Tembung nduweni daya

Tembung 419 duwe kekuwatan Aku ora ngelingi jeneng film. Aku ora ngelingi plot utawa jeneng aktor. Nanging aku ngelingi adegan tartamtu. Pahlawan wis lolos menyang kamp POW, lan panas dioyak dening para prajurit banjur mlayu menyang desa sing adoh.

Nalika dheweke kepengin nggolek papan kanggo ndhelik, dheweke pungkasane mlebu ing teater sing rame lan nemokake papan ing papan kasebut. Nanging ora suwe dheweke ngerti manawa papat utawa lima pengawal penjara mlebu ing teater lan wiwit mblokir metu. Pikirane balapan. Apa sing bisa ditindakake? Ora ana cara liya lan ngerti dheweke bakal gampang dingerteni yen pengunjung ninggalake teater kasebut. Dumadakan ana ide teka marang. Iki mlumpat ing téater setengah peteng lan nguwuh: «Geni! Geni! Geni! » Wong akeh panik lan cepet-cepet mlebu metu. Pahlawan kasebut ngrebut kesempatan, nyampur karo wong akeh, nyemprot pengawal, lan ngilang ing wayah wengi. Aku elinga pemandangan iki amarga salah siji alesan sing penting: Tembung duwe kekuwatan. Ing kedadeyan dramatis iki, tembung sethithik nggawe akeh wong wedi lan mlayu kanggo nyawane!

Kitab Wulang Bebasan (18,21:2) mulang yen tembung duwe kekuwatan kanggo nggawa urip utawa pati. Tembung-tembung sing dipilih kanthi ala bisa nandhang lara, mateni semangat lan nahan wong liya. Tembung sing dipilih kanthi apik bisa nambani, nyengkuyung lan menehi pangarep-arep. Sajrone dina sing paling peteng ing Perang Donya II, tembung-tembung Winston Churchill kanthi milih lan maca kanthi megah menehi wong wani lan mulihake ketahanan wong Inggris sing dikepung. Disebut manawa dheweke ngetrapake basa Inggris lan dikirim menyang perang. Mekaten kepiye kekuwatane tembung. Sampeyan bisa ngganti urip.

Iki kudu ngaso lan mikir. Yen tembung manungsa kita duwe kekuwatan akeh, mula maneh tembunge Gusti Allah? Surat kanggo wong Ibrani nuduhake yen "tembunge Gusti Allah urip lan kuat" (Ibrani 4,12). Nduweni kualitas dinamis. Duwe energi. Bab kasebut ndadekake kedadeyan. Nindakake prekara sing ora bisa ditindakake dening wong liya. Ora mung ngandhani, nindakake prekara. Nalika Gusti Yesus digodha dening Iblis ing ara-ara samun, dheweke mung milih gaman kanggo nglawan lan nglawan Iblis: "Ana tulisan; ditulis; Wangsulan, "wangsulane Gusti Yesus - lan Iblis mlayu! Sétan pancen kuwasa, nanging Kitab Suci malah luwih kuwasa.

Kekuwatan kanggo ngganti kita

Nanging Sabda Jahwéh ora mung ngrampungake prekara, mula uga ngowahi awake dhewe. Kitab Suci ora ditulis kanggo informasi, nanging transformasi kita. Tulisan warta bisa menehi informasi marang kita. Novel bisa menehi inspirasi kanggo kita. Puisi bisa nyenengake kita. Nanging mung Sabda Jahwéh sing bisa ngubah kita. Sawise ditampa, Sabda Jata wiwit makarya ing kita lan dadi kekuwatan urip ing urip kita. Prilaku wiwit owah lan kita wis ngasilake woh (2 Timotius 3,15:17 - 1; 2,2 Petrus). Tembungé Gusti Allah kuwasa kaya ngono.

Kita kaget? Ora nalika maca ing 2 Timotius 3,16: "Amarga kabeh Kitab Suci ketulis dening Allah", ("Aku dadi ambegan" yaiku terjemahan saka basa Yunani sing tepat). Ukara kasebut ora mung tembung manungsa. Iku asal-usul ketuhanan. Dheweke dadi tembung saka Gusti Allah sing padha sing nggawe jagad iki lan nampa kabeh barang kanthi tembung sing kuwat (Ibrani 11,3; 1,3). Nanging Panjenengane ora nilarake awake dhewe karo tembung-tembunge nalika dhisike lunga lan tumindak liya. Tembungé isih urip!

"Kaya acorn sing nggawa sewu alas, tembungé Gusti Allah ana ing kaca-kaca Kitab Suci kaya wiji sing nyebar ing silo sing mung ngenteni wong sing sregep nyebar wiji lan kanggo ati sing subur nampa wong » (Wong sing Terkenal Kristus: A Study of Hebrew by Charles Swindol, p. 73).

Dheweke isih ngandika liwat tembung ngandika

Mulane aja gawe kesalahan mung maca Kitab Suci amarga kudu, utawa amarga iku pancen kudu dilakoni. Aja maca kanthi cara mekanik. Aja malah mbacutake wong-wong mau amarga padha percaya yen dheweke iku tembung saka Gusti Allah. Nanging, waca Kitab Suci minangka pangandikaning Gusti Allah marang dheweke saiki. Ing tembung liya, dheweke isih bisa ngomong apa wae. Kepiye carane bisa nyiyapake ati kita supaya bisa ngasilake tembung sing kuat?

Liwat sinau babagan Alkitab sing ndedonga, mesthi. Ing Yesaya 55,11, mangkene: "Mangkene pangandika sing asale saka cangkemku uga: Iki ora bakal bali maneh, nanging bakal nindakake apa sing dakkarepake lan dheweke bakal sukses ing apa sing dakkirim. . » John Stott nyritakake babagan preacher sing ngumbara mlaku liwat gerbang keamanan ing bandara. Iki sadurunge mindhai elektronik lan pengawal keamanan wis rumangsang ing kanthonge. Dheweke ngrampungake kothak karton ireng sing ngemot Injil khutbah lan penasaran ngerti apa ana. "Ana apa ing kothak iki?" dheweke takon kanthi curiga lan nampa wangsulan sing kaget: "Dinamis!" (Antarane Two World: John Stott)

Apa katrangane Sabda Jahwéh - kekuwatan, kekuwatan sing bisa njeblug - sing bisa "njeblug" kabiasaan lawas, ngrusak kepercayaan palsu, ngrusak pengabdian anyar lan ngeculake energi sing cukup kanggo nambani urip. Apa dudu alesan sing bisa maca Alkitab supaya ora diganti?

dening Gordon Green


pdfTembung nduweni daya