Khutbah


Kaslametan kanggo kabeh wong

Akeh taun kepungkur aku krungu pesen pisanan sing kerep nglipur aku wiwit iku. Aku uga ndeleng dina iki minangka pesen penting ing Kitab Suci. Iku pesen sing Gusti Allah nyimpen kabeh manungsa. Gusti Allah wis nyawisake dalan kanggo kabeh wong bisa nampa kawilujengan. Dheweke saiki ngleksanakake rencana. Kaping pisanan, kita pengin nggolek cara Gusti kanggo kawilujengan ...

Alesan kanggo pangarep-arep

Ing Prajanjian Lawas ana crita pangarep-arep sing ora duwe pengarep-arep. Iku wiwit karo wahyu sing wong digawe ing gambar Gusti Allah. Nanging ora suwe sadurunge wong-wong padha gawe dosa lan diusir saka swarga. Nanging kanthi pangandikan mangkono, ana pangandika mangkene: Gusti Allah dhawuh marang Iblis: "Siji saka turune Eve bakal nyuwek sirahe (1Mo 3,15). A liberator bakal teka. Eva mbokmenawa ngarep-arep ...

Armor kabeh Gusti Allah

Dina iki, ing Natal, kita nangani "perisai saka Gusti Allah" ing Efesus. Sampeyan bakal kaget carane menehi tawaran langsung karo Gusti Yesus, Juruslametku. Paul nulis surat kasebut ing pakunjaran ing Roma. Dheweke ngerti kelemahane lan ndhelikake kabeh pitados marang Gusti Yesus. "Pungkasana, padha santosa ing Sang Yehuwah lan ing kakuwatane. Sijine senjata Allah supaya sampeyan bisa ngadhepi serangan-serangan licik Iblis "...

Apa kebebasan?

Bubar kita ngunjungi putri kita lan keluargane. Ing artikel aku maca kalimat: "Kebebasan ora dadi pamrih, nanging kemampuan kanggo mratobat katresnan marang pepadhamu" (Factum 4 / 09 / 49). Kebebasan luwih akeh tinimbang anané alangan! Kita wis krungu sawetara khotbah babagan kebebasan, utawa wis sinau topik iki dhewe. Nanging, khusus babagan pernyataan iki kanggo kula, yaiku, kebebasan kasebut ana gegayutan karo penolakan ...

Rindu ing Gusti Allah

Masyarakat ing jaman saiki, utamané ing donya industri, ana ing tekanan: mayoritas wong saya terus-terusan ngalami. Wong nandhang sangsara marga saka lack saka wektu, meksa karya (karya, sekolah, company), kangelan financial, insecurity umum, terrorism, perang, bencana alam, kasepen, hopelessness, etc., etc. Kaku lan depresi tembung saben dinten sing dadi masalah, penyakit. ...

Njupuk terjangan

Sajak sing misuwur saka Yesus: Loro wong menyang Bait Suci kanggo ndedonga. Salah satunggaling Farisi lan liyane belasting (Lk 18,9.14). Saiki, rong ewu taun sawise Gusti Yesus paring pasemon iki, kita bisa digodha, ngerti manthuk lan ngomong, "Wis, wong Farisi, sing epitome poto-kabeneran lan sentoso!" Good ... nanging supaya dadi ninggalake Assessment sing aside lan coba bayang carane pasemon ing Yesus ...

Urip saka Kristus

Dina iki aku pengin ngelingake sampeyan kanggo ngelingake saran sing diwenehake Paulus marang Gréja Filipina. Dheweke njaluk dheweke nindakake apa-apa lan aku bakal nuduhake sampeyan babagan iki lan njaluk sampeyan milih sing padha. Gusti Yesus pancen Gusti Allah lan manungsa pancen asipat. Wacana liyane sing ngomong babagan ilang ketuhanan bisa ditemokake ing Filipi. «Amarga pikiran iki ana ing sampeyan, sing uga ana ing Kristus Yesus, sing, nalika dheweke ana ing ...

Nyembah pandonga kita

"Inggih parasemeton, tiang mapinunas ring semeton antuk Ida Sang Hyang Widi Wasa, malantaran sih pasuecan Ida Sang Hyang Widi Wasa, mangdane semeton mrasidayang ngrahayuang semeton, mangdane semeton prasida suci. Iku nyembah sampeyan "(Romans 12,1). Iki tema khotbah iki. Sampeyan katon kanthi bener, ana tembung ilang. Saliyane ibadah sing cukup, ibadah kita minangka logis. Tembung iki asalé saka basa Yunani "logika". Pelayanan ing pakurmatan Allah yaiku ...

Urip kanggo Gusti Allah utawa ing Gusti Yesus

Aku takon pitakon babagan khutbah saiki: "Apa aku urip kanggo Gusti Allah utawa marang Gusti Yesus?" Wangsulan kanggo tembung iki wis ngowahi uripku lan uga bakal ngganti urip sampeyan. Iki minangka pitakonan apa aku nyoba urip kanthi sah miturut ukum marang Gusti Allah utawa apa aku nampa sih-rahmat tanpa syarat saka Gusti Allah minangka hadiah sing ora pantes saka Gusti Yesus. Yen wis jelas, aku urip bebarengan karo Gusti Yesus. Ora bisa nutupi kabeh aspek sih-rahmat ing khutbah siji iki ...

Apa Kristus ana ing ngendi Kristus ana ing kono?

Kanggo taun, aku terus mangan daging babi. Ing supermarket aku tuku "sapi bratwurst". Ana wong sing ngomong, "Ana daging babi sing ana ing jero daging sapi!" Aku ora ngandel. Nanging, ing print kasebut, ireng lan putih. "Der Kassensturz" (pameran TV Swiss) wis nguji bratwurst sapi lan nyerat: Veal sausages banget populer ing barbecue. Nanging ora kabeh sosis sing katon kaya bratwurst ...

Mripat kawula sampun sumerep kawilujengan

Motto ing Street Parade dina iki ing Zurich yaiku "Tari kanggo kebebasan". Ing situs web kegiatan kita maca: "Street Parade yaiku tontonan tari cinta, perdamaian, kebebasan lan toleransi. Kanthi motto parade werna "WAYU KELUARAN" panitia nyatakke kebebasan ing tengah perhatian ". Kepinginan kanggo katresnan, katentreman lan kebebasan tansah dadi keprihatinan manungsa. Sayange, kita manggon ing donya sing tepat ...

Transformasi banyu dadi anggur

Injil Yohanes ngandhani crita sing nyenengake, sing dumadi ing awal pelayanan Yesus ing bumi: Panjenenganipun tindak menyang pesta, ing ngendi dheweke dadi banyu anggur. Crita iki ora umum ing sawetara bab: apa sing kedadeyan minangka sawijining kaajaiban, luwih kaya trik sulap tinimbang karya mesianik. Sanajan nyegah kahanan sing rada memelas, nanging ora langsung dadi ...