,2 yaiku supaya kita ngganti kita kanthi mbenerake pikiran kita. Iki mung bisa kedadean yen kita menehi Gusti urip kabeh: kita turu, mangan, arep kerja, urip kita saben dinten. Kanggo nampa apa Gusti Allah ora kanggo kita iku paling apik kita bisa nindakake kanggo wong. Yen kita ngerteni kita, kita ganti saka njero menyang njaba. Ora kaya masyarakat ing saubenging kita, sing tansah nyoba kanggo narik kita mudhun menyang tingkat kabeneran, nanging Allah ndadekke sing paling apik ing kita lan berkembang kedadeyan ing kita.

Yen kita ngganti urip liwat Kristus, kita bakal tumindak kaya Petrus lan Yohanes, sing nggumunake para pamimpin, pinituwa, sarjana ing Yerusalem, lan uga masarakat. Tiyang-tiyang ingkang ringkih menika dados tiyang ingkang wani lan wani ndherek iman amarga dheweke dadi spiritual karo Gusti Yesus (Para Rasul 4). Kanggo wong-wong mau lan kanggo kita, yen kita wis ana ing sih-rahmat, kita ora bisa normal maneh.

dening Tammy Tkach


pdf(K) bali menyang normality