Injil - artikel bermerek?

223 Injil minangka artikel merek Ing salah sawijining film wiwitane, John Wayne ujar kanca-kancane liyane: "Aku ora seneng nggarap wesi branding - pancen cepet ora ana ing papan sing salah!" Aku nemokake komentar kasebut cukup lucu, nanging uga mikir babagan pasamuwan bisa ngrusak Injil kanthi nggunakake teknik pemasaran kayata promosi intensif produk merek. Ing jaman kepungkur, pendiri kita nggolek argumentasi penjualan sing kuwat lan nggawe kita "mung greja". Pendhapat kasebut dikompromi kebeneran Alkitab amarga Injil ditetepake maneh kanggo promosi jeneng merek.

Melu ing karya Yesus nyebar Injil

Nelpon kita minangka wong Kristen ora kanggo menehi pasar sing duwe merek, nanging melu kerja Yesus kanthi bantuan Roh Suci lan nyebar Injil liwat Gréja ing saindenging jagad. Injil Jahshua ngucapake sawetara perkara: Kepiye pangapunten lan rekonsiliasi ditindakake liwat korban rekonsiliasi Yesus; kepiye Roh Suci nganyari maneh (lan apa tegese urip anyar); sifat nelpon kita minangka pandherek Yesus sing melu misi jagadNya; lan pangarep-arep manawa kita bakal dadi kagungane ing komunitas sing kagungan Gusti Yesus karo Sang Rama lan Sang Roh Suci.

Ana aplikasi, sanajan winates, ing pamasaran (kalebu budidaya merek) migunani kanggo ngetrapake layanan Injil sing diarani Yesus. Contone, kita bisa nggunakake logo, situs web, media sosial, peluru, buletin, simbol, buletin lan cara komunikasi liyane sing mbantu kita nyebarake pesen Yesus lan nyegerake iman ing wong. Ing kasus apa wae, cara kasebut kudu migunani lan ora kudu nyegah kita entheng lan uyah ing komunitas warga kita. Sing ditampilake kanthi cara iki, aku ora nolak pemasaran sing bener, nanging aku uga pengin menehi banding kanthi ati-ati lan sambungake kanthi priksa.

Nelpon kanggo ati-ati

Miturut definisi George Barna, pemasaran yaiku "istilah kolektif sing kalebu kabeh kegiatan sing nyebabake rong pihak sing setuju babagan ijol-ijolan barang sing cukup" (ing Pandhuan Langkah-langkah kanggo Pemasaran Gereja; Jerman: Pengenalan langkah-langkah kanggo marketing greja). Barna ngluwihi istilah pemasaran kanthi nambah kegiatan kayata pariwara, hubungan umum, perencanaan strategis, survey pelanggan, saluran distribusi, pengumpulan dana, rega, visi lan layanan pelanggan minangka unsur pemasaran. Banjur Barna nyimpulake: "Yen unsur-unsur kasebut bisa bebarengan ing transaksi sing nyebabake partai-partiti sing melu ijol-ijolan barang sing regane cukup, bunder pemasaran ditutup". Ayo kita elinga sawetara wektu kanggo gagasan ijol-ijolan karo barang sing cukup regane.

Iku mung sawetara taun kepungkur nalika sawetara pastors kita sinau buku sing kondhang dening pemimpin gereja kidul California. Pesan penting saka buku iki yaiku supaya sampeyan bisa menehi wong lan komunitas apa sing bakal ditrima kanthi entheng yen sampeyan ngedol pasamuan kanthi cara tartamtu. Sawetara pendeta kita wis nyoba teknik pemasaran sing dianjurake lan kuciwa amarga anggota sing ora tuwuh.

Nanging kita kudu Injil Pasar (lan komunitas kita) cara Walmart lan Sears nyedhiyakake produk - utawa nggunakake cara marketing sing digunakake kanggo komunitas tartamtu kanggo ngasilake wutah nomer? Aku setuju manawa kita ora kudu muji Injil kayadene barang konsumen sing dianggep apik banget. Gusti Yesus mesthi ora ngeling-eling nalika dheweke menehi tugas martakake Injil menyang jagad iki lan nggawe wong saka kabeh lapisan murid.

Kaya sing ditulis rasul Paulus, Injil asring digambarake dening wong sing reaksionis utawa bodho kaya sing ditemtokake sekuler (1 Korinta 1,18: 23) lan mesthi ora dianggep minangka barang konsumen sing digoleki. Minangka pandherekipun Gusti Yesus, kita dudu manungsa, nanging spiritual (Roma 8,4-5). Kita mesthi ora sampurna ing iki, nanging miturut Roh Suci kita salaras karo karsane Gusti Allah (lan akibate uga marang pakaryane). Dadi mangertos, iku ora kaget yen Paulus duwe "manungsa" tartamtu Teknik sing ditolak kanggo nyebarake Injil:

Amargi Gusti Allah maringi kita tugas iki kanthi sih-rahmat, kita ora bakal kelangan ati. Kita nolak kabeh cara dakwah sing ora diwartakake. Kita ora nyoba ngalahake wong liya lan kita ora nyasarake Sabdaning Allah, kita ngomong kanthi bener sadurunge Gusti Allah. Sapa sing duwe ati sing bener, iku ngerti (2 Korinta 4,1: 2; urip anyar). Paulus nolak nggunakake cara sing nyebabake sukses jangka pendek nanging kanthi nggayuh Injil. Siji-sijine sukses sukses sing dikarepake ing urip lan pelayanan manawa ana hubungane karo Kristus lan Injil.

