Tekané Gusti

459 tekane Gusti Miturut pendapat sampeyan, apa bakal dadi acara paling gedhe sing bisa kedadeyan ing panggung donya? Liyane perang donya? Panemon obat kanggo penyakit sing elek? Tentrem donya, sapisan lan kabeh? Mungkin kontak menyang intelijen extraterrestrial? Kanggo mayuta-yuta Kristen, jawaban kanggo pitakonan iki prasaja: acara sing paling gedhe sing bakal kedadeyan yaiku kedadeyane Yesus Kristus sing kapindho.

Pesen utama ing Kitab Suci

Kabeh sejarah Alkitab Prajanjian Lawas fokus marang tekane Yesus Kristus dadi Juru Slamet lan Raja. Kaya sing diterangake ing Purwaning Dumadi 1, wong tuwa sing sepisanan ngrusak hubungane karo Gusti Allah liwat dosa. Nanging, Gusti Allah mbadekake tekane Penebus sing bakal nambani istirahat spiritual iki. Kanggo ula sing nggodha Adam lan Hawa kanggo nggawe dosa, Gusti Allah ujar: «Lan aku bakal nahan permusuhan ing antarane sampeyan lan wanita lan ing antarane turunane lan keturunan; Dheweke bakal ngremehake sirahe lan sampeyan bakal tikelake menyang tumit » (Purwaning Dumadi 1:3,15). Iki minangka ramalan wiwitan ing Kitab Suci babagan penyelamat sing ngalahake kekuwatan dosa, sing ditindakake dening dosa lan pati. "Dheweke kudu ngremehake sirahe". Kepiye carane iki bisa ditindakake? Liwat seda korban Penebusan Yesus: "Sampeyan bakal tikusake ing tumit". Dheweke ngrampungake ramalan kasebut nalika pisanan teka. Yohanes Pembaptis ngerteni dheweke minangka "Cempening Allah sing nggawe dosa menyang jagad" (Yokanan 1,29). Kitab Suci nyariosaken penting babagan Inkarnasi Allah nalika Kristus nate rawuh, lan Yesus saiki lumebu ing urip wong sing pracaya. Dheweke uga ujar manawa kepiye manawa Gusti Yesus bakal teka maneh, katon lan kanthi kekuwatan gedhe. Pancen, Gusti Yesus rawuh ing telung cara:

Yesus wis teka

Kita manungsa butuh kawilujengane Gusti Allah - kawilujengane - amarga kita kabeh wis dosa lan nggawa pati menyang jagad ndhuwur. Yesus ndadekake kawilujengan iki bisa mati kanthi mati ing panggonan kita. Paulus nyerat: "Amarga sing disenengi Gusti Allah, manawa kabeh turah-turah kudu urip ana ing awake lan nglantarake kabeh wong karo dheweke, yaiku ing bumi utawa swarga, kanthi nggawe tentrem liwat getih ing salib" (Kolose 1,19: 20). Gusti Yesus nambani istirahat sing kedadeyan ing Taman Eden. Kulawarga manungsa disampurnakake karo Gusti Allah lumantar pengorbane.

Wangsit Prajanjian Lawas nyebutake Kratoning Allah. Prajanjian Anyar diwiwiti karo Gusti Yesus nalika nyatakake "Injil Gusti Allah": "Saiki wis tekan lan Kratoning Allah wis teka," ujare (Tandhani 1,14-15). Yesus, raja ing kerajaan iki, mlaku ing antarane wong akeh lan "nggawe siji lan salawas-lawase pangorbanan sing bener kanggo dosa dosa" (Ibrani 10,12 Terjemahan Geneva Anyar). Kita ora bakal ngremehake pentinge Inkarnasi, urip lan pakaryan Yesus sekitar 2000 taun kepungkur.

Yesus teka saiki

Ana kabar apik kanggo wong-wong sing percaya marang Kristus: «Sampeyan uga wis tiwas amarga kaluputan lan kaluputan, sing biyen sampeyan urip kanthi cara kaya jagad iki ... Nanging Gusti Allah, sing sugih sih-rahmat, wis gedhe Katresnan karo sing dikasihi karo kita, uga kita, sing tiwas ing dosa, urip bareng karo Kristus - kanthi sih-rahmat sampeyan wis disimpen » (Efesus 2,1-2; 4-5).

«Gusti Allah nangèkaké kita lan masang kita ing swarga ing Kristus Yésus, supaya ing wektu sing bakal teka, dheweke bakal nuduhake kasugihan sing luar biasa lumantar kabecikan marang kita ing Kristus Yesus» (Ayat 6-7). Bagean iki nggambarake negara kita saiki minangka pengikut Yesus Kristus!

Nalika takon dening wong-wong Farisi nalika Kratoning Allah bakal teka, wangsulane Gusti Yesus: "Kratoning Allah ora teka kanthi cara sing bisa diamati; utawa uga ora ana sing ngucapake: lah, iki wis tumeka! utawa: ana kana! Amarga iku, Kratoning Allah ana ing tengahmu » (Lukas 17,20-21). Yesus Kristus nggawa Kratoning Allah ing awake dhewe. Yesus urip ing kita saiki (Galatia 2,20). Liwat Yesus ing kita, dheweke nyebar pengaruh Kratoning Allah. Rawuhe lan manggon ing kita nuduhake wahyu pungkasan Kratoning Allah ing bumi ing dina kapindho Yesus rawuh.

