A gereja, lair maneh

014 nglairake pasamuwan Kanggo limalas taun kepungkur, Roh Suci wis mberkahi Gréja Pandhita ing saindenging donya kanthi wutah sing ora ana ing pangertosan doktrinal lan kepekaan kanggo donya watara kita, utamane kanggo wong Kristen liyane. Nanging ukuran lan kacepetan owah-owahan wiwit seda pendiri kita, Herbert W. Armstrong, kaget para pendukung lan mungsuh. Iku kudu ngaso kanggo nggoleki apa sing ilang lan apa sing kita entuk.

Kapercayan lan praktik kita dipimpin dening jendral pastor Joseph W. Tkach (bapakku), sing ngganteni Pak Armstrong ing kalungguhan, tundhuk proses review sing terus. Sadurunge bapakku mati, dheweke nggawe dheweke dadi penerus.

Aku ngucapke matur nuwun kanggo gaya kepemimpinan tim-oriented bapakku ngenalaken. Aku uga ngucapke sukur marang persatuan antarane wong-wong sing ngadeg ana ing ngarsane lan sing tetep ndhukung aku nalika kita tunduk marang panguwasa Kitab Suci lan karya Roh Suci.

Wis ora ana obsesi karo interpretasi legalistik saka Prajanjian Lawas, kapercayan manawa Inggris Raya lan Amerika Serikat keturunan saka wong Israel "Israel Israel", lan negesake manawa denominasi kita duwe hubungan eksklusif karo Gusti Allah. Wis ora ana maneh kutukane ilmu kedokteran, panggunaan kosmetik, lan preinan tradisional Kristen kaya Paskah lan Natal. Pendapat kita sing wis suwe yen Gusti Allah minangka kulawarga roh-roh sing ora bisa dietung, manungsa bisa lair, ditolak, diganti karo pandangan sing akurat saka Alkitab sing wis ana ing salawas-lawase ing telung wong, Rama, Sang Putra, lan Roh Suci .

Saiki kita ngrangkul lan ngrancang tema tengah Prajanjian Anyar: urip, pati, lan wungune Gusti Yesus Kristus. Pakaryan ngluwari Yesus kanggo umat manungsa saiki dadi fokus publikasi utama kita "The Plain Truth" tinimbang spekulasi sunnat ing jaman akhir. Kita martakake kesetiaan total korban Wakil Gusti kanggo nylametake kita saka paukuman pati kanggo dosa. Kita mulang keslametan kanthi sih-rahmat adhedhasar iman mung, tanpa nindakake tumindak apa wae. Kita ngerti manawa karya-karya Kristen minangka reaksi inspirasi lan inspirasi tumrap pakaryan Gusti Allah kanggo kita - "Kita tresna amarga dheweke ngasihi kita dhisik" (1 Yohanes 4:19) - lan liwat karya kasebut, kita ora "layak" kanggo apa wae, lan kita uga ora meksa Gusti Allah jumeneng kanggo kita. Minangka William Barclay nempatno: "Kita disimpen kanggo tumindak sing apik, nanging ora apik."

Bapakku ngandhani babagan piwulang Injil babagan Gréja sing Kristen ana ing prajanjian anyar, dudu sing lawas. Piwulang kasebut nyebabake kita nyingkirake kabutuhan sadurunge - manawa wong Kristen njaga dina Sabat kaping pitu minangka wektu suci, wong Kristen wajib njaga dina pesta taunan sing diwenehake marang wong ing Imamat 3 lan 5, manawa wong Kristen setya kanggo menehi sepuluh triple lan wong Kristen ora dienggo mangan panganan sing dianggep najis ana ing Prajanjian Lawas.

Kabeh owah-owahan ing wektu sepuluh taun wae? Akeh sing saiki ngandhani yen koreksi dalanan sing gedhé ing magnitudo kasebut ora ana pérangan sajarah, paling sethithik wiwit jaman Gréja Prajanjian Anyar.

Kepemimpinan lan anggota sing setya Gréja ing sakngisore Gusti Allah wis ngucapake syukur banget kanggo sih-rahmat Allah, kang bisa dituntunake marang cahya. Nanging kemajuan kita ora tanpa biaya. Pendapatan wis nyedhak sacara dramatis, kita wis ilang mayuta-yuta dolar lan wis dipeksa ngilangi atusan karyawan long-wektu. Jumlah anggota wis mudhun. Sawetara faksi ngiwa kita bali menyang sawetara doctrinaire sadurunge utawa budaya posisi. Akibaté, kulawargané pamitan lan kanca-kanca wis diwenehi, kadhangkala kanthi duka, rasa sengsara lan tudingan. We are sedhih banget lan ndedonga supaya Gusti Allah bakal marasake awakmu lan rekonsiliasi.

Anggota ora perlu duwe keyakinan pribadhi ing kapercayan anyar kita, lan ora ana anggota sing bisa kanthi otomatis nrima keyakinan anyar kita. Kita wis nandhesake perlu kanggo kapercayan pribadhi ing Yesus Kristus, lan kita wis maringi pitutur marang pastors kita supaya sabar karo anggota, kanggo mangerteni kesulitan, ngerteni lan nampa owah-owahan doktrin lan administratif.

Sanajan kerugian materi, kita entuk akeh. Kaya sing ditulis Paulus, apa wae sing sadurunge entuk bathi kanggo apa sing kita wakili sadurunge, saiki kita bakal dianggep minangka ala kanggo Kristus. Kita nemu semangat lan panglipur kanthi ngerteni Kristus lan kakuwatane wungune lan sesambungan karo kasangsaran, lan kanthi mangkono bakal digawe padha karo pati lan entuk patangen saka ing antarane wong mati (Filipi 3,7: 11).

We are ngucapke matur nuwun kanggo sing fellow Kristen - Hank Hanegraaff, Ruth Tucker, David Neff, William G. Brafford, lan kanca-kanca ing Pacific University Pazusa, Fuller Theological Seminary, Bupati College, lan wong - wong sing wis lengkap kita tangan saka sesrawungan kita kanthi tulus mangerteni marang Yesus Kristus kanthi iman. We welcome berkah sing kita bagean ora mung, organisasi phyisischen eksklusif cilik, nanging saka masyarakat kang Gréja Allah Kristus, lan kita bisa nindakake kabeh ing daya kita kanggo Injil Yesus Kristus kanggo bareng karo donya kabeh.

Bapak kula Joseph W. Tkach sampun nyerahaken dhateng dhasaripun Kitab Suci. Wonten ing pasuryan, piyambakipun nyengkuyung bilih Yesus Kristus punika Gusti. Panjenenganipun punika abdi ingkang andhap asor lan setya Yesus Kristus, ngijinaken Gusti Allah mimpin panjenenganipun lan Gréja Jahshua ing saindenging jagad ingkang agung saking sih rahmatipun. Kanthi gumantung marang Gusti Allah kanthi pracayane lan pandonga, kita kudu ngreksa dalane Gusti Yesus Kristus.

dening Joseph Tkack