Apa ana paukuman langgeng?

235 minangka paukuman langgeng Apa sampeyan wis duwe alasan kanggo ngukum bocah sing ora taat? Apa sampeyan tau nyatakake yen paukuman ora bakal rampung? Aku duwe pitakonan kanggo kabeh sing duwe anak. Ing kene ana pitakonan sing sepisanan: Apa anakmu ora kuwajiban marang kowe? Nah, ngenteni sawetara wektu kanggo mikir yen sampeyan ora yakin. Oke, yen sampeyan mangsuli ya, kaya kabeh wong tuwane liyane, kita teka menyang pitakon liyane: Apa kowe wis tau ngukum anakmu kanggo disobedience? Ayo dadi pitakonan pungkasan: suwene wis paukuman langgeng? Luwih khusus, apa sampeyan nyatakake yen paukuman bakal terus? Sing muni gila, kan?

Kita, sing wong tuwa lan cacat, ngapura anak-anake yen padha ora taat marang kita. Kita bisa ngukum sampeyan sanajan kita mikir yen cocok karo kahanan, nanging aku kepengin weruh manawa akeh kita bakal nganggep bener, yen ora gelem, kanggo ngukum dheweke kanggo salawas-lawase urip.

Nanging sawetara Kristen pengin nggawe kita pracaya yen Gusti Allah, Rama kita Swarga, sing ora kuwat utawa ora sampurna, bakal ngukum wong salawase ing salawas-lawase, malah sing durung tau krungu Injil. Lan ngomongake marang Gusti Allah, iku kebak ing sih-rahmat lan awu.

Ayo njupuk wektu kanggo mikir bab iki, minangka ana jurang gedhe antarane kita sinau saka Gusti Yesus lan apa sawetara wong Kristen pracaya babagan duraka langgeng. Conto: Yesus paring dhawuh supaya kita tresna marang mungsuh kita lan nindakake kabecikan marang wong sing sengit lan nganiaya kita. Nanging sawetara Kristen percaya yen Gusti Allah ora mung sengit marang mungsuh-mungsuh, nanging secara harfiah padha manggang, tanpa mawas-mlayu lan tanpa lara, kanggo kabeh kalanggengan.

Ing tangan liyane, Gusti Yesus ndedonga kanggo prajurite kanthi ujar, "Rama, ngapura, ora ngerti apa sing ditindakake." Nanging sawetara wong Kristen mulang manawa Gusti Allah mung ngapura sawetara, sing sadurunge wis digawe, sadurunge bakal diapura. Ya, yen pancen bener, mula pandonga Yesus ora kudu nggawe bedane gedhe, ta?

Minangka manawa kita manungsa tresna marang anak-anak kita, luwih akeh wong sing ditresnani dening Gusti Allah? Iki pitakonan retorika - Gusti Allah tresna dheweke luwih saka sing kita bisa.

Yésus kandha: "Ana ing antaramu ana bapak sing, nalika njaluk iwak, bakal menehi anak lanang kanggo ula? ... Yen sampeyan, sing ala, bisa menehi anak-anak kanthi hadiah sing apik, luwih-luwih Rama bakal menehi Roh Suci kanggo wong-wong sing takon! » (Lukas 11,11-13).

Bebener kayadene Paulus nyerat kita: «Gusti Allah pancen tresna banget marang jagad iki. Amarga supaya Gusti Allah tresna marang jagad iki, dheweke masrahake putrane ontang-anting supaya kabeh wong sing percaya marang dheweke ora ilang, nanging nduwenana urip langgeng. Amarga Gusti Allah ora ngutus anaké menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging supaya nylametake jagad iki. (Yokanan 3,16: 17).

Sampeyan ngerti yen kawilujengan ing donya iki minangka jagad sing dikarepake Gusti Allah supaya akeh sing dikirim dening Putraning Manungsa marang urip - gumantung marang Gusti Allah lan mung Gusti Allah piyambak. Yen kawilujengan gumantung marang kita lan kesuksesan kita nggawa Injil marang wong, banjur ana masalah gedhe. Ora gumantung kita. Iku gumantung ing Gusti Allah, lan Gusti Allah ngutus Gusti Yesus kanggo nindakake tugas lan Gusti Yesus nindakake proyek.

Kita diberkahi supaya kita bisa melu nyebar Injil. Kaslametan sejati saka wong-wong sing kita tresna lan kepéngin, lan wong-wong sing kita ora ngerti, lan wong-wong sing, kaya misale jek kita, durung tau krungu Injil. Ingkang cetha, kawilujenganipun saben bab punika dados keprihatinan tumrap Allah, lan Gusti Allah nindakaken kanthi sae. Mulane kita padha pitados ing Panjenengane, lan mung ana ing Panjenengane piyambak!

dening Joseph Tkach


pdfApa ana paukuman langgeng?