Yesus minangka karya sampurna keslametan

169 Yesus nyampurnakake karya penebusan Ing pungkasaning Injil, komentar-komentar sing nyenengake dening rasul John iki bisa diwaca: «Yesus nindakake pirang-pirang pratandha liyane sadurunge para sakabate sing ora ditulis ing buku iki [...] Nanging yen wong kudu ditulis siji-sijine. Maksudku, jagad ora bisa percaya marang buku-buku sing kudu ditulis » (Yokanan 20,30:21,25;). Adhedhasar komentar kasebut lan ngerteni prabédan antarane papat Injil, bisa disimpulake manawa akun kasebut ora ditulis minangka lengkap babagan urip Yesus. Yohanes ujar manawa tulisane ditujokake "supaya sampeyan bisa pracaya manawa Yesus iku Sang Kristus, Putraning Allah, lan supaya kanthi pracaya sampeyan bakal duwe urip ing asmane" (Yokanan 20,31). Fokus utama Injil yaiku martakake kabar apik babagan Juruwilujeng lan kawilujengan sing diwenehake marang dheweke.

Sanajan John ing Kaslametan 31 disimpen (Urip) sing ana gandhengane karo asmane Yesus, wong-wong Kristen ngomong manawa disimpen dening sedane Yesus. Andharan ringkes iki sejatine bener, nanging referensi siji-sijine kaslametan kanggo sedane Yesus bisa nutupi kasampurnane sapa dheweke lan apa sing ditindakake kanggo keslametan. Acara ing Minggu Suci ngelingake yen sedane Yesus, sanajan penting, kudu katon ing konteks sing luwih wiyar sing kalebu inkarnasi Gusti, seda, wungune lan munggah maneh. Dheweke kabeh penting, intra-inten sing bisa digandhengake ing karya keslametan - pakaryan sing menehi kita urip ing asmane. Dadi, sajrone Minggu Suci, uga ing saindenging taun, kita pengin ndeleng karya keslametan sing sampurna ing Gusti Yesus.

inkarnasi

Lair Yesus ora lair biasa saka wong biasa. Dadi unik ing saben cara, embodies awal inkarnasi Gusti Allah piyambak. Karo Gusti Yesus lair, Gusti Allah teka kanggo kita ing cara sing padha kaya wong wis lair wiwit Adam. Sanajan tetep ana ing kono, Putraning Allah kang langgeng mundhut urip manungsa kanthi jangkep-wiwit saka wiwitan nganti wekasan, saka lair nganti pati. Minangka wong, dheweke sakabehe Gusti Allah lan manungsa. Ing pernyataan sing nyenengake iki, kita nemokake makna langgeng sing bener, sing pantes minangka penghargaan sing langgeng.
 
Kanthi inkarnasi, putrane Gusti Allah sing abadi metu saka kalanggengan lan minangka manungsa minangka daging lan getih menyang tumitah, sing didominasi wektu lan ruang. "Lan Sang Sabda dadi daging lan urip ana ing antar kita, lan kita ndeleng kamulyane, sawijining kamulyan minangka putrane ontang-anting Sang Rama, kebak sih-rahmat lan kayekten" (Yokanan 1,14).

Gusti Yesus pancen manungsa sejatine ing kabeh manungsa, nanging ing wektu sing padha dheweke kabeh padha karo Gusti Allah - kaya Sang Rama lan Sang Roh Suci. Lairé nglakoni akèh prekara lan nduwèni janji kanggo kawilujengan kita.

Inkarnasi ora rampung karo lair saka Gusti Yesus - iku terus ngluwihi kabeh urip ing bumi lan isih diwujudake saiki karo uripe manungsa sing mulya. Sing kawujudake (Yaiku inkarnasi) Putraning Allah tetep asipat padha karo Sang Rama lan Roh Suci - sipating gaib iku saiki tanpa kuwasa lan kuwasa bisa digunakake - sing menehi uripe minangka manungsa nduweni makna unik. Mangkono pangandikane ing Rum 8,3-4: «Amarga apa sing mokal kanggo angger-anggering Toret amarga ringkih dening daging, Gusti Allah nindakake: Dheweke ngutus Putrane kanthi wujud daging dosa lan kanggo dosa lan ngukum dosa ing daging, supaya kabeneran, sing dituntut ing angger-anggering Toret, bisa kawujud ing kita, sing saiki ora urip miturut daging, nanging miturut roh. Paulus uga nerangake manawa "kita bakal disimpen nyawane" (Roma 5,10).

Urip lan pelayanan ing Gusti Yesus ana hubungan sing bisa ditindakake - loro iku minangka bagian saka inkarnasi. Gusti Yesus, Gusti Yesus iku Imam Agung sing paling sampurna lan mediator antarane Gusti Allah lan manungsa. Panjenenganipun pikantuk kawruh babagan manungsa lan nindakaken kaadilan tumrap umat manungsa kanthi ngirangi gesang tanpa dosa. Kahanan iki ngidini kita ngerti carane dheweke bisa ngopeni sesambetan, karo Gusti Allah lan karo manungsa. Nalika kita biasane ngrayakake kelahirané ing Natal, acara ing saindenging uripé tansah dadi puji kita kabeh, sanajan ing Minggu Suci. Uripé nyedhiyakake karakter sesambetan ing kawilujengan kita. Yesus, kanthi wujud-Nya, nyedhak Gusti Allah lan manungsa ing sesambetan ingkang sampurna.