Sawetara janji sing digawe pasamuwan-pasamuwan sing memuji Injil minangka resep sukses kaya iki: «Ayo gereja lan masalah sampeyan bakal ditanggulangi. Sampeyan bakal entuk kesehatan lan kamakmuran. Sampeyan bakal diberkahi kanthi sugih ». Janji sing dijanjekake biasane kudu ditindakake kanthi kekuwatan, sukses, lan pangarepan. Efek gula-mupet wis ditemtokake nalika pihak-pihak sing kasengsem bisa ngenalake kahanan sing dibutuhake - nalika ana prekara kaya iman sing dhuwur, partisipasi ing klompok cilik, mbayar sithik-sithik, partisipasi aktif ing sawijining pelayanan , utawa netepi wektu tartamtu kanggo ndedonga lan sinau Kitab Suci. Sanajan iki mbiyantu tuwuhing Gusti Yesus, ora ana sing bisa ditindakake dening Gusti Allah supaya bisa nindakake kepinginan sajrone ijol-ijolan barang sing dianggep dikarepake saka kita.

Iklan ora adil lan marketing palsu

Ngrancang wong kanthi pratelan manawa dheweke bisa nyedhaki Gusti Allah kanggo ngetrapake kekarepane yaiku iklan sing ora adil lan pemasaran palsu. Ora liya yaiku paganisme kanthi cara modern. Kristus ora mati kanggo ngrampungake kepinginan konsumen egois. Dheweke ora njamin kesehatan lan kesejahteraan. Nanging, dheweke teka kanggo melu kita ing hubungan karo Rama, Anak lan Roh Suci lan menehi katentreman, kabungahan lan pangarep-arep, yaiku woh-wohan ing hubungan iki. Iki nguatake kita kanthi katresnan sing larang lan ngewangi katresnan marang wong liya. Katresnan kaya iki bisa digunakake dening sawetara (lan bisa uga akeh) bisa uga dianggep ngganggu utawa ngganggu, nanging uga mesthi nuduhake sumber saka nyimpen, ngrukun lan ngganti katresnan iki.

Apa kita kudu martakaké Injil minangka obyèk sing nggayuh Nilai sing ora nyukupi ing antarane loro katelu sing disetujoni? Mesthi ora! Injil iku minangka hadiah kanggo kabeh dening sih-rahmate Gusti Allah. Lan kabeh sing bisa kita tampa iku nampani hadiah kasebut kanthi tangan kosong lan tangan sing kebak rasa terima kasih ing panuwun minangka kagungane Gusti Allah. Masyarakat ing sih-rahmat lan katresnan wis ditulis liwat urip ibadah ngucapke matur nuwun - reaksi, kaparingan kasektèn dening Roh Suci, kang wis dibukak mata kita lan digawe nggusah bangga lan mbrontak kita kanggo kamardikan urip kamulyan Gusti Allah.

A ngganti apik

Kanthi pikiran-pikiran iki ing pikirane, aku arep nuduhake yen ing gesang kita ana ing Sang Kristus lan lumantar Roh Suci, tukar-padhange khusus, ijol-ijolan sing apik banget. Mangga maca tulisan Paulus:

Aku wis disalib karo Kristus. Aku urip, nanging saiki dudu aku, nanging Kristus urip ana ing aku. Amarga aku saiki manggon ing daging, aku precaya marang Putraning Allah, sing tresna karo aku lan nyerah kanggo aku (Galatia 2,19b-20).

We menehi urip dosa kita marang Gusti Yesus lan Panjenenganipun menehi urip kita bener. Nalika kita nyerahake urip kita, kita nemokake urip sing ana ing kita. Nalika kita nyelehake urip kita ing sangisoring kekuwatan Kristus, kita nemokake tujuan sing bener saka urip kita, ora maneh kanggo ngrasakake aspirasi kita, nanging kanggo nambah kamulyaning Allah, Pencipta lan Penebus kita. Iki ijol-ijolan ora cara marketing - iku kedadeyan dening sih-rahmat. Kita tampi pasrawungan kanthi Gusti Allah, Sang Rama, Sang Putra, lan Sang Roh Suci, lan Gusti Allah nampi kita kanthi sedhih. Kita nampa karakter sing sejati saka Kristus lan mbusak kabeh dosa kita lan menehi kita pangapunten lengkap. Iki mesthi ora ngganti barang sing nyukupi!

Saben wong sing percaya ing Kristus, lanang utawa wadon, iku makhluk anyar - anak saka Gusti Allah. Roh Suci menehi kita urip anyar - urip Gusti Allah ing kita. Minangka makhluk anyar, Roh Suci ngganti kita dadi luwih lan luwih melu ing katresnan Kristus sing sampurna kanggo Gusti Allah lan manungsa. Nalika urip kita ana ing Sang Kristus, banjur kita duwe bagéyan ing uripé, ing sajroning kabungahan lan katresnan. Kita partner ing kasangsaran, pati, kabeneran, uga patangen, munggah, lan pungkasanipun kamulyan. Minangka anak-anak Gusti Allah, kita dadi ahli waris karo Kristus, diseret menyang sesambetan sampurna karo Sang Rama. Ing bab iki, kita diberkahi dening kabeh sing Kristus wis rampung kanggo kita dadi anak-anak sing dikasihi Allah, manunggalaken karo Panjenengane - ing kamulyan selawase!

Penuh rasa bungah liwat ijol-ijolan apik,

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfInjil - artikel bermerek?