DAY BY DAY


Ditulis ing tangané

"Aku terus njupuk dheweke ing tanganku. Nanging wong-wong Israel ora ngerti yen samubarang prakara apik sing kedadeyan saka dheweke "(Hosea 11: 3 HFA). Nalika aku diomongake ing kothak piranti, aku nemokake paket rokok lawas, mungkin saka taun-taun 60. Wis dipotong mbukak supaya wilayah sing paling gedhe bisa digawé. On iku lukisan saka plug tiga titik lan manual carane kabel kasebut. Sing ...

Kanggo nepaki hukum

"Sampeyan bener sih rahmat sing disimpen. Sampeyan dhewe ora bisa nindakake apa-apa, nanging kanthi yakin apa sing diwenehake dening Gusti Allah. Sampeyan ora entuk kanthi nindakake apa-apa; Amarga Gusti Allah ora kepengin supaya bisa ngerteni prestasi dhewe sadurunge dheweke ”(Efesus 2,8-9 GN). Paulus nulis: "Katresnan ora mbebayani tumrap sesami; mulane saiki katresnan saka angger-angger iku kawujud »(Rom 13,10 Kitab Zurich). Sampeyan narik kawigaten saka ...

Kristus lambé Paskah

"Kanggo wedhus Paskah kita wis disembelèh kanggo kita: Kristus" (1, kitab 5,7). Kita ora pengin nggoleki acara gedhe sing dilakoni ing Mesir saklawasé 4000 taun kepungkur, nalika Gusti Allah mbebasake Israel saka perbudakan, utawa ora ngelingi. Sepuluh wabah ing 2. Nabi Musa pancen perlu kanggo nggegirisi Sang Prabu Firaun sajroning gething, arrogance lan oposisi sombong marang Gusti Allah. Paskah yaiku wewelak pungkasan lan final ...

Kebon lan pasir

"Nanging ana kebon ing panggonan kono disalib, lan kuburan anyar ing kebon, kang durung tau ditinggalake." Yohanes 19: 41. Akeh momen-momen sing wis ditemtokake ing sajarah kasebut dumadi ing lokasi-panggonan sing katon kanggo nggambarake karakter acara. Ing wengi kuwi, wayahe ing taman sing apik yaiku Gusti Allah nempatake Adam lan Hawa. Mesthi, Taman Eden ana sing khusus, amarga ...

Cara sing angel

"Amarga dhèwèké ujar:" Aku mesthi ora pengin narik tanganku saka sampeyan lan mesthi ora pengin ninggal kowé "(Heb. 13, 5 ZUB). Apa sing ditindakake yen ora bisa ndeleng cara? Sampeyan bisa uga ora bisa nate urip tanpa kuwatir lan masalah sing dialami urip. Kadhangkala, iki angel ditanggung. Kayane urip, misale jek ora adil. Kenging punapa makaten? Kita bakal ngerti babagan kasebut. Akeh sing ora kaduga ...

Ing mediator yaiku pesen

"Bola-bali, sadurunge sadurunge jaman kita, Gusti Allah wis ngucapake para leluhur kanthi macem-macem cara liwat para nabi. Nanging saiki, ing jaman pungkasan iki, Gusti Allah wis ngucap marang kita liwat Putrané. Lumantar Panjenengane, Gusti Allah nitahake langit lan bumi, lan uga ndadekake dheweke dadi warisan kanggo samubarang kabeh. Kamulyaning Bapake sing nyata ditampilake ing Sang Putra, amarga dheweke sejatine gambar saka Gusti Allah »(Ibrani 1,1: 3 HFA). Ilmuwan sosial nggunakake tembung kaya ...

Keturunan Abraham

Gréja punika badanipun, lan piyambakipun manggen wonten ing pundi-pundi. Panjenengane sing ngiseni kabeh lan kabeh wong karo ngarsane (Efesus 1: 23). Uga ing taun kepungkur, kita wis ngelingi wong-wong sing mbayar pangorbanan sing paling dhuwur ing perang kanggo njamin urip kita minangka bangsa. Ngelingi apik. Ing kasunyatan, iki katon minangka salah sawijining tembung sing disenengi Gusti Allah amarga nggunakake luwih gampang. Dheweke tansah ngelingake kita dadi weruh saka oyod lan ...

Apa Gusti Allah ngetrapake kita kabeh

Iku sih rahmat murni sing sampeyan disimpen. Sampeyan bisa nindakake apa-apa, nanging nrima kanthi kapercayamu apa Gusti Allah menehi sampeyan. Sampeyan ora pantes kanthi tumindak; amarga Gusti ora pengin wong nelpon prestasi dhewe sadurunge (Efesus 2,8-9 GN). Carane apik nalika kita sinau kanggo ngerti rahmat wong Kristen! Pangerten iki mbusak tekanan lan kaku sing kita kerep ngalami. Iku ndadekake kita ...

Keluwen jero nang kita

"Saben uwong nyawang kowe, lan kowe menehi pangan ing wektu sing tepat. Kowe mbukak tanganmu lan nyepakake makhlukmu ... "(Jabur 145, 15-16 HFA). Kadhangkala aku rumangsa keluwen nangis nang endi wae nang jero aku. Ing pikirane, aku nyoba kanggo ngurmati wong lan nyegah dheweke kanggo sawetara wektu. Nanging dumadakan dheweke bali menyang cahya. Aku ngomong babagan kepinginan, kepinginan ing kita luwih ngerti ing ambane, sing nangis ...

Natal - Natal

"Mulane, para sadulur suci, sing tampa dhawuh ing swarga, delengen rasul lan Imam Agung sing kita ngakoni, Yesus Kristus" (Ibrani 3: 1). Akeh wong sing nganggep menawa Natal wis dadi perayaan, festival komersial - karo Yesus sing paling larang banget. Nilai ditemokake ing panganan, anggur, hadiah lan perayaan; nanging apa sing dirayakake? Minangka wong Kristen, kita kudu mikir babagan Gusti Allah ...

Napa ndedonga, nalika Gusti Allah mirsa kabeh?

"Yen ndedonga, sampeyan kudu ora nyampurake tembung-tembung kosong kaya bangsa-bangsa liya sing ora ngerti Gusti. Dheweke rumangsa bakal dirungokake yen ujar akeh tembung. Aja kaya ngono, amarga bapakmu ngerti apa sing sampeyan butuhake, lan ya sadurunge sampeyan takon "(Mt 6,7-8 NGÜ). Ana wong sing takon, "Napa aku kudu ndedonga marang Gusti Allah nalika ngerti kabeh?" Yesus nggawe panjelasan ing ndhuwur minangka pitepangan kanggo Doa Gusti. Gusti Allah mirsa kabeh. Semangat dheweke ana ing endi wae..

Aku bakal bali lan tetep ing selawasé!

"Iku bener aku mrana lan wus nyawisake papan, nanging merata bener aku bakal bali lan sampeyan bakal njupuk kanggo kula, dadi sing ngendi aku (Jn. 14,3). Apa sampeyan kepenginan supaya bisa kelakon? Kabeh wong Kristen, sing isih ana ing abad kaping pisan, ngupaya wangsulane Sang Kristus, nanging ing dina-dina lan umur dheweke nyatake ing shalat Aram sing prasaja: "Maranatha," sing tegese ...