Tod

Sawetara wong nyasarake pratelan cekak manawa kita disimpen dening sedane Yesus menyang salah tanggapan manawa seda minangka korban panebusan sing nyebabake Gusti Allah menehi sih-rahmat. Aku ndedonga muga-muga kabeh bisa ngerteni kejatuhan pamikiran iki. TF Torrance nyerat manawa ing sedane Yesus, diwenehi pangerten sing bener babagan korban Prajanjian Lawas, kita ora ngerteni persembahan pagan kanggo pangapunten, nanging kesaksian kuat babagan karsane Gusti sing maha suci (Pangruwat: Orang lan Pakaryan Kristus, p. 38-39). Ritus korban kapir adhedhasar prinsip males ukum, dene sistem korban Israel adhedhasar pangapura lan rekonsiliasi. Ora entuk pangapura kanthi pitulung pisungsung, wong Israel nyumurupi awake dhewe dibisakake dening Gusti Allah kanggo kaluputane lan banjur rukun maneh.

Kurban Israel dirancang kanggo menehi kesaksian lan mbukak katresnan lan sih-rahmat Gusti Allah kanthi nuding nasibe sedane Yesus, sing diwenehake kanthi rekonsiliasi karo Rama. Kanthi tiwas Gusti kita uga ngalahake Iblis lan njupuk kekuwatan pati dhewe: «Amarga bocah-bocah saiki dadi daging lan getih, dheweke uga wis ditampa kanthi rata, supaya kanthi tiwas dheweke bakal njupuk kekuwatan metu saka wong-wong sing ngontrol pati. yaiku Iblis, lan ngluwari wong sing, amarga wedi mati, kudu dadi abdi ing kabeh urip » (Ibrani 2,14: 15). Paulus nambahake manawa Yesus "kudu mrentah nganti Gusti Allah nyelehake kabeh mungsuh ing sikile. Mungsuh pungkasan sing bakal dirusak yaiku pati » (1 Korinta 15,25: 26). Sedané Jahshua nuduhaké aspek kesuksesan kanggo kawilujengan.

Auferstehung

Ing Minggu Paskah, kita ngrayakake kebangkitan Yesus, sing ngetrapake ramalan-ramalan ing Prajanjian Lawas. Surat kanggo wong Ibrani nyatakake yen kawilujengan Iskak sadurunge mati nuduhake kebangkitan (Ibrani 11,18: 19). Saka kitab Yunus kita ngerti manawa "telung dina telung bengi" ing awak iwak gedhe (Jon 2, 1). Gusti Yesus ngrujuk acara kasebut babagan kematiane, kakubur, lan seda maneh (Matius 12,39-40); Matius 16,4: 21 lan 2,18; Yokanan 22).

Kita mengeti kebangkitan Yesus kanthi bungah banget amarga ngelingake yen mati ora akhir. Nanging, nggambarake langkah penengah kanggo kita ing ngarep - urip langgeng ing sesambungan karo Gusti Allah. Ing Paskah, kita ngrayakake kamenangan Gusti Yesus ing pati lan urip anyar sing bakal kita lakoni ing Panjenengane. Kita ngarep-arep kanthi bungah, nalika Wahyu 21,4 ujar: «[...] lan Gusti Allah bakal ngilangi kabeh luh saka mripaté, lan pati bakal ora ana, utawa kasangsaran, tangisan utawa lara. bakal luwih akeh; amarga sing pertama wis lulus. » Wungune maneh dadi pangarep-arep keslametan.

Munggah

Lair saka Gusti Yesus mimpin urip lan urip kanggo pati. Nanging, kita ora bisa misahake patine Gusti Yesus saka patangenane, utawa patangenane saka Munggah. Dheweke ora metu saka kuburan kanggo mimpin urip ing wujud manungsa. Ing alamiah kamulyan kasebut dheweke munggah menyang Sang Rama ing swarga, lan mung karo acara sing gedhe, karya kasebut wiwit pungkasan.

Ing introduksi buku Pendeta Torrances, Robert Walker nyerat: "Kanthi kebangkitan, Gusti Yesus nyerep inti kita minangka manungsa lan nuntun menyang ngarsane Gusti Allah kanthi kamanunggalan lan komunitas katresnan Trinitas." CS Lewis nyatakake kanthi cara iki: "Ing sejarah Kristen, Gusti Allah mudhun lan banjur miwiti maneh." Pawarta sing apik banget yaiku yen Gusti Yesus ngunggahake awake dhewe. «[...] lan wis nangèkaké kita lan nyelehake kita ing swarga ing Kristus Yesus, supaya ing wektu sing bakal teka, dheweke bakal nuduhake kasugihan sing luar biasa lumantar kabecikan tumrap kita ing Kristus Yesus» (Efesus 2,6: 7).

Inkarnasi, kematian, kebangkitan, lan minggat - kabeh iku minangka bagian saka kawilujengan kita lan muji pujian kita ing Minggu Suci. Tondo-temon tumuju marang kabeh sing wis ditindakake Yesus kanggo kita kabeh urip lan pelayanane. Ayo kita waca maneh lan liyane, sapa lan apa sing wis ditindakake kanggo kita, kabeh taun. Panjenenganipun nggambaraken karya ingkang sempurna saking kawilujengan.

Muga-muga berkah sing kita alami liwat Gusti Yesus Kristus bakal diwenehake marang kowe lan para kekasihmu,

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfYesus minangka karya sampurna keslametan