Aja nyalahaké sih-rahmaté Gusti Allah

Apa sampeyan wis weruh sadurunge kuwi? Iki minangka kayu-nikel disebut [Piece 5-Rappen]. Sajrone Perang Sadulur Amerika, kripik kayu kasebut ditanggepi dening pamaréntah tinimbang koin biasa. Boten kados koin biasa, punika boten gadhah nilai nyata. Nalika ekonomi Amerika nemu krisis, dheweke ilang tujuane. Senajan padha karo segel lan ukuran sing padha karo koin sing bener, saben wong sing isih duweke dheweke ngerti dheweke ora ana gunane.

Aku sadhar, sayangé kita uga bisa ndeleng sih-rahmat saka Gusti Allah kanthi cara iki. Kita ngerti kepiye rasa nyata lan apa ana sing larang regane, nanging kadang-kadang kita ngrampungake barang sing mung bisa digambarake minangka bentuk sih-rahmat sing murah, ora ana gunane. Sih-rahmat sing dipasrahake marang kita dening Kristus tegese kebebasan lengkap saka paukuman sing pantes. Nanging Peter ngelingake kita: Urip kanthi gratis lan ora kaya-kaya sampeyan duwe hak bebas nyamar tumindak ala (1 Petrus 2,16).

Dheweke ngomong babagan sihir kayu-nikel ". Iki minangka wujud sih-rahmat kang digunakake minangka alesan kanggo mbenerake dosa sing degenerate; iku ora pitakonan kanggo ngakoni menyang Allah, supaya minangka kanggo oleh hadiah pangapunten utawa dimaksudaké kanggo teka menyang tobat sadurunge Allah nyuwun pitulungan lan kanggo nolak kang bisa nggodha lan ngganti lan kebebasan anyar dening daya kang kanggo ngalami. rahmat Allah iku hubungan sing njupuk loro, lan renews kita ing gambar Ida Sang Kristus ing karya saka Roh Suci. Gusti Allah paring sih rahmat marang kita. Kita ora kudu mbayar pangapurane. Nanging kita nampa sih-rahmate Gusti Allah bakal tresna marang kita; Ing babagan tartamtu, kita bakal kebangeten.

dosa kita tau jalaran ing urip kita lan ing gesang sing watara kita, lan kanggo detriment kita, kita ditolak lewat. Sin tansah interrupts saka sisih kita kaanane ing paseduluran seneng-seneng rampung lan tentrem lan komuni karo Gusti Allah. Dosa ndadékaké kita ngakibataké alesan lan nyebabaké kabeneran. kanggo njupuk sih kompatibel karo urip permanen ing Gusti Allah hubungan welasi kang wis diijini kanggo kita ana ing Sang Kristus. Luwih, iku bakal rampung karo sih-rahmate Gusti Allah kang ditolak.

Sing paling awon kabeh sing sih rahmat murah nyuda nilai sejati sih, sing paling larang regane ing alam semesta. Ing sih-rahmat sing ditampa kanggo kita dening urip anyar ing Gusti Yesus Kristus ana tenan larang sing Gusti Allah piyambak menehi urip minangka tebusan. Dadi biaya kabeh, lan yen kita nggunakake minangka alasan kanggo dosa, kaya kaya mlaku-mlaku karo tas kebak kayu-nikel lan nelpon kita millionaires.

Apa wae sing sampeyan lakoni, aja menehi sih sihir murah! Bebener kang sejati iku dadi larang banget.

dening Joseph Tkach


pdfAja nyalahaké sih-rahmaté Gusti Allah