Kita ngrayakake Day Ascension

400 kita ngrayakake christi himmelfahrt.jpg Munggah Dina ora dadi salah sawijining perayaan gedhe ing tanggalan Kristen kaya Natal, Apik lan Paskah. Kita bisa uga ngremehake pentinge acara iki. Sawise trauma panyaliban lan kemenangan wungune, misale jek ora relevan. Nanging, iku bakal salah. Gusti Yesus sing ditangekake ora mung tetep suwene 40 dina banjur bali menyang swarga sing aman, amarga pakaryan ing bumi saiki wis rampung. Yesus wungu lan tetep ing kasampurnane minangka manungsa lan Gusti Allah setya minangka pendukung kita (1 Timotius 2,5: 1; 2,1 Yohanes).

Kisah Para Rasul 1,9-12 nyariosaken babagan Ascension. Sawisé munggah menyang swarga, ana wong loro nganggo sandhangan putih karo murid-muridé, sing padha ngucap, "Apa sing kowé ngadeg ana ing kono lan katon ing langit? Dheweke bakal bali maneh nalika sampeyan ndeleng dheweke menyang swarga. Sing ndadekake loro-lorone samubarang kanthi jelas. Yesus ana ing swarga, lan dheweke bakal bali.

Ing Efesus 2,6 Paulus nyerat: "Gusti Allah nangèkaké kita lan manggon ana swarga ing Kristus Yésus. Kita wis krungu kaping pirang-pirang" ing Kristus ". Iki nggawe identitas karo Sang Kristus. kakubur lan wungu, nanging saiki bareng karo swarga ".

Ing bukunipun Pesen saka Efesus, John Stott menehi komentar: "Paulus ora nulis babagan Kristus, nanging babagan kita. Gusti Allah nuntun kita ana ing Sang Kristus karo Kristus. Sesambetan umat Allah karo Kristus dadi faktor sing penting ».

Ing Kolose 3,1-4 Paulus nerangake bebener iki:
«Sampeyan tilar donya lan urip sampeyan didhelikake karo Kristus ing Gusti Allah. Nanging yen Kristus, urip sampeyan, bakal ngatonake awake dhewe, sampeyan uga bakal diwartakake karo Panjenengane kanthi kamulyan ». "Ing Kristus" tegese manggon ing rong jagad: fisik lan spiritual. Kita meh ora bisa ngerti saiki, nanging Paulus ujar manawa nyata. Nalika Kristus ngasilake, kita bakal ngalami kasedhiyan identitas anyar. Gusti Allah ora pengin ninggalke awake dhewe (Yokanan 14,18), nanging kanthi sesambungan karo Kristus, dheweke kepengin nuduhake kabeh karo kita.

Gusti Allah wis ngetutake kita karo Kristus lan supaya kita bisa kalebu ing hubungan sing Kristus karo Sang Rama lan Roh Suci. Ing Kristus, Putraning Allah ing salawas-lawase, kita punika anak-anak ingkang dipun tresnani kesenenganipun. Kita ngrayakake Day Ascension. Iki wektu sing apik kanggo ngelingi kabar apik iki.

dening Joseph Tkach