Napa Yesus gesang ing kita saiki? Wigati: «Amarga sih-rahmat, sampeyan wis disimpen kanthi iman, lan dudu saka sampeyan: iku peparinge Gusti Allah, ora saka pakaryan, mula ora ana wong sing bisa gumunggung. Amarga kita minangka pakaryane, digawe ing Sang Kristus Yesus kanggo tumindak apik sing wis disiapake dening Gusti Allah sadurunge kita kudu mlaku » (Efesus 2,8: 10). Gusti Allah wis nylametake kita kanthi sih-rahmat, ora amarga saka usaha kita dhewe. Sanajan ora bisa entuk kawilujengan liwat pakaryan, Gusti Yesus urip ing kita supaya saiki bisa nindakake pakaryan apik lan mulane bisa ngluhurake Gusti Allah.

Yesus bakal rawuh maneh

Sawise wungune Gusti Yesus nalika isih enom weruh dheweke munggah, loro malaekat takon: "Apa sampeyan ngadeg ing kono ndeleng swarga? Iki Yesus sing dijupuk munggah menyang swarga dening sampeyan bakal bali kaya yen sampeyan ndeleng wong menyang swarga » (Para Rasul 1,11). Ya, Gusti Yesus rawuh maneh.

Nalika dheweke pisanan rawuh, Yesus nate ngilangake ramalan babagan messian sing durung rampung. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa akeh wong Yahudi nolak dheweke. Dheweke ngarep-arep supaya Masyarakat minangka pahlawan nasional sing bakal mbebasake saka pamrentah Romawi. Nanging Kristus kudu luwih dhisik mati kanggo kabeh kamanungsan. Mung mengko dheweke bakal bali dadi raja sing menang lan ora mung ngunggulake Israel, nanging netepake karajan sing langgeng ing kabeh karajan ing jagad iki. «Kahanan jagading Gusti lan Sang Kristus wis dadi, lan dheweke bakal ngasta selawas-lawas» (Wahyu 11,15).

Gusti Yesus ngandika: "Lan nalika aku lunga kanggo nyiyapake papan kanggo sampeyan, aku bakal teka maneh lan njupuk sampeyan supaya sampeyan ana ing ngendi aku" (Yokanan 14,3). Banjur, rasul Paulus nyerat marang jemaah: "Nalika dhawuhe dislametake, nalika swarane malaikat lan trompet Allah keprungu, Pangeran dhewe bakal tumurun saka swarga" (1 Tes 4,16). Nalika tekane kapindho Gusti Yesus, wong-wong mursid sing tiwas, iki wong-wong sing percaya marang dheweke urip, digedhekake menyang kalanggengan, lan wong-wong mukmin sing isih urip nalika Yesus wangsul malih dadi abadi. Kabeh wong bakal nemoni dheweke ing awan (Vv. 16-17; 1 Korinto 15,51: 54).

Nanging nalika?

Sajrone pirang-pirang abad, spekulasi babagan tekane kaloro Kristus wis nyebabake macem-macem musuhan - lan kuciwane ora bisa dikira, amarga skenario para peramal beda wis kabukten salah. Overemphasis ing "Nalika Gusti Bakal Muncul" bisa ngganggu kita saka fokus ing Injil. Iki minangka kawilujengan Yesus kanggo kabeh wong, dileksanakake sajrone urip, seda, wungune lan ngucapake sih-rahmat, katresnan lan pangapura minangka Imam Agung swarga. Kita bisa dadi spekulasi sing penting banget yen kita ora bisa netepi peran sing sah wong Kristen minangka saksi ing jagad iki. Kita luwih becik nggambarake cara gesang sing maha asih, welas asih lan berorientasi Yesus lan martakake kabar keslametan sing apik.

Fokus kita

Mokal kanggo ngerteni kapan Kristus bakal teka maneh, lan mulane ora penting dibandhingake apa sing dingandikakake Kitab Suci. Apa sing kudu kita fokus? Sing paling apik yaiku siap nalika Yesus teka maneh kapan wae kedadeyan! "Mengkono mesthi sampeyan mesthi siyap," Putrane Manungsa rawuh ing wektu sing ora dikarepake. " (Matius 24,44 terjemahan Geneva anyar). "Nanging sapa sing tetep mantep, bakal disimpen." (Matius 24,13 terjemahan Geneva anyar). Fokus ing Kitab Suci tansah dadi Yesus Kristus. Mula, urip kita minangka pandherekane Kristus kudu muter maneh dheweke. Gusti Yesus rawuh ing jagad minangka manungsa lan Gusti Allah. Piyambakipun rawuh ing kita para mukmin lumantar Roh Suci. Gusti Yesus Kristus bakal bali kanthi kamulyan "kanggo ngowahi awak sing ora ana guna supaya dheweke dadi badan sing mulya" (Filipi 3,21). Banjur «nitahake uga bakal bebas saka pangawulan impermanence kanggo kebebasan sing apik saka anak-anak Gusti Allah» (Roma 8,21). Ya, aku bakal rauh, jarene Juruwilujeng kita. Minangka muridé Kristus, kita kabeh mangsuli nganggo swara siji: "Amin, ya, teka, Gusti Yésus!" (Wahyu 22,20).

dening Norman L. Shoaf


pdfTekané Gusti